Şimdi Ara

HP Omen 16 Laptop Fanı Çalışıp Duruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar geçen sene aldığım hp omen 16 model laptopta iki sefer 90b fan hatası yaşadım, komple fan temizliğinden ve termal macunu yeniledikten sonra laptop sııktıntısız bir şekilde çalışıyordu. Komple yaptığım fan temizliğinden 1 ay sonra laptop fanı oyun oynarken bir çalışıp bir duruyor kafasına göre çalışıyor. Bazen kasanın altına yavaşça bir iki kez vurduktan sonra çalışıyor. Normal şartlarda bilgisayarın sıcaklığı 100 derecenin üstüne çıktığı zaman koruma amaçlı kendini kapatıyor fakat Baldur's Gate 3 oynarken CPU sıcaklığı 93 dereceye geldiği zaman kendini kapatıyor. Kasayı açıp baktığımda fanlarda takılmaya bağlı hareketini kısıtlayacak herhangi bir şey de göremedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Edit: Yazılımsal bir sıkıntı olabilir diye bilgisayara format attım, driverları ve bios güncelleştirmelerini yaptım ancak aynı sorun devam ediyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakhanpn -- 22 Aralık 2023; 11:54:4 >



    burakhanpn bu mesajı paylaştı
  • Hangi modda kullanıyorsunuz balance modda kullanmayı denediniz mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eco, balanced, performance her modda çalıştırmayı denedim ama çalışmıyor.

  • vurunca dönmeye başlayorsa fan arızalıdır, basınçlı hava, kontak sprey vs ile temizlemeyi deneyebilirsin ama çok kısa süreli çözüm olur çok başıma geldi, bu tarz durumlarda fanı değiştirmekten başka kesin çözüm olmuyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.