Şimdi Ara

Honda civic fd6 ön kısımdan gelen lakır lukur ses.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
5
Favori
50.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar benim aracım 2008 elegance geçenlerde parkeli yolda kullandım sağ taraftan bir lakur lukur ses dedim bu da ne z rotlardan tahmin ettim her neyse sanayiye gittim tabi ön düzene gönderdiler usta bindi dedi ses yok her neyse bozuk tırtıklı yola girdik sesi duydu çekti tükana alt takımların sağlam ya amartisör yada direksiyon kutusu kesin bi şey söyleyemedi
    Tam olarak sorunum araç durduğu yerde direksiyonu ani sağ sol yapınca lak luk diye ses geliyor.
    Sıfır asfaltta dönüşlerde belli bir hızın üstünde giderken ses yok.
    Bozuk yollarda taşlı stabilize yollarda lakır lukur ses yapıyor ama direksiyonda herhangi anormallik bir vuruntu yada his yok.Sadece sebebini bilmediğim bir ses var .


    Başına böyle bi sorun gelen arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.Sesin artmasını bekliyorum son çare servisinde arıza tesbiti yaptırmak olacak sanırım.







  • Amortisör ust kulesi. 1250 tl sıkışmış.
  • Su an servisteyim sonucu paylasacagim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakarda38

    Su an servisteyim sonucu paylasacagim

    Makyajlı kasadan öncekilerde direksiyon kutusu problemi vardı ama işallah değildir....Bekliyoruz sonucu...
  • Malesef direksiyon kutusu:( yenisi 2550 tl usta ses disinda herhangi bir mekanik ariza olmayacagini soyledi sadece ses yapiyormus direksiyon kutusunun kremiyer mili tikirti bilmem neyi asinmis ses yapan mil imis simdiiii sanayide revizyon yaptirsam dedim yavsiye etmem burda yapabilen yok dedi kayseri daha kotu olur diyor sen bu sekil bin yaptirma zaten kronik bu araclarda dedi.Ardindan sanayiye gittim 300-400 gibi yapiyoruz dedi kesinlikle sikinti olmuyor tamirden sonra dedi sanayi ustasi.Direksiyon kutusu tamir ettiren arkadaslar var ise yardimlarini yasadiklarini paylasirsa sevinirim.Asiri ses olmadigindan bu sekil binexegim karsima guvenecegim ve garanti verecek bir usta denk gelene kadar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakarda38

    Malesef direksiyon kutusu:( yenisi 2550 tl usta ses disinda herhangi bir mekanik ariza olmayacagini soyledi sadece ses yapiyormus direksiyon kutusunun kremiyer mili tikirti bilmem neyi asinmis ses yapan mil imis simdiiii sanayide revizyon yaptirsam dedim yavsiye etmem burda yapabilen yok dedi kayseri daha kotu olur diyor sen bu sekil bin yaptirma zaten kronik bu araclarda dedi.Ardindan sanayiye gittim 300-400 gibi yapiyoruz dedi kesinlikle sikinti olmuyor tamirden sonra dedi sanayi ustasi.Direksiyon kutusu tamir ettiren arkadaslar var ise yardimlarini yasadiklarini paylasirsa sevinirim.Asiri ses olmadigindan bu sekil binexegim karsima guvenecegim ve garanti verecek bir usta denk gelene kadar.
    hocam bende özel serviste direksiyon kutusunu tamir ettirdim, 2009 model benimki kronik olarak direksiyon kutusunda boşluk oluştuğunu söyledirler burç ile ilhili bir işlem yaptılar. sesler devam ediyor amortisörler sökülecek bakalım şimdide




