Şimdi Ara

Huawei'den rakiplerine gönderme: Telefonlarımızı asla yavaşlatmayacağız (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok da hızlı oldukları söylenemez zaten,Qualcomm ,Exynos varken ,Kirin işlemciye o kadar para vermeyi göze alacak bir fark göremedim henüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 28 Ekim 2018; 20:6:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sentetik testlerde milleti kekleyen bunlar değil miydi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Y-ZiyA

    Apple hala iPhone 5-6 lara güncelleme çıkarıyor. Apple ürünleri ile ilgili fazla bir mazim yok ama adamlar en azından 4-5 sene güncelleme veriyorlar ürünlerine.

    Android One eko sistemindeki ürünlerde bile bu süre 2 sene gibi birşey.
    İphone 3g den itibaren,4-5 ta ki şarj döngüsü zayıflamış batarya dan ötürü,sistem arada ,zorlandığın da ,brick olmasın diye, bilerek işlemci hızını downclock yaptığı i6,i6s plus a kadar iphone kullanmış biri olarak,


    Apple 4 sene güncelleme veriyor da ne oluyor ,anlatırmısın bana.

    Ne olduğunu ben yazayım, sadece Android için değil,kanunen zaten minimum 2 sene destek verilmesi gerekirken,Apple hikaye den 2 sene daha fazla, önceki modellerine de destek vermeyi sürdürerek ,güncelleme içeriğine bakıyorsun yok şu açık giderildi, şu iyileştirildi ,çaresi olmayan hastaya yalandan ilaç verip placebo etkisi bırakan güncellemeler ile,müşteri memnuniyeti kazanıyor.


    İphone 3g ,4g gibi standart ekran kullandığı zamanlar da bahsettiğin eko sistem, donanıma göre optimizasyon dan ötürü ,ios mükemmel çalışıyordu.Güncellemeler de bile bir standart vardı.


    Sonra Steve Jops un i5 zamanında , 4inç ekran ebatları için ,tek elle kullanım açısından bir telefon için standart ekran budur ve biz bu ekran ebatlarından daha büyüğünü çıkarmayacağız açıklamasını yaptık dan çok kısa süre sonra,iphone ekranları büyümeye başladı.

    Şimdi artık görüldüğü üzre öyle değil.Ekran ebatlarından tut,çentikli çentiksiz, donanıma kadar bariz farkları olan modeller, 2 üst model çıktıktan sonra yeni modele ayar çekene kadar, elindeki ios 11 ile tam performans a stabilite adına tam randımana ulaşmışken , hop ios 12 çıkıyor, ios 12 ile yeni model ve bir önceki modele gğncelleme ile ayar çekerken, 2 sene eskimiş 3-4 yıllık iphone kullanan da sanıyor ki ,ios 12 ile sadece yazılım update ile ,performans daha da artacak.Hâlâ donanım olarak elinde ki kanatlanacak.2 sene yazılım,sistem güncelleme ile elindeki cihaz stabilite ye hâlâ ulaşmamışsa ve sen hâlâ 4 . Sene de Apple dan birşeyler bekliyorsan,kusura bakma da çok safmışız.Ya da Apple çok yavaş,ya da beceriksiz ki 4 sene önce çıkardığı modeli ancak son kıvama 4 sene de getirebiliyor.Beceriksiz olmadığı kesin de.


    Aplle ın 4 sene güncelleme ile 3-4 senelik modeline yaptığı tek şey,kişisel veri toplamak ve bir kaç arayüz ,icon değişikliği ,ile cihazların kontrolünü elinde tututup ,eskitip geri bildirim almaktan başka birşey değil.Sadece 6 seri değil, Apple bunu çok daha önce den de çaktırma dan yapıyordu.İ6 ile s,çtı.Zirve yaptı.

    İphone 6 plus dan beri Apple a o kadar sinirliyim ki, her fırsat da ,her platform da Apple a giydirmeyi de görev adlettim kendime.

    4 sene yazılım destek vereceğine sen bana ,her yıl geliştirip ,ballandıra ballandıra anlatığın işlemciyi,2 sene yavaşlatmadan destekleyecek Batarya koy.



    Anlatabildim mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 28 Ekim 2018; 19:31:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1 tane ana güncellemeyi belki veriyorsun, 2.si yok. Bir zahmet yavaşlatma zaten!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alemburda34 kullanıcısına yanıt
    App Store'un mantığını anlayamamışsın, bu yüzden Play Store mantığıyla bir tutmuşsun. Tabii normal...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MaSSive kullanıcısına yanıt
    Evet sinirli olduğunuzu görebiliyorum :)

    Ağırlıklı olarak Android kullanan biri olarak (Şirket hattlarında bir kaç senelik iPhone mazim var), Android platformunun da farklı olmadığını söyleyebilirim.

