Şimdi Ara

HONDA CİVİC 1.5 E.X 91-95 TAVSİYE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
17.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamun aleyküm öncelikle malum araba piyasası ortada fiyatlar uçuk ufak bi birikimim var 15bin tl max 16-17 bin tl ye kadar zorlayabilirim yaşım genç aklıma en çok yatan civic 1.5ex hatchback ve sedan kasası oldu hangisi daha iyidir tek kapı sıkıntım yok kullanan bilen tavsiye ve yardımda bulunabilicek olan abilerim kardeşlerim varsa çok sevinirim nasıldır kroni bi arızası varmıdır parçaları veya arızası çok başımı ağrıtırmı mminimum 1.5-2 sene binilecek araca şimdiden teşekkür ederim...HONDA CİVİC 1.5 E.X 91-95 TAVSİYEHONDA CİVİC 1.5 E.X 91-95 TAVSİYE







  • Vay be bir zamanlar bu araclara bakiyordum fakat o zaman 7-8 bin tl civarindaydi fiyatlari. Bostancida bir garajda 12.000 km de olani bile var bu aracin daha sifir gibi duruyor. Neyse konumuza gelelim. Bence sedan kasasi daha oturakli gibi geliyor bana.
  • Zamanında bizde 2. araba olarak hatchbacki vardı. 195bin km ilk kadın sahibinden. Kız gibi adabaydı. 5bin liraya aldık 10 bine sattık. Borçla almıştık zaten. Velhasılı kelam arabanın kaportasına girmicem değişensiz boyasız bulamazsınız, yürüyeni motoru şanzımanı sağlam ise genç için en ideal arabalardan biri. Fiyatlar yüksek ama bu paraya başka spora kaçan bir araba bilmiyorum. 1.5 atmosferik ama hafif olduğu için iyi kaçan bir araba bence baya tatmin eder. Lpg ile uyumlu zaten çok cep yakmaz. Bakımlı ve çok hor kullanılmamış bulursanız bence çok güzel bir araba. Ben şahsen sedan almazdım çok itici geliyor bana.
  • saolun yorumunuzu degerlendiricem
  • Matthew Murdock kullanıcısına yanıt
    banada en makulü bu araclar geldi kronik bi arizasi varmi parcalari kolay bulunurmu ve pahalımı hocam
  • 3 senedir bende sedan modeli var ama 15 gün binebildim. Araç motor arızası verdi kardeşimin dikkatsizliği yüzünden ben askerdeyken, şu an motor bulamıyoruz arabaya. Bulduklarımız hep çalıştığı belli olmayanlar. Benimkinin motoru %90-85 civarıydı, otomatik vitesti. Otomatiği sağlamdı ve konforluydu. Sürüş pozisyonu mükemmel. İçi seni rahat ettirecek kadar geniş. Hatcbackleri çok güzel, hâlâ içim gider hatcback bulup alamadım diye ama arka kısmı koltuğu çok iğrenç, 3 kişi oturursa rahatsız olurlar. Sedan o konuda iyi. Kaportaya pek bakma. Motoru sağlam bir ustaya göster, bakımını güzel yaptır, kontrolleri geciktirme. Motora çok çok dikkat et. Uzun zaman binersin. Benimki otomatik olmasına rağmen hem az yakıyordu, hem de performans istediğim zaman bana hiç hantal gelmiyordu. Gönül ister ki paran çok olsun da 1.6 si modeline bin. 136 beygir, arka frenler de diskli, klimalı, güzel araçlardır ama onlar pahalılar. Dikkatli olduğun müddetçe seni üzmez bu araba. Hafif oynamalarla da hevesini giderirsin görüntü açısından. Ha orijinal olarak da dikkat çekici ve güzel. Umarım senin açından hayırlı olur. Bir kaç ince detay daha verebilirim aklına takılan sorular varsa.




  • guzel yorumun icin saol motor bulamadık demissin parcaları bakımları cokmu pahalıdır bu aracın ne kadar kendim binicem desemde sedana daha sıcak bakmaya basladım ancak izmir cevresinde düzgün araç bulamadım
  • berkay9800 B kullanıcısına yanıt
    Hocam bakımı pek pahalı olmaz. Nihayetinde atmosferik karbüratörlü motor, eski düzen sanayide herkesin yapabileceği bakım işlemleri. İnce ustalıklarda usta bulmak zor Konya'da ama İzmir bu konuda tabi ki burası gibi değildir. Parça konusunda evet, pahalı. Kardeşim ilk önce kendisi toplamayı denemiş, bütün parçalar için 3 ay kadar dolaşmış, birkaçını sıfırdan ürettirmiş, birkaçını hurdacılarla çetin pazarlıklar sonucu elde etmiş. Güzel de fiyatlar ödemiş. Ama benimki motorla alakalı olduğu için sorunum orada. Diğer parçaları kolaylıkla bulunur. Hele şu zamanda kaporta vb olarak asla sorun yaşamazsın diye düşünüyorum. Tek diyeceğim kesinlikle ama kesinlikle araca iyi baktır, yıkık dökük bir şey alma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkay9800

    guzel yorumun icin saol motor bulamadık demissin parcaları bakımları cokmu pahalıdır bu aracın ne kadar kendim binicem desemde sedana daha sıcak bakmaya basladım ancak izmir cevresinde düzgün araç bulamadım
    Mekanik parçasını bulamama ihtimalin yok. Ufak tefek parçalar ise her arabada sıkıntı. Mesela gidip de bir sunroof fitilini elinle koymuş gibi bulabileceğini sanmıyorum. Fakat bir ön takım veya fren parçasını , girdiğin her Japoncuda bulursun.

