Şimdi Ara

HP IPAQ HW6915 ve GPS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce "HP IPAQ HW6915" marka ve modelinde Pocket PC tabir edilen cihazdan aldım.

    Almadan önce yaptığım araştırma sırasında, "HP IPAQ HW6515" modelinde "Navturk" diye tabir edilen bir firmanın GPS hizmeti hediye ediliyordu. Fakat ben bir üst model olanı almayı tercih ettim.

    Aldıktan sonra, internette yaptığım yeni bir araştırmada Amerika veya Avrupa'ya satılan "HP IPAQ HW6915"lerde de böyle bir GPS hizmetinin hediye edildiğini öğrendim. "TomTom" isimli firmanın bu hizmetinden diğer ülkelerde yaşayan insanlar faydalanabiliyor.

    Buna istinaden bende kendi Pocket PC'mde gördüğüm TomTom GPS hizmet ikonuna tıkladım ve benden bir harita almam gerektiğini bunun için bir harita seçme formu doldurmamı istedi. Yanlız dikkatimi seçen bu formda Türkiye yoktu.

    Şimdi böyle bir durumda bende DH Forumlarına girdim ve baktım. Çeşitli başlıklarda bu konu işlenmiş ve TomTom isimli firmanın "Eastern Europe" diye bir haritası varmış.

    Benim kafama takılan şudur: Biz neden HP hediyesi olan TomTom GPS hizmetinden bu haritayı indiremiyor ve kullanamıyoruz?

    Ayrıca diğer arkadaşları aydınlatmak amacıyla şunuda söylemekte fayda var;
    Ben TomTom yerine iGO isimli bir GPS programı kullanıyorum. Programın boyutu ve haritaları son derece kullanışlı ve makul. Ayrıca haritalar için herhangi bir Memory Card gerektirmiyor. Cadde ve sokak isimleri son derece doğru. Lisans problemi ise bulunmamakta.

    İsteyen olursa bu programı gönderebilirim. Ayrıca başlıkla ilgilenen arkadaşlar için, lütfen iGO gibi başka Navigasyon programları varsa bunlar hakkında kısa bilgi verirseniz çok sevinirim.

    Özellikle Navturk isimli firmanın program ve haritası mevcutsa edinmeyi çok isterim.
    Türk menşeili bir firmanın programını kullanmak beni mutlu eder.







  • Merhaba,

    Ben de yaklaşk 1 hafta önce HP 6915 aldım. Daha önce ürünü araştırıken TOMTOM un türkiye haritası olmadığı yönünde uyarılar vardı. TOMTOM'un sayfsında da parayla alınabilecek Türkiye haritası malesef yok. Belki ileriki tarihlerde çıkartılar ve satın alarak kullanabiliriz.

    Ben IGO yu denemedim henüz. Gerekli linkleri verirseniz yükleyip denemek isterim.

    Bunun haricinde kendi haritanızı basit olarak yaratabileceğiniz ve gps hizmetini bu yarattığınız haritaların üzerinde kullanabileceğiniz açık kaynak kodlu yazılımlar da bulunmakta. Ben bunlardan bir tanesini yükledim. Yaklaşık 1 MB civarında bir program. Aşağıdaki linkten program hakkındaki detaylara ulaşabilirsiniz...

    http://www.soaringpilotsoftware.com/GPS_LOGpage.htm




  • 6915 alana geri ödeme yapılıyormu bu kampanyadan nasıl yararlanabilriz?
    HP masaüstü veya notebook alanlar için mi geri ödeme yapılıyor bana bu konuda bilgi verebilirmisiniz. ?
  • Beyler bende 6915 kullanıyorum. NAVTURK hariç diğer NAVİ. programalrı süper çalışıyor.

    İşde size işinize yarar iki link

    http://forum.donanimhaber.com/m_3549706/mpage_1/key_tomtom/tm.htm

    http://forum.donanimhaber.com/m_9445515/mpage_1/key_navturk//tm.htm#9928861
  • arkadaşım bende 6915 var sitedeki linklerden tomtomun 6.0.3 ve 6.2.0 yükledim fakat bir türlü gps algılamıyor igo daki gibi gps portunu manuel ayarlamak için bi ayar sayfası varmı tomtomda yoksa kendisimi ayarlıyor,birde igo hakikaten güzel ama semt ,ilçe aramaması acayip canımı sıkıyor.
    tomtom konusunda özelllikle yardımcı olursanız memnun olurum birde lisanslımı lisansızmı olduğunu nasıl anlarım tomtom infoda bir numara var ama lisanslı veya lisanssız diye bir şey sölemiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.