Şimdi Ara

Honda'dan Alfa giulietta geçişi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
1.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alfacı arkadaşlara bir kaç sorum olacak. 10 yıla yakındır sorunsuz honda araç kullanıyorum ne yolda kaldım ne bakım hariç servise gittim. Çevremde ailemde çok hondacı oldu onlarda aynı şekilde muazzam sorunsuz araç. Gel gelelim artık atmosferikten sıkıldım 1.4 170 lik giulietta almak istiyorum. Alfacı arkadaşlar aracın ruhu olduğundan bağımlılık yaptığından övgüyle bahsediyor ama bir o kadar eski kasaların sorunları arızaları ile boğuşuyorlar yinede mükemmel araç demeleri tezat değil mi? Madem alfa 100 yıllık firma ruhu var niye japonlarda sorun yokken aynı yaştaki arabaları sorunlu? Troll değilim çok ciddi şekilde 170 lik giulietta almak istiyorum ama bakım hariç servise gitmek istemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukakgun -- 25 Mayıs 2017; 0:46:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Eski alfistiler Giulietta pek sorun çıkarmadığı için onu Alfa kabul etmekte zorlanırlar. Ancak c ve c premium segmenti araç tercihinde hem tasarım, hem motor, hem de sürüş modları ayrıcalığı birarada olan Giulietta fiyat avantajı ile de en öndedir ve gerçekten ruhu olan otomobildir. Bir tane kırmızı alırsanız bunu çevreniz size hissettirir zaten. Aracı parkederken de inip giderken arkanıza mutlaka döndürür.

    Sorunsuzluk derken de yağ yakması ile meşhur araçların bu durumunu saymazsanız Japonlar sorunsuzdur 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orhan Hoca kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Giulietta aynen kendine baktırıyor, kısmetse 170liği alıp deneyeceğim. Okumaya video izlemeye devam :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • farukakgun kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda biraz daha bilgi veren bir arkadaş olsa iyi olur aslında bende arkadaş gibi honda hb ten gui 170 liğe geçmeyi düşünen on yıllığa yakın hondacıyım.
  • Dizelinin yokuşta, benzinlisinin düz yolda keyfi başkadır. D denilen modu açıp ilk harekete geçtiğinizde iş işten geçmiştir artık. Çünkü virüsü almışsınızdır. Kırmızı almak da ayrı bir heyecandir. C ve C hb segmenti araçlar içinde kendisine baktıran ve fotoğrafları çekilen tek araç Giuliettadır. Tabii ki KIRMIZI GIULIETTA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan Hoca -- 31 Mayıs 2017; 0:8:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 5 ay önce beyaz dizel 2016 model sıfır 120hp Super TCT donanımlı olan versiyonunu satın aldım. 2013 Model Astra J kasa Sport donanımdan geçtim. Astranın bu modelinin çok iyi yol tutuşu olduğu söylenir. Gerçektende iyi yol tutuyordu. Ancak Guilietta'nın gazına abanıp virajlara fütursuzca girdiğimde kendi kendime şöyle dedim; 'Astra iyi yol tutuyorsa bu araba ne yapıyor oldu'. Beni en çok etkileyen özelliği bu oldu. Sürüşü ve yol tutuşu gerçekten segmentinde sadece 1 serisi ile kıyaslanabilir. Tabiki bu benim fikrim. Katılmayanlar olabilir. Arabayı spor paketli almadığım için biraz pişman oldum ama ellerinde olan mat gri, spor paketli ve navigasyonlu versiyonuna çok fazla fiyat farkı istediler ve vazgeçmek zorunda kaldım.

    Orhan Hoca'nın dediği gibi sürüş modları apayrı bir olay. D modu gerçekten çok keyifli. D modu ve manuel mod gerçekten insanı şaşırtıyor. Ben almadan önce benzinlisinide test ettim ancak beyaz sıfır bulamadığım için dizel aldım. Benzinlisi gerçekten ayrı bir keyif. Ancak dizelin torkuda çok başarılı. Bu arada otomatik şanzımanı gayet güzel. Tasarımının yanına koyabileceğim bir araç zaten mevcut değil.

    Şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim, 2016 model Super donanım TCT bir Guilietta insanı asla pişman etmez. Hatta iyiki almışım dedirttirir. Bir dahaki arabam yeni kasası olacak. Benim tek şikayetim bozuk yollarda kapılardan gelen trim sesleri. Onuda servise gidince hallettireceğim.

