Şimdi Ara

Hoparlör Tavsiyesi; KEF, Dali, B&W...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Elimde Eski bir A/V Receiver mevcut Denon AVR-3803, şimdilik bununla besleyeceğim ama ilerde yatırımda yapıp yenileyebilirim.


    Oda Bilgileri:

    50 metrekare

    Dinleme uzaklığı 5 metre


    Öncelikli amacım müzik dinlemek, ve benim için önemli olan detaylı, temiz çalan keyifli bir hoparlör arayışım mevcut.



    Net tertemiz detaylı çalan ve oda boyutuna göre kısık seste bile odayı doldurabilecek bir hoparlör arıyorum. Aşırı güçlü bası arayışım yok ve ekstra bass hoparlörü almayı da pek düşünmüyorum, apartman olması nedeni ile.


    Araştırmalar sonucunda aşağıdaki ürünleri buldum, fakat oda boyutu/dinleme mesafesi, receiver'a uyumluluğu ve dinleme kriterlerime en uygun hangisinin olacağı hakkında fikirlerinize ihtiyacım var. Aşağıdakilerin haricinde önerilere de tabiki açığım.


    Kef Q350

    Kef Q150

    Dali Oberon 1

    Dali Spektor 2

    B&W 606 S2/607 S2

    Dynaudio Emit M10/M20

    Elac Debut B5.2 (Türkiye'da satan yer bulamadım)


    Öneri ve görüşlerileriniz merakla bekliyorum, Sevgiler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bberkyildiz -- 19 Mayıs 2021; 22:47:30 >







  • Elac lari yabanci sitelerde cok tavsiye ediyorlar ancak dediginiz gibi satan bir yer yok bu modelleri, dynaudio lar iyidir, bende gecenlerde almak icin bir arastirmada bulunmustum, bircok inceleme, video ve yorum taradim, dinleme sansim olmadi, ilerde yatirim yapacaksaniz biraz daha butce arttirip kef ls50 alin, ilerde guzel bir amfiyle ( amfi seciyor arastirdigim kadariyla ondan dolayi ) omurluk bir hoparlor almis olursunuz bence, ben dynaudio emit m10 ( bu sensitivety si dusuk ve ohm da dusuk, biraz daha fazla guc istiyor diye vazgectim virazda )alacakken bir arkadastan rega rs1 buldum ve aldim, diger bilesenlerde rega oldugu icin cok memnun kaldim acikcasi, biraz daha govdeli calsin istiyorsaniz emit m20 ve elac debut b6.2 bulabilirseniz alabilirsiniz tabi, ama bunlarin hepsi dinlediginiz muzik tarziniza gore degisir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hozes

    Elac lari yabanci sitelerde cok tavsiye ediyorlar ancak dediginiz gibi satan bir yer yok bu modelleri, dynaudio lar iyidir, bende gecenlerde almak icin bir arastirmada bulunmustum, bircok inceleme, video ve yorum taradim, dinleme sansim olmadi, ilerde yatirim yapacaksaniz biraz daha butce arttirip kef ls50 alin, ilerde guzel bir amfiyle ( amfi seciyor arastirdigim kadariyla ondan dolayi ) omurluk bir hoparlor almis olursunuz bence, ben dynaudio emit m10 ( bu sensitivety si dusuk ve ohm da dusuk, biraz daha fazla guc istiyor diye vazgectim virazda )alacakken bir arkadastan rega rs1 buldum ve aldim, diger bilesenlerde rega oldugu icin cok memnun kaldim acikcasi, biraz daha govdeli calsin istiyorsaniz emit m20 ve elac debut b6.2 bulabilirseniz alabilirsiniz tabi, ama bunlarin hepsi dinlediginiz muzik tarziniza gore degisir.

    Hocam sende Energy CF30'da vardı sanırım. Ona kıyasla nasıl bu Regalar gerçi biri bookshelf diğeri kule tipi.

    Parlak çalan bir hoparlörden sonra RS1 nasıl geldi?





  • Hocam ben energy cf30 lari muzik dinlemede hic kullanmadim, onlar sinema sisteminde avr ye bagli ve sadece film izlerken kullaniyorum o yuzden karsilastirma yapamam.

    rs1 ler kolay surulen, mid ve tizleri dengeli ve acik, konumlandirma konusunda sorunsuz( arkadan prot olmasina ragmen), bass olarak biraz zayif bir hoparlor, ancak benm dinledigim muzik turunde ben oldukca begeniyorum, duvara yakin konumlandirma ile de basslar daha iyi oluyor ve bana yetiyor, zaten muzik dinlerken actigim ses seviye saat 10 civarinda oluyor maks.

  • B&W ve Kef modellerinden seçmenizi tavsiye ederim
  • Dali Oberon 5 alarak sonuçlandı. Teşekkürler,

  • bberkyildiz B kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba dali oberon benmde listemde ses olarak memnun musunuz? Bassları güçlü mü? Stereo dinleyiciyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.