Şimdi Ara

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (111. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.242
Cevap
211
Favori
94.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • berkans kullanıcısına yanıt
    Cgn havuzunda olmadigim icin denemedim. Cgn havuzunda iken keenetic dns sadece 80 portuna erisebiliyor diye biliyorum. Home assistant 8123 u kullaniyor. O yuzden olmaz diye dusundum. Siz denemis miydiniz?
  • ben cgn arkasındayım. hem keenetic hemde cloudflare ile eve ulaşabiliyorum. her ikisinde de sorunsuz ha kullanılıyor
  • serkan887 kullanıcısına yanıt
    cloudfare biraz bilgi alabilimiyim? ücretli mi? birden fazla port açma mümkünmü? evimde win11 mini PC var modem arkadaşında buna kurulup evdeki eski yerel ip cam an erişme mümkün mü mesala?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 22 Mayıs 2024; 12:39:23 >
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt
    hocam cgn arkasinda keenetic ile istedigin portu ayarlayabiliyorsun. bir sikinti yok bir yildir kullaniyorum hatta 4 adet farkli cihaza tanimlama yaptim hepsi cgn arkasinda tikir tikir calisiyor.
  • engineerofshit kullanıcısına yanıt
    Alla alla. Keenetic dokumanlarda sadece belli portlarda çalışacağı yaziyordu sanki. Benim aklimda oyle kalmis demek ki. Cgn havuzunda olmadigim icin deneme sansim olmamisti. Peki rtsp portuna filan erisebiliyor musunuz? İp kameralar icin.
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt

    cloudflare için bir domain isminiz olması gerekiyor. dns adreslerinizi cloudflare yönlendirdikten sonra makineye kuracağınız bir container (docker) ile tunnel açıyorsunuz. sonrasında istediğiniz şekilde port açıyorsunuz.

    Örneğin domain isminiz serkan.me olsun. home.serkan.me adını içeride 192.168.3.26:8123 yönlendir diyorsunuz. Gerisini cloudflare hallediyor. ssl li olarak bağlanıyorsunuz.

  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt

    dışarıdan gelirken https yada http oluyor. ancak içeride istediğiniz ip nin istediğiniz portuna yönlendirme yapıyorsunuz.

    Nat ancak dışarıdan gelecek port http ve https ile sınırlı.

  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt

    Evet ben evımde ve ısyerımde bu sekılde kullanıyorum. Toplam 4 adımda HA'ı dısarı acabılıyorusunuz. Sadece home assistant degıl mesela 5000 portu uzerınden Frıgate'ı Ha'dan bagımsız olarak bıle kendı arayuzunden erısıme acabılıyorsunuz. CGN havuzunda olmanızın bır onemı yok. Hatta bakın tapo c200'un ha destegı var. Bu uygulama sızden tapo'nun yer aldıgı lokal ıp yı ıstıyor. Ben kendı evımden tapo entegrasyonunu acarak ısyerımde kı kamerayı bıle ekleyebılıyorum dns adresı ıle

  • Arkadaşlar bir soruyla daha karşınızdayım. Garaj kapımın alıcısı 433mhz kumanda ile çalışmakta. Bu alıcımı değiştirmeden farklı bir cihazla alıcıma sinyal göndermem mümkün mü? Akıllı ev sistemime bağlı cihaz 433mhz sinyal göndersin istiyorum. Var mı böyle bir şey?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahak -- 23 Mayıs 2024; 12:50:43 >
  • emrahak kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Bendeki rolling code idi. Saniyorum suan hicbir rf vericisi calismiyor. O yuzden garaj kumandasini role ile kontrol ettim. Esphome ile
  • emrahak kullanıcısına yanıt

    Hocam benim apartmanda da garaj kapısı 433Hz. Apartman ortak malı olduğu için tabi ki değiştirme şansım yoktu. Broadlink RM4 Pro S aldım, kumandayı ona öğreterek HA üzerinden ya da konum bazlı eve gelirken falan kapı açabiliyorum.


