Şimdi Ara

htc touch pro.. öneri??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ben 2hafta önce ikinci el touch pro aldım garantisi devam ediyor, güvenilir bi yerden almıştım, ama bugunlerde cihaz bi kaç defa kapandı ve ekran ışığı sürekli gidio, kamera falan açtığımda ekran ışığı sönüyor, anasayfası kalıor cıhazı zar zor kullanabiliorm ama ekran ışığı bi kaç dakıka sonra geliyor,

    sizce 6.1 den 6..5 a geçiş yaparsam sorun çözülürmü? dha önce başına öyle bi şey gelen var mı ya da?

    saolun şimdiden...



  • Öncelikle sorunun donanım hatası olup olmadığını anlamanız lazım.

    Bunun için ekran ışığı ayarlarını bir kontrol edin derim:

    Cihazın Türkçe olduğunu varsayarak yazıyorum:

    Menü/Ayarlar/sistem/güç ayarları/Gelişmiş

    linkinden bateri durumunda ekranın off duruma geçme sürelerini kontrol edin. Çok kısa olarak ayarlanmış ise buradaki süreleri artırabilirsiniz. Mesela 10 saniye seçilmiş ise, ekran ışığı o yüzden kapanıyor olabilir. Süreyi 1 dakikaya çıkarıp gözlemleyin.

    Kamera açtığımda ekran ışığı sönüyor demişsiniz: kamera açıldığında arkadaki kamera devreye girer, ve tam ekran o gürüntü ile kaplanır ve de, bulunduğun ortam loş veya karanlık ise, kamera karanlıkta kaldığı için ekran da karanlık gözükecektir.

    Cihazın bir kaç kez kendiliğinden kapanması: Aynı anda, birbiriyle çelişen programların çalışması, cihazla uyumsuz programın kurulup çalıştırılması, REGEDIT programı yüklü ise, oradan, sistemin stabilitesini düzgün çalışmasını bozabilecek ayarların yapılmış olması veya RAMe çok yüklendiği için takılı kalan cihazlarda bu olabilir. Task Manager (görev yöneticisinden, arada sırada, açık olarak programları kapatmanız, RAM'den kaynaklanabilecek kapanmaları önleyebilir. Ayrıca cihaz orijinal ROM'unda mı bilemiyorum ama, cihazla uyumsuz veya bug'ları olan custom romlar da kapanmaya yol açabilir.

    Eğer sorun donanım hatası ise (pilde temassızlık, ekrana güç gitmemesi vb.) cihaz garanti durumunda iken, servise kontrol ettirebilirsiniz.

    Cihazın 6.1 işletim sisteminde olması bu tür problemlere tek başına sebep olmaz (eğer uyumsuz ROM değilse). Dolayısıyla, başka olasılıkları kontrol edip, problem varsa düzeltmeden, ROM yükseltmeniz; ancak, tümden format atacağınız için, problemli olan program veya ayar ne ise, onu da kaldıracağından, soruna dolaylı olarak çözüm olabilir.

    Ancak, öncelikle, ROM yükseltmenin riskli bir iş olduğunu hatırlatmak isterim. Eğer, tecrübeli veya kendinizden emin değilseniz, uygulamayın. Uygulayacaksanız da, ilgili forumlarda, bu işin nasıl yapıldığını iyice öğrenip, denenmiş ve sorunsuz bir ROM seçerek ROM yükleyin.

    Umarım sorununuza çözüm sunabilmişimdir.

    Son durum hakkında buradan bilgilendirirseniz sevinirim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.