Şimdi Ara

Huawei, Apple'a 5G modem satmak istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Huawei, Apple'a 5G modem satmak istiyor

    Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız haberlerle de sizlere duyurduğumuz üzere, Apple, 5G iPhone'ların üretiminde kullanılacak olan modemleri tedarik edemiyor. Şirketin yaşadığı bu sıkıntı 2020 yılında piyasaya sürülmesi planlanan 5G destekli iPhone modelinin 2021 yılına sarkmasına neden olmuş durumda. Ancak Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin devreye girmesi sonucu bu durum değişebilir.

     


    Apple'ın yaklaşımı merak konusu


    Engadget'in yayınladığı bir rapora göre Çinli telekominikasyon devi Huawei, Apple'a 5G yonga seti satma konusunda istekli. Şirket yıllardır piyasaya sürdüğü akıllı telefonlarında kendi yonga setlerini kullanıyor ve görünen o ki bu geleneği bozmak üzere. Huawei'nin 5G teknolojisini satmak için sadece Apple'a sıcak bakması ise ilginç bir durum olarak değerlendiriliyor.

    Huawei, Apple'a 5G modem satmak istiyor

    Apple, çip üreticisi Qualcomm ile mahkemelik ve Intel'in de 5G yonga setlerini 2020 iPhone modellerine yetiştirmesi mümkün görünmüyor. Bu nedenle ABD merkezli şirketin, Trump hükümetinin sıkıntılar yaşadığı bir Çinli şirketle anlaşıp anlaşmayacağı büyük bir soru işareti. Konuyla ilgili iki şirketten de resmi bir açıklama yapılmadığını da belirtelim.

      







  • huweinin kafası güzel herhalde.

  • Huawei heveslenebilir ama olmayacaktir cunki :
    https://www.ft.com/content/0b11d8e0-5689-11e9-a3db-1fe89bedc16e

  • Beklesinler 2021'e bir şey kalmadı, o zaman üretim kısmı harici kimseye muhtaç duruma düşmezler bir daha. 5G tam olarak yaygınlaşmayı geç filizlenme için atılımlar yeni başladı. 5G destekli cihazları erkenden satmak kendilerine de hiçbir kar getirmez, şuan genel kullanıcıya hitap eden bir ürün değil. Huawei'de gündem olmaya çalışmış. Apple istese Trump istemez bir kere 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haberi yanlış aktarmışsınız genelde yaptığınız gibi. Apple kendi yonga setini kullanıyor ve bu durumu neden bozsun. Ve yıllardır kullandığı modem yongaları başka markalara ait. Qualcomm intel vs. şimdi de Mediatek'e geçecek büyük ihtimalle. Huawei'den alsa kendi selameti için daha iyi olur ama ABD izin vermez. Bakalım yeni iPhonelarda ne bağlantı uyumsuzluk sorunları olacak göreceğiz...

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    5G, Huawei vb.birçok firmalar tarafından çoktan baz istasyonlarının altyapılarını yerleştirilmiş durumunda zaten. Kurumsal müşterilerin geçişleri hızlı olur fakat tüketiciye ulaşmak hızlı olmak durumunda. Telekominikasyon ve network elemenları konusunda Çin'li firmalar acayip bir konumda şuan.

  • iPhone montajı Çin'de olduğu için Trump kızıyordu, modemi de Huawei'den alırsa hiçbir kamu kurumuna sokmaz, kamu çalışanına kullandırtmaz.

  • Huawei de çokta şey yapmasın bence :)
  • İlk önce Sam Amca'dan izin almalı...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.