Şimdi Ara

honca vtec sport

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar honda vtec sport manuel 5 bijon almayı düşünüyorum.bi tane buldum gibi 2004 model 130 binde 24,500 tl istiyor sizce eder mi ? arabanın piyasası ne kadar(internet fiyatlarına güvenmiyorum) ? lpg taktığımda performans kaybı yasar mıyım ? bu araba hakkında paylaşmak istediğiniz bilgi var mıdır varsa yazarsanız sevinirim.arabayı alıp modifiye yapmayı düşünüyorum ? hiç modifiyesiz olarak bulabilr miyim bu arabalar varsa ne kadardır? şimdiden hepinize teşekkürler



  • 2004 aracın motoru i-vtec değil mi? Bildiğim kadarıyla Honda 2002 yılından itibaren i-vtec motora geçti. Öyle ise kesinlikle LPG tavsiye etmem.
  • i-vtec motorların lpg ile ne gibi sorunu varki
  • i-vtec hondanın uzun süredir kullandığı bir moptor tipi gittikçe de elektronik kontrollu parçalar artıyor. Bu da benzin-lpg arasındaki farktan arıza oolarak motora yansıyor. Benim bu hususta yazdıklarımı Hyundai, Kia ve Honda forumlarınızda okumanız öneririm.
  • yeni civicler "İ-Vtec"
    Honda; BRC firmasıyla anlaşma yapmış,
    fabrikadan direkman lpg takılabilir şekilde geliyor (civic eko)
    bu durumda sizin söylediklerinizle bir çelişki olmuyormu
  • İlk defa duyorum. Yani Honda bu durumda LPG'ye uygun motor yapmış olur. Bir yanlışınız olmasın? LPG ile ilgili yazılanları okuyunuz ve karar sizin.
  • günaydııın
    millet şakır şakır 2500 tl fazladan bayılıp senin o i-vtec (eco) ları lpg li alıyor
    ayrıca honda motorları lpg ye en uyumlu motorlardır

    PS: ben lpg ye karşıyım, kullanmıyorum
  • Honda ve benzeri teknolojiye sahip diğer araç motorlarının LPG'ye dayanıklı olup olmaması hususu, kesinlikle tartışmaya açıktır. LPG'ye uyumludan neyi kasettiğiniz anlamadim. Konuya önce teknik ve bilimsel açıdan sonra da ekonomik açıdan bakmak lazım (fayda/zarar oaranı). Durum dedeğin gibi ise; almaya devam edip iyi günlerde, kazasız belasız binmeye devam etsinler. Yaşadığım tecrübeler de beni LPG karşıtı yaptı.
  • dayanıklılık ayrı bir olay...hiç bir motorun lpg ye dayanıklı olacağını sanmıyorum, motor ömrünü yarıya indiriyordur heralde
    lpg sistemleri honda motorlarıyla uyumlu kolay uyguanıyor, ve az sorun çıkarıyor
    diğer markalarada takılıyor şüpesiz ama çoğunuda çıkan sorunlar bıktırıyor
    honda da ise sorun en saz düzeyde, hondanın her şeyi lpg ye uyumlu
  • Bu konuda rahat yorum yazmamın sebebi iki tane Honda crv kullanmış olmam. Özellikle 2003 i-vtec motorlu olan ocağıma incir ağacı dikmişti . Aynen sizin gibi LPG'ye hayır diyorum
  • Baktığınız Civic Sport EP2 kasa araç i-vtec değil SOHC VTEC motordur.
    5 Bijon dediğinize göre manuel bakıyorsunuz.
    Farklı marka lpg kiti kullanan arkadaşlarımda bir sorun duymadım, ben lpgsiz kullanmıştım.
    Net ortamında 29.000 lira isteyen dahi var aldırmayın.
    2004 model 130.000 km de ağır kazasız bir kaç parça boyalı olarak varsayalım, ederi 22-23.000 lira
    Modifiye yapmaktan kasıt motora yükleme ise almadan vazgeçin derim, yapacağınız yüklemeler çok kısıtlı ve yaptığınız masrafın karşılığı alacağınız güç çok düşük sayıda beygir ve tork.. atmosferik olarak yapılacak işlemler belli, maddiyat önemli değil ben bu kasanın hastasıyım der hard tuning yaparsanız örnek B16 motor swap ya da tepeli piston vs. ya da turbo kit vs. o ayrı.. gerçi o masraf yerine ep3 type-r daha mantıklı sonuçta kasa aynı.
    Görsel olarak modifiyeye de ihtiyaç yok denebilir, komple type-r bodykiti fabrika çıkışı standart sonuçta, sadece ep3 jantı koyulabilir.
    Otomatik ile manuel vitesi arasında fark edilir performans farkı var, arabam.com sitesinde de test köşesinde editörün otomatik şanzımanın bu aracın gücünü epey törpülediğine yer vermişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BySerkan -- 9 Temmuz 2013; 14:49:06 >




  • Hocam modifiye derken motoru kastediyosan hiç başlama kaç tl masraf eder 180 beygire cikarsn ancak.O kdr masrfda ep3 al bin kat dha iidir.Ha ben şekil yapcam nam olsun diyosan al tabi çok yakşkli kasa tabi modifiye olunca.Güc bazlı modifiye düşünüyosan tekrar söylyrm ep2 alma çok kısıtlı , Ep3 rr al keyfine bak .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.