    Telefon firmalarının oldukça yüksek Ar-Ge maaliyetlerini çıkarabilmeleri için (unutmayın üretimin aksine Ar-Ge'nin tamamı işçiliğin ucuz olduğu Çin'de yapılmıyor), düzenli olarak telefon satabilmeleri lazım.

    Dolayısı ile pazarlama, ürün döngüsü literatüründe planlı eksitme (planned obsolescence) yapıyorlar.

    Siz yıllarca ürününüzden memnun kalsanız her sene yada her iki senede bir telefon değiştirir misiniz? Sonuçta usb-C kullanmazsanız (ya da Apple daki muadili neyse onu) ölmezsiniz. Oyun oynamıyorsanız da Antutu v6'dan yaklaşık 30-40 bin alan herhangi bir telefon işinizi görür (4-5 senelik modellerde de bu skorlar var).

    Kesinlikle etik bulmuyorum, ama sonuçta bunu tüm firmalar yapıyor. Android tarafında 2 seneden daha fazla güncelleme veren firma olmuyor (zorunlu güvenlik yamaları dışında). Hatta eskiden bu süre 18 aydı sanırım (o da sadece Android One platformu içindi).

    LG G4 aldım Android 5'le gelmişti, Türkiye'de sadece 6 güncellemesi aldı 3 senede (Kore versiyonları 7 almıştı, dolayısı ile OTA yöntemi dışında güncelleme yapma imkanınız vardı ama konu bu değil).

    Batarya da mevcut teknoloji ile eskiyen birşey. 300-500 dolum döngüsü diyorlar bu da sanırım 18 ay yada 24 ay gibi birşeye denk geliyor. Yani ideal durumda her 1.5-2 senede bir bataryanızı yenilemeniz lazım.

    Ama siz rahatça bataryayı yenileseniz, telefona da düzenli güncelleme gelse (iPhone 4 teknolojik olarak hala Whatsapp kullandırtabilecek düzeyde, niye desteği kesildi sizce?) Tim Cook'un maaşını kim ödeyecek? Sadece kendinizi düşünmeyin adam çok çalışıp yoruluyor, güzel bir villada oturmasın mı? Şöyle spor bir arabaya binmesin mi? Apple mühendisleri ayda 10 bin dolardan başlayan ufak maaşlar almasın mı? Arada bir Hawai de tatil yapmasınlar mı?

    Bencil olmayın bu kadar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y-ZiyA -- 29 Ekim 2018; 0:7:48 >




  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Bu aydınlatıcı cevap için teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kirin 980 arasindaki performansi a12 işlemci -845 işlemci karşilaştirip şöyle böyle diyip lansman yaptin öve öve bitiremedigin işlemciye 4k 60 fps koyamadin zibidi yavaşlatmaltan bahsediyon anroid başli başlics zayif yetersz yetkisizz elemann zaten havaya girme.!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz bunu diyene kadar Sony bunu yıllardır yapıyor.

  • çünkü güncelleme vermeyecekler
  • Benim 2016 gr5 22. ayında nasıl birden ağırlaştı o halde? 😟

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar hep Amerikan oyunu..

  • Daha önce iOS ve android işletim sistemlerini birçok farklı cihazlarda kullandım en son android telefon kullanıyordum oda miladını doldurmaya başlamıştı aklımda iPhone 7 Plus vardı kullanmakta olduğum telefon birden bozuldu nakit olarak çok dar daydım bende mecburen Türk Telekom mağazasından taksitle Huawei p10 lite aldım ilk başlarda telefon güzel gelmişti huawei şuanki kadar yaygın değildi kamerası hızı parmak okuyucusu ekran kalitesi yeterince tatmin ediciydi o fiyata göre lite model olmasına rağmen yaklaşık 5 ay kullandım telefonu sonra sonra isyan etmeye başladım telefonun işlemcisi kirin diye kendi ürettiği bir işlemci arayüz günlük kullanım da gerçekten Harika ve hızlı kabul ediyorum ama kaliteli oyunlarda fotoğraf ve video işlemelerde tamamiyle vasat ve şarjınız düşük seviye ye ulaştığında yüzde 15 işlemciden kaynaklımı yada başka bir programlamadan dolayı bilmiyorum dahada beter kasılıyor whatsappda yazı yazamaz hale geliyorsunuz klavyede herşey e rağmen huaweiyi diğer android modellere göre daha iyi iş çıkarıyor Ama şu bizim piyasadan ötürü gidip mate 20 kere p20 lere o kadar para vermem şuan iPhone 7 Plus kullanıyorum ilerde androide geçersem kesinlikle huaweiyi tercih ederim saygılar herkese





  • Aksine oldugundan daha da hizli bkz; Hız testleri , :)

  • ama satte benchmark skorları yayınlıcaz :)

  • zaten güncelleme vermediğinden dolayı yavaşlaması da pek mümkün değil

  • Güncelleme vermiyor zaten yavaşlamaz doğru demiş insan Bi arkasından durur telefonları güzel ama güncelleme yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.