Şimdi Ara

Hollanda Vizesi- Evraklar vs.. sorularınız herşey burada.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
20.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doruk..

    Anladım.. Bir de bu pegasus'un sitesinde gidiş biletleri ucuz oluyor, ama dönüş biletleri neredeyse iki katı.. Neden böyle

    zaman zaman tam tersi de olabiliyor. sezona göre fiyatlarda talep doğrultusunda şirketler ayarlama yapabiliyor. Eğer ilk vize başvurunuz olacaksa mutlaka dönüş bileti almış olmanız veya rezervasyon yaptırmanız isteniyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MartNisan

    @Doruk;
    ---------
    Belediyeden mühürlediği tarihten itibaren 3 ay içinde vize başvurusu yapmış olmanız gerekli. Bu zaman geçirilirse yeni bir davet belgesi göndermeleri gerekir. Buna dikkat edin.
    ---------



    Bizim davetiyemiz 3 ayı geçmiş ama 6 ayı geçmemişti ve kabul edildi. Sanırım internette hem 3 ay hemde 6 ay diye bir bilgi vardı banada denk gelmişti.
  • Hollanda konsolosluğundan ( schenghen )vizesi alındı. Ama amsterdama inilen gün uçakla belçikaya geçilecek ve belçikadan istanbula dönmeyi planlıyoruz. AYnı gün belçikaya geçerken ve belçikadan dönüşte vize açısından hernekadar schengen vizesi olsada havaalanında problem olurmu

    teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KUTAY04

    Hollanda konsolosluğundan ( schenghen )vizesi alındı. Ama amsterdama inilen gün uçakla belçikaya geçilecek ve belçikadan istanbula dönmeyi planlıyoruz. AYnı gün belçikaya geçerken ve belçikadan dönüşte vize açısından hernekadar schengen vizesi olsada havaalanında problem olurmu

    teşekkürler

    Vizeyi aldığınız ülkeden giriş yapmalısınız. Çıkış yaparken ise chengen ülkelerinden birisinden çıkış yapmanız yeterli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MartNisan


    quote:

    Orijinalden alıntı: KUTAY04

    Hollanda konsolosluğundan ( schenghen )vizesi alındı. Ama amsterdama inilen gün uçakla belçikaya geçilecek ve belçikadan istanbula dönmeyi planlıyoruz. AYnı gün belçikaya geçerken ve belçikadan dönüşte vize açısından hernekadar schengen vizesi olsada havaalanında problem olurmu

    teşekkürler

    Vizeyi aldığınız ülkeden giriş yapmalısınız. Çıkış yaparken ise chengen ülkelerinden birisinden çıkış yapmanız yeterli.


    Giriş konusu biraz da görevlinin insiyatifine kalmış birşey. Ben geçen yaz İtalyan Konsolosluğundan vize alıp Belçika'dan giriş yaptım, hiçbir sorun olmadı. Ama internette birçok kişinin sorun yaşadığını okudum.




  • merhaba, ben şu an askerim ve terhis belgemi 15 mayıs 2010 da alıcam. Fakat tezkerem 12 gün sonrasında doluyor. Yani 27 mayıs itibariyle askerlikle ilişiğim kesilecek. Ben hollandaya ziyaret amaclı gitmek istiyorum. Size 2 sorum var 1.si 15 mayıs dan sonra cıkış yapabilir miyim yoksa 27 sini mi beklemem gerekiyor.. 2.si askerden yeni geldiğim için vize alırken problem yaşarmıyım. Daha önce 2 defa belçikadan vize aldım 2 side 2009 yılında oldu. Hollandada çalışan arkadaşım var ve bana davetiye gönderebilir. bu biraz durumu kolaylaştırırmı. Teşekkürler.
  • http://www.vizesi.com/vize-formlari/hollanda-turistik-vizesi-formu.pdf

    "uitnodinig" belgem geldi, bu linkteki formla beraber konsolosluğa mı müracat etmem lazım? başka ne belgeler gerekiyor acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: d@yw4lk3r

    merhaba, ben şu an askerim ve terhis belgemi 15 mayıs 2010 da alıcam. Fakat tezkerem 12 gün sonrasında doluyor. Yani 27 mayıs itibariyle askerlikle ilişiğim kesilecek. Ben hollandaya ziyaret amaclı gitmek istiyorum. Size 2 sorum var 1.si 15 mayıs dan sonra cıkış yapabilir miyim yoksa 27 sini mi beklemem gerekiyor.. 2.si askerden yeni geldiğim için vize alırken problem yaşarmıyım. Daha önce 2 defa belçikadan vize aldım 2 side 2009 yılında oldu. Hollandada çalışan arkadaşım var ve bana davetiye gönderebilir. bu biraz durumu kolaylaştırırmı. Teşekkürler.


