Şimdi Ara

HONDA KULLANANLAR/ALACAKLAR MUTLAKA OKUSUN (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
456
Cevap
6
Favori
65.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
558 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TITAN

    Honda candır gerisi heyecandır
    canınız yandığında da aynısını demeniz ümidiyle
  • Bu konuyu okuduktan sonra honda almamam için bir sebep oldu. Acaba bu ayıbın karşısında harekete geçeceklermi takip edecem.
  • Aftermarket parça takılınca garanti gider; bu birçok üreticinin elkitabında yazar.

    Benim araç da 2006 Honda S2000. Araçtaki hardtop hariç herşey fabrika çıkışı orjinal o yüzden hiç sürpriz bir durum yaşamıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam başına gelenler için öncelikle çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun neresinden bakarsanız bakın rezillik. TKK 58. maddesinde "(4) Üretici veya ithalatçılar, yetkili servis istasyonlarını kendileri kurabileceği gibi servis istasyonlarının verdiği hizmetlerden sorumlu olmak şartıyla kurulu bulunan servis istasyonlarından veya servis organizasyonlarından da faydalanabilir" aracına takılan tampondan Honda her halükarda sorumludur. Bence bir avukarla görüş, Hyndai nin servisleri daha insancıl brirdahaki aracaını hyndai tercih edebilirsin. Ben de honda bora ile davalığım bilgin olsun.
  • Yazdıklarını sonuna kadar okudum resmen başından savmışlar, hiç kimse kusuru üstlenmiyor. Geçmiş olsun, hondayı zaten sevmiyordum arabasınıda sevmiyordum kendisinide. Bence biraz da hakkınızı yasal yollardan aramayı deneyin yanlarına bırakmayın derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özet:

    urfadan araç almayın
  • Bu markadan bunca şikayet var her yerde bu arac ile dolu bu konuda ayrı bir komedi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

    Özet:

    urfadan araç almayın
    Sonuçta araç honda bayiinden alınmış bodykit de serviste takılmış. ha urfa ha istanbul ne fark eder? Başka bir ilden alsa firma zararı karşılayacak mıydı sanki?
    Hayatımda tuning falan yaptırmadım aracın orjinalini bozmam kullanıcının kendi zevkidir ama eğer sen bu eklentiyi honda servisi olarak yapıyorsan bir sorun çıkması durumunda da müşterinin zararını karşılamak zorundasın. Eğer bu işlem aracı garanti dışı bırakacaksa da bunu bildirmek mecburiyetindesin. Adam zaten bolunun soğuğunda gecenin bir yarısı perişan olmuş bir nevi parasıyla rezil olmuş ama bu mahlukatlar her ne kadar sorun servisimizden kaynaklansa da yaşadığınız mağduriyetten ötürü özür dileriz diyeceklerine tüm masrafları öde sonra git urfadaki bayiyle servisle arandaki hesabı hallet demek biz müşteriyi zerre kadar umursamayan 3. dünya ülkesinde bir firmayız hadi yol al demektir. Ancak bu değil ki honda kötü diğer markalar iyi Türkiyedeki diğer markaların da böyle bir durumda çok farklı hareket edeceklerini sanmıyorum. Ben arkadaşın yerinde olsam öncelikle urfadaki servisten zararımı karşılamalarını isterdim kabul etmezlerse kesinlikle bir avukatla görüşerek maddi manevi tazminat davası açardım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Aftermarket parça takılınca garanti gider; bu birçok üreticinin elkitabında yazar.

    Benim araç da 2006 Honda S2000. Araçtaki hardtop hariç herşey fabrika çıkışı orjinal o yüzden hiç sürpriz bir durum yaşamıyorum.
    Lpg de takılırsa garanti gider ama serviste taktırırsan gitmez. Adam parçayı serviste taktırmış ayrıca garantin yok demiyorlar adam garantili olarak almış aracı sadece sorun o parçadan kaynaklandığı için biz bunu karşılamayız diyorlar. Ve marka kendi bayisinde kendi servisinde yapmış olduğu işlemden sorumludur. kullanıcının mağduriyetini gidermek zorundadır. sonra kendi içinde servisin bulunduğu bayiden mi alır naparsa yapsın. Bu arada ben de hayatımda hiç bir aracıma tuning falan yaptırmadım sevmem de ama bu ülkede maalesef müşteri memnuniyeti sağlayan pek fazla firma yok.




