Şimdi Ara

honda accord 1.8 ls

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
17.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HERKEZE İYİ AKŞAMLAR ARKADAŞLAR GEÇEN HAFTA 2000 MODEL HONDA ACCORD 1.8 LS araÇ ALDIM. ARBA OTOMATİK/TRIPTRINOK VİTES. SİZE BİRKAÇ SORUM olACAKTI. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...

    1- IŞIKLARDA BEKLERKEN YADA IŞIKLARA YAKLAŞIRKEN VİTESİ N KONUMUNA ALMALIMIYIM(ışıklarda beklerken araba D konumundayken üstüne bide ben frene basınca araç zorlanıyor bunu hisedebiliyorum.)

    2- ORT. 100 İLE GİDEKEN BOŞA ALSAM VE TEKRAR D KONUMUNA ALSAM HERHANGİ BİR ZARARI OLURMU (hızına gore vitesi kendisi ayarlıyor arabayı D ye çekince hernagi bir titreme bağırma sözkonusu olmuyor)

    3- GİDERKEN İSTEDİĞİM GİBİ OTOMATİĞE YADA TRİPREONİĞE GEÇEBİLİRMİYİM?

    4- OTOMATİK ŞANZIMAN YAĞI NEKADAR SÜREDEBİR DEĞİŞMELİ VE ÖNERDİĞİNİZ MARKA VARSA FİYATIYLA BİRLİKTE BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.

    5- BOR POWER HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

    6- ARABANIN ALTINDAKİ DAVLUMBAZ YOK/KIRILMIŞ TAM OLARAK BİLMİYORUM ARABANIN MOTORUNA ÇAMUR GİRİYOR SU BİRİKİNTİSİ ÜSTÜNDEN GEÇİNCE GAZA DOKUNDUGUM ANDA 2-3 SNYE KADAR KAYIŞ SESİ GELİYOR SİZCE BİR ZARARI OLURMU?

    7- MOTOR VTECH MOTOR. YAKITI ÇOK FAZLA ETKİLEMEYECEK ŞEKİLDE MOTORA VE DİĞER PARÇALARA ZARARI OLMAYACAK ŞEKİLDE PERFORMANSINI NASIL ARTTIRABİLİRİM. KASA ÇOK AĞIR 1.8 MOTOR VAR PEUGEOT GT LER RESMEN DALGA GEÇİYORLAR :) TABİ KISA MESAFEDE UZUN MESAFEDE BMW HARİÇ KOLAY KOLAY BULAŞAMIYORLAR ÖZELLİKLE TRİPTRONİKTE :)


    ARKADAŞLAR ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.







  • bildiğim kısımlarını cevaplıyım.
    1- Işıklarda beklerken N ye alırsan iyi olur
    2- araba hareket halindeyken hiç bir zaman boşa alma (tam emin değilim ama boşa aldığında yağlamayı kesiyo gibi bişey duymuştum o yüzden boşa atma)
    4- 60bin de bir diye biliyorum
  • teşekkürler hocam :)
  • Arkadaşın kaldığı yerden:
    3. Seyir halinde otomatik veya manuel kullanıma geçmekte bir sakınca yok.
    4. 40 bin km'de değişiyor, fakat 60 bin'de değiştiren ustalar da gördüm. Genelde sıkıntı olmuyor. Ama Kadir Usta 40 binde değiştiriyor.
    5. Kimyasal ve fiziksel olarak etkide bulunan iki ayrı ürün var piyasada. İkisini de 3 yıl ara ile motor ve şanzımada kullandım. İlk başta, özellikle yerli (fiziksel etkili) ürün belirgin bir performans artışı sağladı. Ama orta vadede hepsi aynı. Mucize beklemeyin.
    6. Maalesef işletim sistemi özellikleri nedeniyle chip ve yazılımla oynama yöntemleriyle bu motorlarda güç artışı elde edilemiyor ya da harcanan paraya değmeyecek çok küçük oranlar söz konusu. Hava filtresi, egzos gibi harici müdahalelerle de 5-10 HP gibi cüz'i miktarlar... Zaten daha fazlası için şanzımanın da torka dayanacak hale getirilmesi veya değişmesi bile gerekebilir.