    Bu arada insanlar hep içini eleştirir Guilietta'nın. Almadan önce daha pahalı olan, aynı paket sayılabilecek olan A serisi, A3 ve 1 serisini denedim. Ve eleştiren insanların 2016 bir Guilietta'nın içine oturmadıklarına karar verdim. Çünkü arada ayılıp bayılacak bir fark yoktu. Hele Guiliettayı Super Lux Paket ile aldığınızda bu markalardan çok daha iyi gözüküyor. Hele o retro iç dizaynı kaliteli ancak sıkıcı alman arabalarının yanında bence çok daha güzel duruyor.

    Arkadaşlar Honda'dan geçiş için tavsiye istemişler ancak ben kendi deneyimlerimi yazmak istedim. Herkese iyi forumlar...




  • Herkese mrb. Ben de uzun araştırmalarım sonucunda giu 1.6 dizel full spor paket aldım. Araba tip/tasarım olarak zaten sınıfında 1 numara ona kimse itiraz edemez. Ancak ben bir kaç sorun yaşadım yaşıyorum, kısaca belirteceğim. Maksadım doğru bilginin ne kadar kıymetli olduğunu bilenlere fayda sağlamak.

    Öncelikle arabama gerçekten aşığım. Almadan önce biraz kararsızdım piyasası yok diye. Bütçeme göre astra j kasa alabiliyordum ancak 2016 model makyajlı kasasını gördükten sonra j kasadan soğudum. (ama şu an yine beğendiğim nadir kasalardan). 2016 modeli de uçuk fiyat olunca giulietta ya kaydı gözlerim. Zaten i30 (o kadar parayı hyundaiye vermem), golf (tipini hiç sevmiyorum fiyatı da abartılı bana göre), V40 (pahalı) gibi modelleri eledim. Sonra giuliettayı yakından araştırdım, aslında tam aradığım araç buymuş dedim kendi kendime. Araştırdıkça sevmeye başladım. Yorumlar, incelemeler harikaydı. Arabayı daha almadan arabaya karşı inanılmaz bir tutkum oluştu. Artık başka hiçbir araba dikkatimi ve ilgimi çekmiyordu. Bütçem sıfır almaya yetmediği için 2011 model full spor paket aldım.

    - Model eski olduğu için mi bilmiyorum ama konfor açısından bana yetersiz geldi. zaten spor paketten çok da konfor beklememek gerekir. gürültülü bir araba dış ses beni çok rahatsız ediyor. ama bizim yollar malum. en büyük etken yolların bozuk olması. otobanda ses baya azalıyor tabi dizel olması da gürültüyü arttırıyor. D modunda daha çok artıyor.

    - Onun haricinde en çok rahatsız eden taraflardan bir tanesi de trim sesleri. şu an aracımda 3 yerden geliyor silikon spreyle baya bi azalttım ama tamamen yok etmek imkansız.

    - Performansına gelince d modu harika. Dizel olmasına rağmen D modunda çok yakıyor.(7-9 lt/100 arası) normal modda (5-6 lt/100). Arabayı D modunda kullanmak beni o kadar heyecanlandırıyor ki anlatamam. Resmen arabanın tadını iliklerinize kadar hissediyorsunuz.

    - Normal modda benim araç yokuşlarda resmen ölüyor. Vites düşürmek çare olmuyor illa 1 e kadar inecek. Bir sorun olduğunu düşünüyorum veya belki herkeste böyledir bilmiyorum. Yokuştaki bu ölü hali arabanın en sevmediğim tarafı. Expertiz raporunda motor %82 göründü fazla bir kayıp yok ayrıca son bakımda mazot yağ ve hava filtresi değişti, sonuç aynı sorun devam ediyor. Servise götüreceğim sonucu burda paylaşırım. Yani dolayısıyla yakıt sizin için problem değilse kesinlikle 1.4 170 hp benzinli modelini alın.

    - Eğer aşırı konfor düşkünüyseniz bu araba beklentilerinizi karşılamayacaktır. Araba zaten spor olarak tasarlanmış sert bir araba. Tabi öyle aşırı bir durum da söz konusu değil, Sonuçta aile arabası da olarak kullanılan bir arabadır. Sadece sınıdfındaki diğer arabalara göre bi tık altta kalıyor konfor açısından. Konforlu ve çirkin bi araba istiyorsanız gidin golf alınasdfhjkadha:))) şaka bi yana golf çok konforluymuş ben hiç test etmedim.

