Şimdi Ara

Hollanda'ya taşınmalı mıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
3
Favori
4.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Last Troll Bender

    Çok güzel bir örnek işte bu bisiklet konusu. Çocuğunu gönül rahatlığıyla okula tek başına gönderebilirsin. Zaten herkes kendi mahallesindeki okula gidiyor. Burada böyle birşey mümkün mü?

    Özbekistan'a da gitmişsin fark etmişsindir beğenmediğimiz orada bile araçlar yaya geçidine yaklaşınca kimse olmasa dahi yavaşlıyor etrafa bakıp kimse yoksa öyle geçiyor. Bekleyen yaya varsa mutlaka duruyorlar zaten. Ve burası Özbekistan.

    Biz dünyanın çok gerisindeyiz. Güvenliği, ekonomiyi, adaleti geçiyorum. İnsana, hayvanlara saygı ve genel ahlak konusunda bile.

    Az önce garaj girişine park eden bir kamyonun sahibini aradım 10 dakika boyunca. Sallana sallana geldi, niye garaj gidişine park ediyorsun tabela var orada diyorum, ne var iki dakikalığına park ettim diyor. Daha ne diyim...

    Tabii çok gerideyiz. Ülke iyi kötü cahil ve eğitimli olarak bölünmüş durumda.


    Malum siyasi hareketler de bu cehaleti din ile ballandırıp oyu alıyor ve götürüyorlar...


    O iş o kadar büyüdü ki ülke Venezuela olma eşiğine geldi..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 15 Eylül 2021; 17:26:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selam,

    Aynı durumu ben de yaşıyorum en büyük fark benim burada kurulu bir düzenim yok. Elbet var ama eşim ve çocuklarım yok. Hollanda değil benimki Almanya.

    Bu yüzden hiç düşünmeden kabul ettim. 2 yıl içerisinde evlilik planım var. O zamana kadar yaşayıp yaşayamacağımı deneyeceğim ve bir düzen kurmaya çalışacağım. Olmazsa da geri döneceğim.

    4000€ iyi bir maaştır ve ortalama üstü bir para. Hollanda Almanya’ya göre daha pahalı bir şehir ancak 2 sene sonra ülkenin durumunun ne olacağı belli değil. Bence eşiniz ve çocuklarınızın düşüncelerini dinleyin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • para her şey değildir. burada yaşadığımız stres sadece ekonomik değil, insani, politik ve ahlaki. imkanım olsa bugün gidicem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bence düşünmen hâlâ hata.

    Oradaki evler pahalı ama genelde müstakil veya küçük apartman oluyor, bizimkiler gibi 10 katlı bina dikmiyorlar.

    Türkiye'de kimsenin can güvenliği yok.

    Türkiye'de 15000 çok iyi para gibi görünse de iPhone 13 alamıyorsun. 4000€'ya 2 tane alırsın.

    Gittikçe kötüye gidiyoruz, çocukların geleceğini de düşününce oraya taşınmak her türlü çok daha mantıklı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumadım bile. Hemen taşınmalısın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 15 Eylül 2021; 18:34:27 >
  • illa canım ülkem diyorsan git Hollanda'ya öğrenebileceğini öğren geri gel kardeşim...

    dünyanın hangi ülkesine gidersen git, başını sokacak temiz bir ev kirasını öyle rahatça karşılayabilen bir ülke bulamazsın zaten. Eksi arıyorsan başka yerlerden bak.

  • Üstad altın dolu sandığı ayağına atmışlar sen bize soruyosunki açsam mı açmasam mı

    Lütfen yaşam standartı bulunacağın mühitin insanlarının eğitim seviyesi, sosyal haklar , market gıdalarının kalitesi , insani ilişkilerin saygı çerçevesinde olması, çocuklarının eğitim hayatı bunlar ilk 20 sn de aklıma gelenler sen oraya gidince bi 30 sayfa daha artı çıkarırsın adımı basarım.

