Şimdi Ara

HP PAVILION 14-al107nt Ana Konu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
357
Cevap
7
Favori
25.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Light Star

    Arkadaşlar indirme yapıyorum geceleri. Boşta bırakıyorum PC 5 dakika hareketsiz kaldı mı ekran kapanıyor ve ssd çalışmaya devam ediyor. Ama 3 saat sonra dokunduğumda ekran açılmıyor ekran gelmiyor ve klavyede işlemiyor. Yeniden açıp kapatmak gerekiyor. Bunun çözümü nedir ne yapmak lazım?

    bataryada sorun olabilir. daha önce buna benzer bir sorun yaşamıştım. batarya değişince düzeldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acr kullanıcısına yanıt
    Çözdüm hocam sorunu. HP güncellemeleri yaptım düzeldi.
  • betabahisci1 B kullanıcısına yanıt
    Ekranı beğenirsen al kesinlikle. Fiyata göre çok iyi ama ekranı beğenmeyebilirsin. Zira insan alışıyor belli bir noktadan sonra. Performansı 10 numara.
  • Bu cihazı takribi 1.5 ay kadar takipteydim, bugün almak nasip oldu. Bimeksde 2080 TL ye kadar düştü, para olmayınca olmuyor kaçırdık onu. Teknosada'da outlete düşmüştü, 1800 dolaylarında çizikler varmış sözde ön kasasında onuda kaçırdık. Şu aralar boş olunca sürekli gidip gelip inceliyorum cihazı mağazalardan, yarın teslim alacağım, daha sonra bende incelemelerimi yazmak isterim arkadaşlar. Şu anlık 14' cihazlarda bu fiyata rakibi yok diyebilirim size. Sanırım cihazı kaça mal ettin diye soran arkadaşlar olacaktır, çok güzel bir kombo yaptım, dahada güzellerini bekliyorum sizlerden


    2179-320-100-100-75-21= kabaca 1684, nasıl mı oldu ?

    2179 TL Cihaz fiyatı - 320 TL HP Voucher indirimi - 100 TL Teknosa Bonus - 100 TL Mağazadan teslim al - 150 TL indirim çekini 75 TL ye aldık, TOTALDE cihaz bize 1684 TL ye patladı. Buna ek olarak Avantajix de %1 veriyormuş sözde, onuda katarsak hesaba -21,79 = 1663 yapmış oldu kabaca. Hayırlı uğurlusu olsun, darısı sizlerin başına. İndirim varken kaçırmayın derim.




  • arquerox kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun çok iyi fiyat. Cihaz gerçekten çok iyi performans konusunda tam bir F/P ürünü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Light Star

    Hayırlı olsun çok iyi fiyat. Cihaz gerçekten çok iyi performans konusunda tam bir F/P ürünü.

    Teşekkür ederim sağolun, sözde hazırlamışlar cihazı, açıkcası gitmeye erindim, malum felaket derecede kar var, bu havada araba kullanılmaz, sabah az kalsın kavga ediyordum hıyarın biriyle. Cihaz yarın elime geçer geçmez yorumlarımı paylaşacağım arkadaşlar. Gönül isterdi ki i7 li güzel bir cihaz alalım, çok da uygun fiyatlara bulmuştum lakin para bu, baktığın zaman basit bir kağıt parçası ama mevzusu büyük
  • arquerox kullanıcısına yanıt
    Hocam bu soğukta gidilmez zaten gitmeyin. Cihaz güzel ama ekranı ilkte yadırgayabilirsiniz ama alışınca cidden göz yormuyor. Rahat kullanım sağlıyor. Hele yatakta yattığında. Ben 3500 TL'lik cihazdan vazgeçtim bu cihazı gördüm 2600'dü atladım gittim araba ile mağazada %10 indirim varmış.2339'a aldım 1 ay önce. İlkte tedirgindim ama geçti tedirginliğim. Sistem 7 saniyede açılıyor 4 saniyede kapanıyor. Oyunlarda da iyi gördüğüm kadarı ile. Geldiğinde tüm güncellemeleri yapın ve ayrıca HP Support güncellemelirini de yapın süper olur cihaz. İncelemenizide bekliyorum.
  • Arkadaşlar Ürüne ilişkin yorum resim test vs. yaparsanız ilk sayfaya ekleye bilirim.
  • Arkadaşlar, herhangi bir oyun açıldığında otomatik olarak Nvidia kartı mı devreye giriyor, yoksa onu her uygulama için seçmemiz mi gerekiyor Nvidia'nın denetim masasından?
  • Mai Martı kullanıcısına yanıt
    Bende otomatik. Normal masaüstünde işlemcinin kartı çalışıyor. Nvidia 0 derece.Oyuna girdin mi o zaman çalışmaya başlıyor.
  • Arkadaşlar tüm güncellemeler tam iken video ve müziklerde çok ufak cızırtı geliyor mu hoparlörden?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Light Star

    Arkadaşlar tüm güncellemeler tam iken video ve müziklerde çok ufak cızırtı geliyor mu hoparlörden?