  • Devam eden ayni ses mi banada dediler amartisorden de olabilir dediler ariza tespiti yaptirdim servise siz boyle bir islem yaptirdinizmi servis d.kutusu dedi amarrisorler saglam dediler garantili yapan bir yerdemi yaptirdiniz hangi ilde yaptidiniz ses iyice arttimi azalma oldumu.sizin tam sorununuz ne idi.tsk
  • Sizin ses kesilmedi peki herhangi bir azalma falan oldu mu seste bir de aracınızı durduğu yerde ani sağ sol yapınca ses yapıyorsa lok lok bence tamiri ni iyi yapmamış da olabilirler bazı forumlarda gözüme çarptı iyi yapamadıkları zaman tıkırtı burcunu sesin devam ettiğinden bahsediyorlar. eğer direksiyon kutusunu garantili tamir eden yerlerden birisine yaptırdıysanız bir daha gözden geçirmelerini isteyebilirsiniz yada sizde bir yetkili serviste arıza tesbiti yaptırabilirsiniz sonuçta banada dediler ya direksiyon kutusu yada amartisör diye ben işi riske atmamak için serviste 50 tl ye arıza tesbiti yaptırdım bence sizde servise bi arıza tesbiti yaptırın en azından direksiyon kutusununun arızalı olduğunu söylerlerse bu sefer servisin verdiği raporla gider direksiyon kutusunu tamir edene çökersiniz sonuçta iki amartisör değirtirseniz 500 den aşağı tutmaz.
    Bu arada tamiri nerde yaptırdınız.Ben kayseri ilindeyim garantili yapan iki yer var mış bir yıl garanti veriyorlarmış arızalanınca tekrar ücretsiz yapıyorlarmış.Birde başka markalarda direksiyon kutusunu söktürmeden tıkırtı burcunun değiştiğini duydum sizinde direksiyon kutusunu söktülermi değiştirirken ve maliyeti size ne kadar oldu tamiri. teşekkürler saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakarda38 -- 25 Mart 2014; 21:02:24 >




  • Selam Arkadaşlar bende de 2009 cıvıc premium var aynı dertlerden ben de müzdaribim hafif bozuk yola girince sağ taraftan lakır lukur ses geliyor bazen dayanılmaz oluyor. Tabi gittim özel honda servisine gösterdim aracı lifte kaldırdı bi parçayı tuttu salldı ses buradan geliyor dedi o da direksiyon kutusuymuş yenisi 2000 tl dedi 500 e tamir de oluyormuş.ama bi zararı yok dedi.Bir de buna ek olarak benim arkaya iki kişi oturunca küçücük bir çukurda sanki arabanın arkasını yolda bıraktık sanıyorum küt küt vuruyor devamlı. Usta ona da kronik sorun dedi. o kadar para saydık broadwayin bile süspansiyonu bu arabadan daha sağlam sinirlerim çok bozuldu en kısa zamanda satcam masraf ettiğime değmeyecek 3-4 bin tl daha ekleyip coralla almayı düşünüyorum artık.Arabamı seviyorum ama yapacak bi şey yok.
  • onuryel direksiyon arizasi arka teker cukura girincede takir tukur vuruyor bence benim aracta ses az ama arka dolu olsada fazla ses yok suspansiyon sert bunlarda bozuk yolda kasiste dikkat etmek lazim ben aractan menmunum otomatik super calisiyor ama onemli olan 500 verince oluyormu birde ben sordum disarda 300 tl ye yapiyorlar hepsi icinde
  • Bende de ayni sorun vardi direksiyon kutusu garantiden değişti. Sol ön amartisörde patlakmış o da değişti. Ses yok şimdilik. Çok şükür.
  • benim garanti bitti sıkıntı bu. direksiyon kutusu revizyonu yaptiranlarin bilgilendirmesine ihtiyaci var garantisi bitip bu sorunla karsilasanlarin.
  • Burakarda ben erzurumda ikamet ediyorum ustaya sordum durumu da anlattım adam daha arabaya bitmeden sorunu söylemişti. 400 500 arası bi şey dedi direksiyon kutusu tornaya girecekmiş. ama garanti veremem dedi.Başka yerlerde nasıl bilmiyorum şimdi 500 tamiri diyelim olmadı amortisörlerden kaynaklı olsa 200 de işçilikle birlikte amortisörün tanesi bilemiyorum yani ben de de garanti bitti.500 e yaptırdık tekrar aynı sorum başlarsa ne olacak? Bi kaç kişiye sordum onlarda da var bu sorun.Bi arkadaşının corollasına bindim o kadar da hor kullanır gram ses yok içeride aynı yola ben giriyorum ön takım bitik gibi sanki.Ben biraz titizim çok takıyorum heralde.
  • Herkes titizdir hocam sonucta 35-40bin tl verip aldigimiz araclarda kim takirtisini dinlemek isterki bu paralara nice arac var piyasada yani ben İstanbula gitmeyi dusunuyorum orda yaptirmaya calisacagim olmazsa garantili tamir eden bi yerde yaptiracagim ya minicik bi parca nelere sebep oluyor.Cok ilginc sanki on duzende hic vida kalmamis gibi ses yapiyor.
  • birde ses te kesilme olmusmuydu aracinizi kullanirken durdugu yerde direksiyonu cevirmeyiniz arac hareket gecerken manevranizi yapmaya calisin birde son noktaya kadar cevirmeyiniz bu direksiyon omrunu uzatmaya faydasi olacaktir. Birde hocam sifiri 60bini 100bini devirmeden bozuluyorsa tamiri hakkinda yorum yapamayacagim serviste 2500 kusur vereceginiz bir parcada bir iki yil icinde bozulabilir.
  • 2009civic premium sahibiyim. Bozuk ve parke tasli yollarda on sag taraftan tikirti seklinde sinir bozucu bi ses geliyor. Asfaltta ses yok. Aracin garantisi lpg taktirdigim icin bitti. Yetkili servis direksiyon kutusu degisecek dedi. 2300 tl+iscilik. Sadece ses yapar direksiyonda kitlenme filan olmaz dedi.Sanayideki ustada rotlar saglam kutuda bosluk var ama bence elletme dedi. Istanbul veya izmitte direksiyon kutusu tamiri yapan usta ariyorum.
  • gecmis olsun servisteki ustada bana elletme dedi ama sıkıcı durum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakarda38