  • Çok geçmiş olsun . Honda aracının arkadaşında durmuyor ve bu şekilde sizi öküz gibi mağdur ediyorsa bence dava açıp hakkınızı almalısiniz . Ben olsam bu aracı satardım . Böyle bir firma para kazanmasin bu ülkeden

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abboww

    Honda pişmanlıktır’ın tescili olmuş
    Birton para ver karda kal kurtarıcı çeksin arabayı
    Ayrıyeten bu tür global markalar Ülkelere göre politika izliyor
    Aynen öyle amerikada avrupada yapsın bakayım bunu. totosundan kan alırlar adamın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DaLminSSaH

    Üstat typer tamponlu araba aldık diye kaç kişi apaçi dedi apaçi olduk bide jant taksam abim dızo bremin derler herhalde.

    Alıntıları Göster
    Kardeş bende ankarada bir yetkili serviste subwoofer taktırmak istemiştim ancak elektrik sistemine müdahale olacağı için parası ile bile takmamışlardı. Servisler bu konuda çok titizler. Orjinal olmayan parça nedeni ile garanti dışı bir işlemde para konusu sıkıntı yaratıyor haliyle. Ancak yol yardımı konusunda yaptıkları kabul edilir şey değil. Özellikle şehir dışında kalmış birine çok daha hızlı müdahale etmeleri gerekirdi. Büyük ayıp bence. Keşke kaskonuzun yol yardımına başvursaydınız. Onlarında ücretsiz yardım hizmetleri var. Hatta kredi kartlarının bile yol yardım hizmeti oluyor. Tekrar geçmiş olsun bundan sonra sağlıkla kullan arabanı.

    Bence bu araca güzel bir 17-18 inç jant yakışır. Binmeyi düşünüyorsan mutlaka değerlendir bence.




  • The Raider T kullanıcısına yanıt
    O aksesuarlarin serviste takildigina emin misiniz? 2. EL alinmis arac...Sorunun Cevabi yok ki? :)

    Servis takmaz oyle seyler...O sekilse alinmistir arac..Kisiye satilmistir..Keske servis taksada Hak dogsa dava icin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Backstreet

    O aksesuarlarin serviste takildigina emin misiniz? 2. EL alinmis arac...Sorunun Cevabi yok ki? :)

    Servis takmaz oyle seyler...O sekilse alinmistir arac..Kisiye satilmistir..Keske servis taksada Hak dogsa dava icin..
    Ben konu sahibinin yalancısıyım

    " yetkili serviste takılma typer aksesuarlı aracı buldum " demiş kendisi

    Eğer böyle bir işlem yapıldıysa illa ki serviste kaydı vardır. Eğer adamı kandırdılarsa geçmiş olsun dava da açsa o işten bişey çıkmaz.
  • The Raider T kullanıcısına yanıt
    BMW, Mercedes 'te dahi garantiye tümüyle güvenmemek gerekiyor. Arkadaş garanti dahilinde masrafı Honda'ya ödetti mi, o ayrıntıya bakmadım. Fakat arada aftermarket ses sistemi dahi taktırmayan kişiyim. Haa illa ki birşey takacamsa onu da youtube videosundan bakarak hazırlık yaparak kendim yaparım. Belki bir ustayı yardımcı olarak alırım ama yine de kendim yaparım, hiç olmazsa nerde ne olduğunu hata/doğru bilirim. Burada arkadaş yeni aldığı araca aftermarket parça taktırıp karda kışta ş.arası yola çıkıyor. Büyük risk.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibine geçmiş olsun , konu hakkında söylenecek her şeyde söylenmiş zaten. Piyasası da ciddi anlamda pahalı araçlar hurda olan İES'ler bile 35-40 k 50 k'ya bile var şaşırtıcı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: postalcioglu