    Burda dikkat etmeniz gereken husus Broadlink ile alıcı arasındaki mesafenin yeterli olması ve RF alıcısını 3. parti cihazlara cevap veriyor olması. Ben 2.kattayım ve oda garaja yakın tarafta çekmede bir sıkıntı yok. Eğer bu mesafe uygunsa çalışır diye tahmin ediyorum.

  • engineerofshit kullanıcısına yanıt
    İşte aradığım tam olarak bu. Çok teşekkür ederim. Hemen araştıracağım🙏
  • Duvardaki ışık anahtarlarını akıllı hale getirmek istiyorum home assitantla uyumlu olarak çalışmalı. Sonoff ürünleri işimi görür sanırım hangi modeli önerirsiniz?

  • K4TL14M kullanıcısına yanıt
    Eğer duvardaki anahtarda nötr hat varsa Mini R4, yoksa Mini L2 almanız lazım. En son çıkan ve en ufak boyutlu olanlar bunlar diye biliyorum.
  • emrahak kullanıcısına yanıt
    Bu aradığın cevap değil. Duymak istediğin cevap idi. işin gerçeği eskiden rf vericieler sabit data sinyali yolluyor du. bebek bile kopyalar konuma geldiğinden güvenlik amacıyla rolling code hatta keloq sifreleme güvenlik önlemli sistemler kullanmaya başladılar. bunların kopyalanması kopyası ile.beraber kullanılması imkansıza yakın. sizdeki eski yani güvenlik sıfıra yakın ise wifi rf kopyalayicilar çalışır. aksi durumda yapmanız gereken orjinal kumandanizi buton uçlarından kablo çıkarıp wifi kuru kontak röle ile butona bastırmak. başka çözüm yolu yok maalesef.
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Rf vericinin öğrenme özelliği vardır mutlaka diye düşünüyordum. Basit bir yeni kumanda bile öğrenip aynı sinyali gönderebiliyor neticede. Ama sizin kumandaya kuru kontak röle fikriniz çok hoşuma gitti. Müthiş bir çözüm tebrik ederim👍
  • emrahak kullanıcısına yanıt
    basit yeni kumanda basit standart kodları kopyaliyor. bende de tuya wifi rf iR kumanda mevcut (433 ve 315 MHz destekli). Basit kodlu kumandaları kopyaliyor..
  • emrahak kullanıcısına yanıt

    Hocam RF vericinin yaptığı o kumandada ki sinyali kopyalamak. Siz yazılım ile algoritma yapmadığınız sürece yeni bir şey öğrenmez.


    Sizin yapacağınız garaj kapısındaki cihazın nasıl çalıştığını öğrenmek. Benim gibi apartman kapısı ise ve standart kumandalar var ise herkeste internette bulabileceğiniz, büyük ihtimalle işinizi görecektir ama arkadaşların da dediği gibi rolling code gibi sürekli değişen bir sinyal ise RF maniülasyonu işinizi çözmez.

  • Merhabalar


    Aşağıda resmini gördüğünüz Xiaomi Mi Smart Home kit mevcuttu fakat hub yani alıcı bozuldu şuanda evdeki hiç bir parçayı kullanamıyorum bunun yerine alabileceğim bir kontrol ünitesi arayışım var bu konuda bana yardımcı olabilirseniz müteşekkir kalırım.


    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ashtaroth -- 27 Mayıs 2024; 16:49:32 >
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Bendeki rolling code oldugu icin bu sekilde yaptik. Kumandanin dugmelerine kablo lehimleyip nodemcu ile kuru kontak ile kapatip aciyorum. Tek sorun kumandayi koydugum yer biraz uzakta. Bazen acmiyor. Sanirim sinyal cevreden etkileniyor. Yakin bir yere yerlestirsem sorun cozulecek.
  • 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.