    Hemen kabul et adına çok sevindim sana ve ailene mutlu bir hayat diliyorum şimdiden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aimstein -- 15 Eylül 2021; 17:47:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orada enflasyon derdin olmaz, zam derdin olmaz o yüzden kazandığın maaş gayet de yeterli olur. Burada 15K alıyorsun yumurta geçen sene 15 liraydı bu sene 30 oldu. Seneye 40-50 olur peki sen seneye 15 değil de 20-25 bin lira alacak mısın? Sırf huzurlu yaşamak için bile gidilir. Elini kolunu sallaya sallaya isteyen girip çıkıyor. Yarın bir ara sokakta Afgan’ın biri çocuğuna bıçağı taktı öldürdü. Kimliği bile olmayan bir adamı nereden bulacaksın? Bas git en azından çocuğun eve geç gelse kafanda başına gelebilecek onlarca senaryo kurmazsın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sana ekonomiden kazançtan bahsetmiyecegim, şuan havuzlu açık kapalı otopark bulunan içinde çocuk parkı, merası,spor salonu , basketbol salonu, toplantı salonu, hamam ve saunası olan 7/24 güvenlikli, temizlik personeli olan bir sitede oturuyoruz, site sakinleri genelde doktor,mühendis,öğretmen,hemşire,asgari personel subay ast subay,polis,psikolog vs çeşit çeşit okumuş insan bulunmakta, buraya tasinmamizin nedeni varoş bı mahallede oturuyorduk, çok ses oluyordu yaz aylarında nişanlar düğünler vs sokaklarda yapılmaktaydı, kafamızı dinleriz sakin elit bir siteye geçelim dedik, nereden geçtik millet okumuş ama adam olamamış en ufak kendini gelistirmemis, herşeye sabırsız , en ufak şeyleri sorun edenler hazımsızlık, kibir vs daha saymakla bitmez artık meraba meraba deyip geçiyorum, eşim çok ısrarcı olmuştu şimdi bin pişman, yaz ayindada ev sahibi ile mücadelemiz vardı kira ile ilgili, sitede kiralar %100 arttı,ev sahibi çıkarmak için çok uğraştı, şimdi sokakta veya çevrede olanlara girmiyorum bile, yinede örnek vereyim ışıkta bekleyip yeşil yanınca 2 sn öndeki araç geç kalkınca arkadaki araçta bulunan bezbol sopasıyla saldırmıştı, ülke teksasa dönmüş durumda, mültecilere daha girmiyorum bile, ülkenin okumusu bu halde toplumun çoğu cahil okusada okumasada gerisini sen düşün , Hollanda gibi sosyal bı ülkeye gitme durumun var düşünüyorsun, kurulu düzenden bahsedecek sen zaten iş imkanın var orada da kurulu düzen yaparsın, akraba için fazla dert etme bugün varlar yarın yoklar bu hepimiz için böyle , senin gibi keşke bı şansımız olsa gelmezki neler yapmazdım. Saygılar sevgiler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevzat.Yildiz -- 15 Eylül 2021; 18:35:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Firmanla görüş kalan kredini bisekilde halledebilirlerse güzel olur sat evi vs ne varsa. Git orada ki kültür hayat standartları vs vs saymakla bitmeyecek Artin var gelmek istersen yazları yine gelir tatilini yaparsın. Söz konusu evlatların ise öncelikle düşüneceğin daha iyi bir eğitimi geleceği hayatı nerde saglayabilirim olmalı. Ki cevabı da basit.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • canım kardeşim ne hollandası bu ülkedeki çıta papua yeni gine.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cat_power

    Toplantı için 2004 senesinde gitmiştim, 1 hafta kadar kaldım.


    Tabii sosyal yardımlar veya yaşam maliyetleri hakkında çok fikrim olmadı. Ama oldukça yeşil ve daha az stresli görünüyordu.


    NOT: Hollanda haricinde, bir kaç defa Almanya, İspanya, İngiltere, İskoçya, Polonya'ya da gitmiştim. Açıkçası en kanımın ısındığı İspanya idi, ama orada mühendis maaşlarının görece düşük kalıyor.

    Avrupa haricinde de, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Katar gibi ülkelere de gittim. Belki Dubai olabilir mi diye düşündüm, ama çok ciddi paralar kazanmadıktan sonra anlamlı olmayabilir ve çocuklar için üniversite imkanları kısıtlı.



    Alıntıları Göster

    Katarda benim de bir işim olabilir ve oraya gitmeye razıyım, kalıcı değil tabi. Kız arkadaşım italyada stajda ama gram fikrim yok. O da türkiyede ekmek yok bana diyor, iç mimar malum çok var bi de. Ama belçika çok iyi isveç norveç kafasında sosyal yardımlarda. Mesela geçen ay kardeşime bir kart vermiş belediye 300 euroluk ama sadece çevre dostu ürünler alırsan o karta yazıyormuş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Iki kere amsterdama gittim. Hic dusunmem giderim. Sirf sari plaka , bisiklet kulturu bile yeter. Bi de heryer dumduz. Sokaklar modern ve temiz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 salise durma imkan varsa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 15 Eylül 2021; 19:43:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdışında yaşıyorum. Türkiye'ye geldim. 3 ay önceki fiyatlar ile şimdikinin alakası yok. Geldiğim yerde ise 10 cent zam olmamıştır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geri döndüğünüzde işinize tekrar devam edebilecekseniz hiç düşünmeden taşının. Medeniyet, bilim, ekonomi, kültür, sanat artık onlar için bitmiş diyebiliriz, aynı dünya üzerinde farklı paralel evrenler oluşturmuş Avrupa devletleri..

    İnanın gıda kalitesi için dahi gidilir bırakın insan kalitesini...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 16 Eylül 2021; 14:32:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gabagool

    Geçen vatandaşı olduğum Bulgaristan’a ilk kez gittim. Öncesinde “la bulgaristan fakir köy napcam orda” kafasındaydım. gidip görünce fakir köy dedikleri Bulgaristanın bizden 50 sene ileride olduğunu gördüm. Şu an dil öğreniyorum üniversite sonunda gideceğim umarım yaşamaya. Yaşça büyük bir abimsin daha iyi bilirsin. Hollanda muazzam bir ülke. Ben olsam düşünmezdim bile.

    Mesela ne bakımdan bulgaristan bizden 50 sene ileride merak ettim.Oraya giden arkadaşlarım avrupa birliği ile alakası yok oranın diyor.

  • raunk kullanıcısına yanıt

    İleride falan değil. Ben orada yaşıyorum, kültür seviyesi olarak bi tık daha iyiler o kadar. Hastaneye düşsen doktor, makine yok ya bakımsızlıktan yada kışın soğuktan ölürsün. Yolları yol değil köstebek yuvası, gece çok dikkatli olmalısın her an yoldan çıkabilirsin zifiri karanlıkta gidiyorsun. Eğitim sistemi berbat. Avrupa ile alakası yok.

  • odrin34 O kullanıcısına yanıt
    1 haftalık gözlemimdi bu. Yollar kötü evet. Hastaneye hiç düşmedim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.