    Sonuç olarak arabaya aşık oluyorsunuz bir kere. O yüzden eksiklerini hiç görmüyorsunuz zaten. Bundan sonraki beni bu arabadan vazgeçirecek tek araç tesladır. sözü uzattım hakkınızı helal edin hepinize iyi forumlar hayırlı ramazanlar efenim..
    Edit; imla hataları için özür..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeman8476 -- 14 Haziran 2017; 13:52:0 >




  • Cevap yazan herkese çok teşekkür ederim. Sıfır gui inceledim her yerine baktım, malesef içi çok kalitesiz ve ufak geldi. İmzamdaki civic hb 2009 model olmasına rağmen aracın iç kalitesi genişliği gui den kat kat üstün. Arabanın içine inip binmesi bana (eşimede) çok zor geldi. Avantajları tasarımı ve 1,4 170 beygirlik motoru olabilir ama geri kalan herşeyi ucuza mal etmek için yapmışlar çok bariz belli.
  • Üstteki mesajımı kullanınca fikirlerim nasıl değiştiğini bilmeniz için düzenlemedim. Bugün dizel giu test sürüşü yaptım, tüm fikirlerim tam tersi değişti sürüş keyfi denilen şeyin abartıldığını düşünüyordum ama öyle değilmiş. Giulietta dan çok keyif aldım bilhassa tct denilen sanzuman on numara bir olay. Test bitip dönerken biraz daha gezebilirmiyiz bile dedim :) kısmetse ikinci el 170 benzinli almaya karar verdim gibi. Düşünen var ise mutlaka test etsin spor paketlisini incelesin ordan burdan duyduklarınızı unutup mutlaka test edin derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomobilin, motor, şase, denge, yol tutuş ve sürüş dinamiklerinden ibaret olduğuna dair güzel bir hikaye olmuş. Bunlar iyiyse gerisi teferruattır.

    Güle güle kullanın kazasız dertsiz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4 170 hp
    1.6 105 hp
    1.6 120 hp

    Sizce hangisi? 120 hp almak varken 105 hp alınmaz belki ama benzinli mi dizel mi diye soralım o zaman

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ctrlshft

    1.4 170 hp
    1.6 105 hp
    1.6 120 hp

    Sizce hangisi? 120 hp almak varken 105 hp alınmaz belki ama benzinli mi dizel mi diye soralım o zaman

    Ne aradığına bağlı ben performans istedigim icin 170 lik bakiyorum, 120 lik dizel de kullandim gayet iyiydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • farukakgun kullanıcısına yanıt
    Hocam performans için 170 lik isterim tabiki ama benzin tüketimi beni korkutuyor.

    Dizelin ise torku beni cezbettiriyor. En iyisi test etmek ikisinide. Ama benzinli artık satılmayacak diye duymuştum bir bayiden.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ctrlshft

    Hocam performans için 170 lik isterim tabiki ama benzin tüketimi beni korkutuyor.

    Dizelin ise torku beni cezbettiriyor. En iyisi test etmek ikisinide. Ama benzinli artık satılmayacak diye duymuştum bir bayiden.

    Elinde sadece dizeli varsa o anda yönlendirme yapmış olmasın :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: farukakgun


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ctrlshft

    Hocam performans için 170 lik isterim tabiki ama benzin tüketimi beni korkutuyor.

    Dizelin ise torku beni cezbettiriyor. En iyisi test etmek ikisinide. Ama benzinli artık satılmayacak diye duymuştum bir bayiden.

    Elinde sadece dizeli varsa o anda yönlendirme yapmış olmasın :)

    O da olabilir. :) ama dizel bana daha yakın seçenek gibi duruyor şuanda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ctrlshft kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

    Ben 2012 model 1.4 170hp tct giulietta kullanıyorum, babamda da 2017 model 120hp dizel otomatik giulietta var. İki aracı da süren birisi olarak dizel versiyonun yakıt tüketimi çok iyi. Ankara şehir içi 6-6.5lt arası değişiyor. Ben daha 10un altına çok inemedim kendi aracımla, hele dinamik mod açıksa 12 13 görmek çok rahat. Henüz uzun yol yapmadım o yüzden sadece şehir içini biliyorum. Benzinli motor dizelden daha gürültülü ve titreşimli çalışıyor, motor gücü farkını resmen hissediyorsunuz. Hızlanma konusunda da 170hp muhteşem, zaten 0-100ü 7.8 sn olan bi araçtan bahsediyoruz. Burada karar sizin, her gün kullanırım diyorsanız dizeli, benim gibi haftada 2 3 kere çıkıyorsanız, çıkmışken de 170 beygirin keyfini çıkarim diyorsanız benzinliyi tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.