    Aracın garantiden çıkacak bir durumu yok zaten.
    Burda olay garanti kapsamında olacak bir durum söz konusu değil.
    Takılan parça aracın fabrikasyon motor, aktarma, elektrik, fren gibi sarf malzemeleri olsa ve orjinal parçalar olsa tabiki garanti kapsamında olur.
    Söz konusu aksesuar olunca bu aracın üretiminden kaynaklı olabilecek garanti kapsamını ilgilendirmez. Garanti neye verilmiş ona bakarsanız söylemek istediğimi anlarsınız.
    Aracın üretiminde kullanılan parçalar verilen distribütör garantisi kapsamındadır.
    Aksesuar üreticiyi ilgilendiren bir konu değil, kullanıcının isteği doğrultusunda yapılan bir uygulama olduğu için. Garanti aksesuar parça garantisi ve montajı yapan bayi garantisindedir.
    Uygulamayı yapan firma ülke çapında kendi adı altında şubeleri varsa işçiliği garanti edebilir. Fakat marka adı altındaki servis ve satış şubeleri aksesuar uygulamasını böyle bir garanti kapsamına almıyor.
    Hatta fabrika A paketindeki orjinal donanımı aynı aracın bir alt paketi olan B paketine orjinal parça uygulansa bile fabrikasyon olmadığı için garanti kapsamına almıyor.
    Yani A paketinde ayna katlama var siz B paketini aldınız sonradan B paketine A paketindeki orjinal katlanır aynayı serviste taktırsanız dahi fabrikasyon olmadığı için bu garanti kapsamına girmez. Varsa parçanın kendi garabtisinden faydalanırsınız.

    Alıntıları Göster
    Araç üzerindeki parçalar orijinal yalnız yan sanayi değil. Garanti dışı kalması kabul edilemez. Garanti vermiyorsa takmayacak o parçayı o zaman bayii.

    mesela ben de bmw var gidip m tampon yada m jant alıyorum bmw borusan'dan ve orada da montaj yapıyorlar. parasını da tıkır tıkır ödüyorum. sonra bana gelip bu araba garanti dışı mı kaldı diyecekler? onları yerim hiç affetmem. yok öyle bir dünya maalesef.




  • Yaptığınız tüm masrafların fişlerini toplayıp Urfa'da ki bayiyi arayın. Olayları tekrardan tek tek anlatıp toplam tutarı söyleyin. Ödemeyi kabul etmeyecekseniz adli işlemleri başlatıyorum avukatım kanalı ile tarafınızı aratacağım diye söyleyin. Ödemeyi kabul etmezlerse de dediğinizi yapın. Ayrıca çekici olayıda tam bir rezalet. Büyük geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Backstreet

    O aksesuarlarin serviste takildigina emin misiniz? 2. EL alinmis arac...Sorunun Cevabi yok ki? :)

    Servis takmaz oyle seyler...O sekilse alinmistir arac..Kisiye satilmistir..Keske servis taksada Hak dogsa dava icin..
    Honda yetkili servise gittiğiniz de araç şasisi girildiğinde aksesuarlar sistemlerinde tanımlı olduğu zaten görülüyor bunu yazdığım yazıda da belirttim aldığım kişide belirtti benim burada ki sorunum honda genel merkezin beni urfa ile baş başa bırakması konu bundan ibaret.

    Kaldı ki dışarıda takıldığı bana beyan edilen bir tampon için ben neden konu açayım? mantık alıyor mu? kaderimmiş yetkili yerine ne suçu var der giderim yine söylüyorum benim tek beklentim Honda genel merkezin söz konusu bayiye bir yaptırım uyarı vs uygulayıp benim mağduriyetimi gidermesi idi burada tüm masrafları öde urfadan talep et dememeliydi sonuçta o servise yetkiyi ben değil Honda verdi.

    Servis takmaz öyle şeyler demişsiniz bunu neye dayanarak belirttiniz? Honda ve konudan pek bilginiz olmadığı aşikar Honda aracınız varsa resimdeki araçta ne görüyorsanız yetkili bayide taktıra bilirim eğer arzu ederseniz ücreti mukabilinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaLminSSaH -- 29 Ocak 2020; 18:11:3 >




  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.