Şimdi Ara

HP 614C YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar,

    hp 614c aldım. Ancak kafama takılan cozum bulamadıgım 2 tane sorun var. Birincisi igo8 final yukledim ancak gpsi bi turlu kullanamadım. uydu aranıyor diyor sonrada uydu alıcısı bulunamadı diyor.Bunun icin herhangi bir ayar var mı yapılması gereken ?

    ikinci olarakta cihazın sağ yanında üstte bi yer var boyle beyaz yumusuak plastik olan. orası ne işe yarıyor bilen var mı ?



  • HP veya IGO güncellemesiyle çözülecek bir sorun. Şu an için yapabileceğiniz.

    - Franson GPSgate isimli programı indirin.http://franson.com/gpsgate/

    - Programı 614c' ye kurun. İlk çalıştırdığınızda "GPSGate Setup Wizard" diye bir ekran gelecek. Wireless Bluetooth GPS ve Garmin GPS seçeneklerinin yanındaki onayları kaldırın. Sadece "Wired or built in GPS" seçili kalsın. Sonra > tuşuna basın.

    -Program seri portları tek tek tarayacak. GPS port ayarlarıyla oynamadıysanız Com6 portunda cihaz bulduğunu belirten uyarı çıkacak. Uyarıya Evet / Yes diyip geçin.

    -Bir sonraki ekranda sadece "Share with NMEA applications" seçili kalsın ve yine > tuşuna basın.

    -Program kendi PGS data çıkışı için bir port atayacak bunu bir kenara not alın. ( Virtual COM1 gibi ) ve finish tuşuna basın.


    -Programlar bölümünden GPSGate isimli kurduğumuz programı çalıştırın. Yukarıdan Advanced tabına basın. Gelen ekranda aşağıdaki Show More options düğmesine basın. Start GPSGate after soft reset ve Display brighter icon seçeneklerini seçin.

    - Yukarıdan Input tabına basın. Gelen ekranda Close tuşuna basın yandaki seçeneklerden Com6 yerine WM GPS seçeneğini seçin. Ve yandaki open tuşuna basın. Programı kapatıp soft reset yapın.

    - Makina açıldığında GPS Gate otomatik olarak devreye gireyim mi diye soru soracak. Aşağıdan "bu soruyu tekrar sorma" seçeneğini işaretleyip evet diyin.

    - Makina açıldığında IGO8 i başlatın. Ayarlar > GPS bölümünü seçin. Yukarıda Franson GPSGate in kendi çıkışı için bir port atayacağını sözyleyip not alın demiştim. ( Virtual Com X ) Liman / Port bölümünde bu çıkış portunu seçin.

    - Yukarıdan GPS etkin seçeneğini seçin.

    Eğer bir hata yapmadıysanız IGO8 alıcıyı görecektir. Eğer yine prople yaşıyorsanız IGO8 klasörü içinde sys.txt dosyası vardır. Onun içine aşağıdaki satırları ekleyin.

    [gps] 
    port=1
    baud=57600
    set_messages=0


    Burada dikkat edeceğiniz port=1 kısmına GpsGate programının çıkış port değerini girmek olacak. ( port=1, port=3, Port=9 gibi ) Sys.txt dosyasını save edip programı yeniden başlatın.

    Not= Alıntı v.s değildir uğraşıp didinip bulduklarımı yazdım
    Not2= GPSGate programı ücretlidir. 14 gün deme sürümüdür.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.