  • 1- Kısa süreli beklemelerde (<1dk) N'ye almanıza gerek yok.. Şahsen ben 1 dk.dan daha uzun süreli beklemelerde N'ye alıyorum
    2- Boşa almayınız, arkadaşların uyardığı gibi şanzıman yağlamayı keser ve ısınabilir.. Boşa almanız yakıt açısından da fayda sağlamaz, D'de giderken ayağınızı gazdan çekince zaten yakıt sıfıra düşüyor (cut-off mekanizması)
    5- Bor Power yada Zort Power gibi şeyleri aracınıza bulaştırmayın, Honda'nın veya dünyaca ünlü yağ firmalarının ARGE'lerinin lüzum görmediği yada düşünemediği şeyi biz mi bulduk, yarattık, icat ettik? Aracın motor veya şanzıman yağı ile olumsuz reaksiyonlar gösterebilir. Ben koymam ama siz bilirsiniz..
  • Öncelikle hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin. Sorularına gelince;

    1-Kısa süreli beklemelerde boşa almana gerek yok, 1 dakika ve üzeri beklemelerde boşa alabilirsin.

    2-Hareket halinde boşa alamaya hem gerek yok hem de şanzımanın sağlığı için iyi olmaz. Sanırım boşa alma nedenin düz viteslerdeki gibi aracın duruncaya kadar daha fazla yol almasını sağlamak, ama otm. viteslerde zaten ayağını gazdan çekince hızını uzun süre koruyor.

    3-Hareket halinde diğer viteslere geçiş yapabilirsiniz, bir sorun yok.

    4-Sanırım civic ile aynıdır, yani ilk değişim 60000 km sonrakiler 40000 kmde. Şanzıman yağı olarak kullanım kitapçığında önerilen yağdan başkasını kullanmayın.

    5-Gereksiz bir ürün olduğunu düşünüyorum.

    6-Bizim civicde alt koruma tam değil, muhtemelen sizde de durum aynıdır. O kayış sesi kayışın ıslanmasından dolayı oluşuyor, ustalar bir sorun olmayacağını söylediler, netekim bugüne kadar da olmadı. Ama alt korumanın daha geniş olması fena olmaz.

    7-Performans için chip uygulaması (tabi bu accordlar için varsa) dışındaki yöntemler (örn. açık hava filtresi vb.) pek mantıklı ve sağlıklı gelmiyor. Birkaç beygir için motora zarar vermeye değmez, üstelik bir kaç beygiri hissetmezsiniz bile.




  • Arkadaşlar hepinize çok teşekkürker. :) kafamdaki soru işaretlerini sildiniz. benim daha önce BMW 3,16 vardı. 2. arabamda bmw olur diyordum ama honda gerçekten hoşuma gitti. accord konfor ve performans açısından fiyatına göre mükemmel bir araç bugun ölçüm yaptım lpg ile sakin kullanımda yaklaşık 0,238 kuruş yakıyor motoruna ve ağırlığına göre çok iyi oldugunu düşünüyorum. Allah hepimize kaza bela vermesin teşekkürler :)
  • 14 aydır accord 18 ils kullanıyorum.alır almaz brc lpg taktırdım şu an 100 km de 11 lt lpg yakıyo oldukça memnunum. diğer uçan tenekelerden sadece 1 lt lpg fazla yakıyo.o da 2.25 kuruş / 100 km demektir.1000 kmde 23 lira 10.000 kmde 230 tl demektir yani % 10 fazla bence bu ağırlığa bu konfora bu rahatlığa ve bu güvene değer. motor ve şanzıman yağlarına dikkat ettiğin sürece ömürlüktür bu araçlar.
  • bizde accord almayı düşünüyoz nasıl araba memnun musun ben bir tane buldum süperdi ama ben yarım saat zaman geçirdim araba uzun zaman da sıkıcı bir araba mi merak ediyorum bir cevaplarsan sevinirim
  • konuyu açana teşekkürler ben de sorularıma yanıt buldum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.