    Cızırtıyı bilmiyorum da takılma oluyor seste bazen. Kulaklık vs takıldığında sorun yok ama. Seyisulnam da bahsetmişti bu problemden.

    Bu arada bu cihazda the long dark'ı deneyen oldu mu aranızda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar cihaz bugün saat 5 sularında elime geçti, teknosanın rezaletliği yüzünden sözde mağazada 1 saatte teslim cihazı 4 günde kavga dövüş anca alabildim. Az kalsın mağaza sorumlusu yüzüne anahtarın ucunu yiyecekti, ters yaptı concon, mağazadaki elemanlar ayırdı. Hayır işin garibi ben üstüne düşmesem dahada vermeyecek de hıyarlar.

    Daha önceki yorumlarda da belirttiğim gibi cihazın 14 inçte muadili yok arkadaşlar, ürün gayet şık. Amerikada bu modelin siyah kırmızı lacivert gibi renkleride var, onlarda RAM 12 GB tabi, buraya gold rengini 8 GB RAM olarak göndermişler, pazar piyasası olsa gerek. Ekstradan RAM ilave şansınız yok, bir üst modelinde var bu durum, (cihazın kullanım klavuzunda yazıyor içini açmadım cihazın) lakin onda FULL HD IPS ekran ve 1 TB+8 GB SSHDD mevcut. 15.6 inç ağırlık 2.2 kg kadar. Aralarında 130 TL kadar fark vardı, bence almaya değmez. Malumunuz dolardan dolayı 240 GB SSD almaya kalksanız 300-350 TL arası fiyatlar, bu cihazda sandisk kullanılmış veri yolu 6 gbps olarak gösteriyor, sandiskin ssd leri iyidir ben 4 senedir bir sorun yaşamadım. Kaldı ki GTX950 bile FULL HD de yetersiz geliyor, bu ekran kartıyla asla tadını alamazsınız. Ancak film izlersiniz. Klavye aydınlatması mükemmel, HP piyasayı iyice kızıştıracağa benziyor 1400 liralık cihazlarına dahi klavye aydınlatmasını koymaya başlamışlar. Eski HP den eser yok bu arada, HP ler ısınır doğrudur, lakin bu kadar uzun ömürlü de cihaz yapan firma görmedim ben. 7 senelik DV6 ım halen çalışıyor, daha 2 ay önce fan temizliğini yaptım. 7.nesilde ısınma sorunu iyice azalmış, ben bios güncellemesi yapmadım, zaten son sürüm bios güncellemesi yüklüymüş üzerinde, buna ek olarak ses cızırtısı sorunu yaşayan arkadaşlar, cihazı ilk aldığımda hiç update yapmadan müzik açtım, aynı sorun bendede oluştu, sonra tüm updateleri yapınca bu sorun düzeldi bilginiz olsun. Herhangi bir atlama veya cızırtı yok benim cihazda. Fakat ses konusunda iddialı diyemem baslar gayet tok, müziğin tadını azda olsa alabiliyorsunuz ama yeterli değil. Klavyesine gelince yapısı kaliteli bişeye benziyor chicklet tipi ama ben alışamadım. Ellerim büyük olduğundan olabilir, tuşlar çok küçük geliyor, zamanla alışabiliriz sanırım buna. Ekran konusunda da gayet güzel, göz yormuyor, yalnız hangi panel kullanılmış onun bilgisine ulaşamadım arkadaşlar. Touchpad Caspera göre kaliteli orası burası oynamıyor ama çok da hoşuma gitmedi benim. Kullanımı biraz zor, alanınıda küçük tutmuşlar. Wifi çekimi gayet güzel, anlık kopmalar vs. yok.

    Bu cihazda ekran kartının 4 GB DDR5 940MX olmasını çok isterdim. Ayrıca Wifi konusunda a.c desteğinin olması, Bluetooth 5 çıkmışken 4.2 de konulabilirdi mesela. USB Type C de olması gerekirdi ama bu dediklerimin tümünü koysalar emin olun HP kendi cihazları arasında doğru düzgün satış yapamazdı, bu seriye talep çok olacağından diğer modellerine bakılmazdı görüşündeyim.

    Birkaç güne SSD ve RAM ve oyun testlerini paylaşacağım, konu sahibi arkadaş benim görüşlerimi de konuya eklersen sevinirim, alacak olan kişilere yardımının dokunabileceği kanaatindeyim.




  • Ses cızırtısını canlı desteğe bağlanıp güncelleme yapılarak çözüldü sanırım.

    Soğutucu kullanan arkadaşlar ne düzeyde soğutma oluyor cihazda etkisi oluyor mu baya?
  • Mai Martı kullanıcısına yanıt
    Oyuna Sağ tıkladığınızda da seçebilirsiniz. Ama Nvidia kartı oyunlara göre karar veriyor otomatik olarak
  • Light Star kullanıcısına yanıt
    Havalandırma delikleri soğutucu kullanımı için ideal . Bende 4 5 derece etkiliyor. Tabi daha kaliteli soğutucularla daha da düşürmek mümkün. Önemli olan yorgan ve halı üstünde kullanmamak.
  • Seyisulnam kullanıcısına yanıt
    Hocam soğutucum bugün geldi anca yazabildim. GTA V oyununda test ettim ve maksimum 66C gördüm ve sabitti. Soğutucusuz 74-75 oluyordu 5 dakika olmadan. Baya fark ettirdi bende.


