Şimdi Ara

HP'nin Servis Rezaleti Sonrası...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba

    Yaklaşık 6.5 ay önce HP'nin Envy 13-d001nt (i7 işlemci, 8Gig Ram vs.) modelini hem boyutlarına bakarak, hem de çok severek tercih edip almıştık.

    Ancak cihaz yaklaşık bir ay önce şarj olmamaya başladı. Gerekli kontrolleri yaptık ancak sonuç alamadık. Sorunun donanımsal olduğu net şekilde belli oldu. Biz de Ankara Öveçlerdeki servisleri aracılığı ile servise teslim ettik ve haliyle İstanbul'a gönderildi.

    Garanti belgesinde de belirtildiği gibi yasal 20 iş günü servis süresi var. Bu süre dolmadan 1.5 hafta öncesinde arayıp durumu sorduğumda sorunun anakarttan kaynaklandığı ve yurtdışından parça beklendiği belirtildi. Teşekkür edip beklemeye devam ettik. Ancak 19.günde bile henüz ses çıkmamıştı. Geçen hafta Perşembe günü kendilerini arayarak yarın sürenin dolduğunu ve ne yaptıklarını sordum. Hala parça bekleniyor dediler. Yasal haklarımı kullanacağımı ve işlem verilen sürede çözülmez ise hakem heyetine gideceğimi bildirdim. Sürekli aynı şeyi söylediler, "yasal haklarınız sizde saklıdır" , yarın tekrar arayın dediler.

    Servis mail adresine 19.iş gününde elle yazdıp, yasal haklarımızı kullanmak üzere heyete gideceğimizi belirten bir dilekçe yolladık. 20.iş günü de tekrar arayıp ne olduğunu sorduğumuzda konuyu çözmek üzere yurtdışı ile görüştüklerini ve 72 saat süre istediklerini belirttiler. Gene iyi niyetli davranıp beklemeye geçtik.

    İki gün önce arayıp konuşmamda, bugün yaptığım konuşmamda da karşıdaki -ismini vermeyim- bayan insanı zıvanadan çıkartacak şekilde sessiz, sakin yorum yapmayan sadece dinleyen, papağan gibi aynı şeyleri tekrarlayan tepkiler verdi. Bugün yaptığımız konuşmada yurtdışından değişim veya iade talebimiz ile ilgili onay geldiğini, konuyu Penta'ya aktaracağını normal şartlarda aldığımız cihazın Teknosa'dan gönderilmesi gerektiğini (oradan almıştık) ancak iyi niyetli olarak işin hızlı çözülmesi adına kendilerinin göndereceklerini belirttiler. Ve gene max. 10 iş günü süreceğini söylediler.

    Hatta konuyla ilgili olarak bildiğimiz bir şikayet sitesi üzerinden de başlık açtım. Ancak bugün yaptığımız konuşmadan sonra hakem heyetine gitmedim.

    Şimdi, hikayeyi oldukça uzun yazdım kusura bakmayın. Ancak,

    HP'nin kaliteli ürünler çıkarttığını biliyordum ama servisin bu kadar rezalet bu kadar kullanıcıyı mağdur edecek şekilde çalıştığını gerçekten bilmiyordum.

    Sorum şu, ben tekrar bu üründen almam, hatta HP'den tamamen uzak durmayı düşünüyorum.

    Güncel olarak laptop servisleri sağlam, arkadasında duran hangi markalar var? Nette 2016 baktığımda listenin üst sıralarında Apple, Asus, Toshiba gibi ürünler görüyorum. Ancak servisi kaliteli, sağlam bir marka ne tavsiye edersiniz?

    Hakem heyetine gitmeli miyim? Bir de Ankara'da başvuran var mıdır daha önce? Yeri neresidir acaba?

    Şimdiden teşekkürler.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.