    gecmis olsun servisteki ustada bana elletme dedi ama sıkıcı durum
    herkese selamlar ben aracımı yaptırdım özel servise direksiyonu olduugu yerde çevirince gıyk guyk sesler geliyordu bozuk yolda lakır lukur sesler geliyordu direksiyon kutusu arızalı olunca şaseye vuruyormuş sesi onda yaparmış sonuç olarak 750tl ye amortisör üst kuleleri ve direksiyon kutusu tamir edildi sorunlar bitti.Direksiyonu ayarı bile değişti küçücük bir çevirmeyle bile dönüyor sanki boşluk gitmiş gibi oldu tabi en önemlisi sesler kesildi ne kadar gider bilmiyorum. Saygılar...
  • nerde yaptirdiniz aracinizi Erzurum dami yaptirdiniz ? Direksiyon kutusu kaca mal oldu size kule bilyalarinda sorun yon benim bi fikrim olmasi acisindan soruyorum. Tesekkurler cevap icin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakarda38 -- 3 Haziran 2014; 22:29:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onuryel87

    herkese selamlar ben aracımı yaptırdım özel servise direksiyonu olduugu yerde çevirince gıyk guyk sesler geliyordu bozuk yolda lakır lukur sesler geliyordu direksiyon kutusu arızalı olunca şaseye vuruyormuş sesi onda yaparmış sonuç olarak 750tl ye amortisör üst kuleleri ve direksiyon kutusu tamir edildi sorunlar bitti.Direksiyonu ayarı bile değişti küçücük bir çevirmeyle bile dönüyor sanki boşluk gitmiş gibi oldu tabi en önemlisi sesler kesildi ne kadar gider bilmiyorum. Saygılar...

    Amartisor ust kule bilyelerini 70tlye yaglattim ne ses kaldı nede direksiyondaki sertlik..2ay oldu hala sorun yok.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.