    GTA V oynayacak varsa denesin on numara oynanıyor tüm ayarlar High'de 35-40FPS veriyor ve ram kullanımı 6GB. Hiçbir sorun sıkıntı çıkarmıyor gayet iyi oynatıyor. Kendi fanları hiç çalışmadı bile makinanın sanırım.
  • Light Star kullanıcısına yanıt
    Fanları mutlaka çalışmıştır ama soğutucunun da desteğiyle belli bir devrin üstüne çıkmamıştır diye düşünüyorum. GTA V denemedim ama altından kalkabileceğini düşünüyordum ki başarmış :) Ben iş ve multimedya için kullanıyorum, nitekim çok da memnunum . Son güncellemeyle birlikte ses de takılmalarda gitti sanırım hiç olmadı son zamanlarda. Sizler de güncelleyip denerseniz sevinirim
  • Arkadaşlar ürüne ait SSD Benchmark görüntüleri aşağıdaki gibidir, inceleyebilirsiniz. Benchmark OS de 2632,7 puan alıyor, şuan onunda detaylı resimlerini ekleyemedim, müsait bir zamanımda ekleyeceğim.



    Üzerinde kullanılan SSD zannedersem Sandiskin eski nesil bir SSD si, çünkü yeni nesil SSD lerde okuma hızı kadar yazma hızıda aynı, eski nesillerde bu fark yarı yarıya kadar inebiliyor. Bu arada testi tekrarladığımda yazmada 500 ün üzerine çıkabildim, tabi benchmark testlerine pek güvenmiyorum takribi sonuç gibi düşünmek lazım.

    CS GO da 120 FPS in altına düşmüyorum, GTA V de ise 45-60 arası alıyorum. 1366x768 optimum ayarlarda. Bir önceki yazımda klavyenin rahat olmayışından bahsetmiştim, aynısını tekrar paylaşıyorum. Cihaz oyuna gelecek bir cihaz değil arkadaşlar, klavyesine biraz alıştım gibi ama oyun için kesinlikle bu klavyeyle yola çıkılmaz bilginiz olsun :) Cihazın b&o bölümünde hissedilir bir sıcaklık var, lakin ne hikmetse bu sıcaklık bana 60-70 derece gibi gelirken 48-56 arası değerler görüyorum. Soğutucu olarak Zalman NS2000 kullanıyorum, takılı kaldığında bariz 10-15 derece fark atıyor cihaza. Zalmanın NS2000 serisinin RPM i düşüktür bundan ötürü aşırı sessiz bir üründür, tak diye soğutmaz, 10-15 dakikaya farkını görürsünüz, zamanla devirini arttırıyor bir süre sonra odanızı dahi buz gibi yapar. 3 günlük tecrübemle kasa kalitesinin gerçekten güzel olduğunu söyleyebilirim, hiç parmak izi bırakmıyor. Cihaz metal olduğundan ısındığında sıcaklığını hissettirebiliyor fakat anında da soğuyabilmekte. Buna ek olarak ağır bir işlem yaptığınızda fan sesi boyundan büyük çıkıyor benim gözlemimle. İşlemi sonlandırmanızla da anında kesiliyor. Birtakım ince ayarlarda sistem açılış hızını 2.1, kapanış ise 2.4 e çekebildim. Autocad 2017 3D CADDY çizimlerde herhangi bir donma yok şuan için, tabi ilerisi için de bir şey söyleyemem çalıştığınız dosya boyutu ve en önemlisi ekran kartıyla alakalı bir durum bu. Çok grafik isteyen yazılım ve projeler için zorluk yaşanır illaki. Bu arada pil kalibresinden midir nedir anlamadım, pil konusunda hiç memnun kalmadım. Takıyorum, 1.5 saate kalmadan kendini FULL lüyor sözde, fakat 10 dakika mobil kalayım, hemen %93 e iniyor, üstelik ultra güç tasarrufu modundayken oluyor bu durum. Pil performansını izleyen arkadaşlar yorum bırakırsa sevinirim, acaba benim cihazda mı bir sorun var, yoksa yanlış yaptığımız bir şeyler mi var ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arquerox -- 29 Aralık 2016; 2:2:3 >




  • Benim SSD Samsung.Aynı değil mi hepsi acaba takılan SSD'lerin.

    Açılış ve kapanış süresi için ne yaptınız anlatır mısınız?


    Pil bende 1 günü çıkarıyor toplam 4 saat falan sürüyor kullanımı gün içinde aralıklarla ve gayet iyi bana göre.
    @arquerox








    @Seyisulnam
    Bende günlük ve multimedya için kullanıyorum hocam. Amacım cihazın gücünü görmekti ve gayet iyi bana göre şuan.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.