    Konsoloslukta askerlik durumunuza ilişkin bir belge talep edilmiyor. Yani askerlik görevini yeni bitirmiş olmanız, henüz yapmamış olmanız, hatta askerlik görevi içinde bulunduğunuz durumlarda bile vize alabilirsiniz.Yurtdışına çıkışlar ise "sadece suç soruşturması veya kovuşturması nedeniyle bir önlem olarak mahkeme kararı ile yasaklanabilir" Dolayısıyla sizi ilgilendiren bir sıkıntı yok.
    Yukarıdaki açıklamalarda yer alan belgeler ile beraber arkadaşınızın gönderdiği davet mektubunu ile başvurarak vize alabilirsiniz. daha önceden pasaportunuzda işlenmiş bir chengen vizesi olması ise büyük bir avantajdır. Herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorum.




  • Ben öğrenciyim yaşım 16.
    Annem ve babamın ikisininde yeşil pasaportu var. Ben annemle gitmeyi düşünüyorum fakat babamın üstüneyim. Onların hakkından faydalanabilir miyim? Ayrıca vize almak gerekiyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umut5513

    Ben öğrenciyim yaşım 16.
    Annem ve babamın ikisininde yeşil pasaportu var. Ben annemle gitmeyi düşünüyorum fakat babamın üstüneyim. Onların hakkından faydalanabilir miyim? Ayrıca vize almak gerekiyor mu?


    velayet hakkına sahip olan velinin yeşil pasaportu varsa siz de yeşil pasaport çıkartabilirsiniz. 18 yaşını dolduruncaya kadar kullanma hakkınız var. Shengen vizesi isteyen ülkelere yeşil pasaportunuzla vizesiz giriş yapabilirsiniz. Tabii 18 yaşından küçük olduğunuz için refakat edecek birisinin bulunması şart.
  • interraille avrupaya amsterdamdangiris yapacagiz, sanirim butun tur icin hostel rezervasyonlarini gostermemiz gerekiyo
  • Tesadüfe bak, bizde yeni aldık hollanda vizelerini.
  • havalimanında çalışıyorum ilk yurt dışına çıkışım olacak ve gerekli olan evrakları tam olarak bilmiyorum bankada ortalama ne kadar olması lazım ? üstüme bir tapu var.vize işlemi için herhangi bir seyehat acentasına danışmanlık yapması için ve vizemi alması için başvurabilirmiyim ? 21 -31 mart arası düşünüyorum ve en geç ne zaman vize için başvuru yapmalıyım şimdiden teşekkürler
  • @frt84,
    gerekli evraklar yukarıdaki cevaplarda yazmakta bunun dışında sizden herhangi bir evrak talep etmeleri durumunda ibraz etmeniz gerekir.
    Hollanda Büyükelçiliği bankada mutlaka belli bir miktar paranız bulunması şartını getirmiyor Örneğin Fransa Büyükelçiliği talep ettiğiniz vize süresi kadar her gün için belli bir miktar paranın hesabınızda olmasını şart koşarken Hollanda Büyükelçiliği bunu aramamakta.
    Başvuruyu randevu almak için aradığınız şirket en erken 1 hafta sonrasına vermekte. Bu durumda size tavsiyem randevuyu Mart başı olacak şekilde almak için şubatın ortalarında telefonla randevu almanız. İlk vizeniz olacağı için aksilik ve uzama durumunda seyahat edeceğiniz tarihi kaçırmayın.
    seyahat acentaları sizin adınıza başvuru yapabilir ancak sizin hazırlamanız gereken dökümanları yine siz bizzat hazırlayıp acentaya vereceksinizdir.
  • Hocam yeşil pasaport falan her şey hazır
    Allahtan bir sorun olmazsa 1 Temmuz 2011'de Düsseldorfa gidiyorum. Oradan Hollandaya geçeceğim. Çıkış yapmadan önce konsolosluğa falan başvurmak, bildirmek gerekiyor mu? Yoksa direk iç hatlarda uçuş yapar gibi gidip pasaportu gösterip geçecek miyim?
  • MartNisan, benim merak ettiklerima aşağıdaki şekilde,