    Benden size tavsiye. Motora baktırın, bariz sıkıntı yoksa alın. Alırken de bütçenizin 1-2 bin altına alın. Alır almaz sağlam bir bakımdan geçirin, uzun süre tık demeden binersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 11 Eylül 2018; 13:27:44 >
  • Beni en cok urastiran arabaydi. Calismama problemi vardi, 2 kez yolda birakti kapi fitillerini ve cam acma kolunu bursada hicbir yerde bulamadim. Elektrik problemleri vardi. Sedani icin konusuyorum koltugun yukseklik ayari yoktu cok yuksekte kaliyordu daha dorusu tavani cok alcak,otomatigi problem cikarmamisti ama gecisler sarsintiliydi frende beklerken heryeri titriyordu. İlla alicaksan klimali olanini al tum fonksiyonlarini kontrol et. Sehirler arasi yoldaki rampalarda bile 80 i gecemiyordu. Lpgde sehir disi 9 sehir ici 12 civari yakiyordu.Genelde apaci genclerin eline dusuyor. O yuzden temizine bak. Ama ben olsam karburatorlu arac almazdim.

    Kaportasi hic guven vermiyor heryeri cok ince. Ben 10 ay zor dayandim.
  • 7 sene 160 bin km'dir 94 model 1.5 el ot. kullanıyorum. Parçalarını küçük şehirlerdeki Japoncularda pek bulamasanız da büyük şehirlerdeki parçacılardan bir telefonla getirtme imkanı var.

    Her sene yaz sıcağında 3500 km (bir günde 1200 km) yol yaparım. Bakımlarını aksatmazsanız sizi üzmeyecek bir araçtır.
  • Herkese ayri ayri tesekkur ederim son olarak bu arac hakkindaki dusuncelerinizi alabilirmiyim

    HONDA CİVİC 1.5 E.X 91-95 TAVSİYE
  • saolun hocam ef kasa hakkindada bilginiz varsa yoruma yazarmisiniz bunlarin bir alt kasasi efsane kasa diye geciyo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DoğanGörünümlüToros

    Beni en cok urastiran arabaydi. Calismama problemi vardi, 2 kez yolda birakti kapi fitillerini ve cam acma kolunu bursada hicbir yerde bulamadim. Elektrik problemleri vardi. Sedani icin konusuyorum koltugun yukseklik ayari yoktu cok yuksekte kaliyordu daha dorusu tavani cok alcak,otomatigi problem cikarmamisti ama gecisler sarsintiliydi frende beklerken heryeri titriyordu. İlla alicaksan klimali olanini al tum fonksiyonlarini kontrol et. Sehirler arasi yoldaki rampalarda bile 80 i gecemiyordu. Lpgde sehir disi 9 sehir ici 12 civari yakiyordu.Genelde apaci genclerin eline dusuyor. O yuzden temizine bak. Ama ben olsam karburatorlu arac almazdim.

    Kaportasi hic guven vermiyor heryeri cok ince. Ben 10 ay zor dayandim.
    hadi bu araba neyse de arkadaşımın avensis'i vardı. en üst modeldi bu araç. sadece sürücü koltuğunda yükseklik ayarı vardı öyle bir araçta. arkadaşımın aracına bindiğimde bir de tavan da alçak tabii, sunroof boşluğuna sokuyordum kafamı. o derece. insan neden alır böyle bir aracı...




  • berkay9800 B kullanıcısına yanıt
    1-1.5 sene kadar da ona bindim, babamda vardı. Çift karbüratörlü, 1.6 dohc motor araç idi. Toplam 9000 devir, ben 8000 devir çevirtirdim arabaya. (Bunlar 1000 devir de aşağı olabilir, tam hatırlayamadım.) Konfor vb beklemeyin. Otomatiğine binmedim ama üst kasanın şanzımanı ile aynıdır sanırsam. Çok pratik idi hafif olmasından dolayı. 950 kg veya 850 kg gibi bir şeydi ağırlığı. Ama bu nedenden dolayı da biraz güvenlik açısından sorun yaratıyordu. Parçaları o zaman da pahalı değildi. Yan sanayi tamponunu ortalama bir fiyata almıştık. Temizine gayet de binilir. Ama o araçların ederi bence en en fazla, çok aşırı temiz olur ve klimalı, sanrooflu olursa 12000. O bile o araca fazla ama günümüz imkanları işte. Sürüşü çok zevkli o kasaların. Ben hâlâ bir tane alıp güzelce modifiye edip binmeyi düşünüyorum.




  • saolun hocam exle efin arasinda daglar kadar fark yoksa ve ef de parca sorunu kronik i sorunu yoksa full dolu ef almak daha mantikli geliyo bana?
  • berkay9800 B kullanıcısına yanıt
    Hocam eg kasa ile ef kasa arasında dağlar kadar fark var. Görüntü açısından, konfor açısından. Dediğim gibi 3 senedir binmiyorum ama farklar var yani. Performans açısından çok fark olmaz eğer 1.6 olanını almazsanız eg kasanın. Parça açısından çok farkı yoktur. Çok sorunlu parçalar haricinde az bir uğraşla elde edersiniz. Ben eg kasadan yanayım hem model yılı açısından, hem de görüntü açısından. Tabi ikinci el olarak da daha iyi ama bence siz ikisinde de kısa bir sürüş yapın test amaçlı, kararı kendiniz verin.
  • saolun hocam dusunucem buyuk ihtimal eg kasa denk gelirse onu alicam
  • berkay9800 B kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Aklınıza takılan şeylerde elimden geldiği kadar yardımcı olmak isterim. Güzel, temiz bir araba bulup binmeniz temennisiyle. Şimdiden hayırlı olsun.
  • allah razi olsun hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.