    1. Hollandadan gönderilen davetiye için, davetiyeyi Hollandada alan kişi bu davetiyeyi göndermek/almak için herhangi bir ücret ödüyormu, Ödüyorsa ne kadar ödüyor, biliyormusun?
    2. Hollanda konsoloslugundan vize almak için ortalama süre ne kadar?
    3. Eğitim için Hollandaya gitmek istiyorum. Vize için gerekli evraklar nelerdir?
    4. Eğitim için Hollandaya giderken herhangi bir davetiye olması gerekiyormu?
    5. Eğitime kayıt yaptırıp vize alamama durumu söz konusu olabilirmi sence? (eğitim parasınının yanmaması açısından önemli)

    Teşekkürler.
  • @epamuk,
    1.Hollandadan gönderilen davetiye için davetiyeni gönderecek kişi belediyeye gidip onaylatıyor. Fotokopi ücreti dışında bir ücret talep edilmiyor.
    2.Almak istediğin vizenin içeriğine göre, daha önce pasaportunda vizen olup olmadığına ve hazırladığın evraklara göre değişmekle birlikte; turistik vize için 2-4 iş günü, öğrenci vizesi için 2 günden 1 aya kadar da uzayabilir.
    3-Eğitim için gerekli olan evraklar yukarıda sayılan tüm vize tipleri için istenen evraklara ek olarak, öğrenci olduğunuza dair belge, eğitim için gideceğiniz okula kayıt evrakları ve masraflarınızı kim karşılıyorsa bu kişinin geçim durumu- mali durumunu gösteren evraklar. Ayrıca talep edilmesi halinde ek bazı evrakların sunulmasını konsolosluk yetkilileri isteyebilirler.
    4-Eğitim için Hollandaya gidecekseniz mutlaka eğitim vizenizin olması gerekiyor. Bunun için gereken evrakları yukarıda sıraladım. Kayıt olduğunuza dair başvurduğunuz kurumdan gelen email çıktısının ibrazı genellikle yeterli olmakla beraber, konsolosluk yetkililerinin talep etmesi halinde okulun mühürlü kayıt formunun da ibrazı gerekebilir.
    5-Vize vermemek her zaman için konsolosluk yetkililerinin insiyatifinde bunların işlemlerine karşı yargıya başvuramayacağınız gibi , alınan işlem ücretinin geri iadesi de mümkün değil.
    kolay gelsin.




  • arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ederm .böle yardımseverlinizden dolayı..
    bnm sorum ise:
    eşim hollandalı ama türkiyedeyiz beraber yasıoruz.bn gttm pasoport cıkardım 2 senelik ama daha vize için başvurmadım araştırdım ama zaman ayırıp da gıdemedım istanbuldakı konsolosluga.şimdi ise. yurt dışından davetiye geldi eşimin pasoportu var.ve hollandalı ve yanımda..
    ve davetiyede akraba ve aile zıyaretı olarak aadıma geldı. ve ben öğrenciyim ve de çalışıyorum.
    şimdi bnm ne yapmam lazım. neler lazım.
    öğrenci olarak mı cıksam işçi olarak mı olarakmı hangısı daha kolay ve davetıyem var bırde esım hollandalı yanımda oda. ne yapmamız lazım.
    şimdiden teşekkürler.
  • arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ederm .böle yardımseverlinizden dolayı..
    bnm sorum ise:
    eşim hollandalı ama türkiyedeyiz beraber yasıoruz.bn gttm pasoport cıkardım 2 senelik ama daha vize için başvurmadım araştırdım ama zaman ayırıp da gıdemedım istanbuldakı konsolosluga.şimdi ise. yurt dışından davetiye geldi eşimin pasoportu var.ve hollandalı ve yanımda..
    ve davetiyede akraba ve aile zıyaretı olarak aadıma geldı. ve ben öğrenciyim ve de çalışıyorum.
    şimdi bnm ne yapmam lazım. neler lazım.he birde evlilik cüzdanımızda yanımızda form b planınıda cıkardık nufus mudurlugunden öğrenci olarak cıkarsam örenci belgem hazır işçi olarak cıkarsam sıgortam yok.oraya cıkma amacım ıse esımın ailesini ziyaret etmek.tekrar geri döncem.cunku ıslerımın hepsı burada duruor.ve askerlıgımıde yapmadım yasım 21.
    öğrenci olarak mı cıksam işçi olarak mı olarakmı hangısı daha kolay ve davetıyem var bırde esım hollandalı yanımda oda.evlilik cuzdanımız da burada ne yapmamız lazım.
    şimdiden teşekkürler.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.