Şimdi Ara

Hız Kameraları Dışında Hızdan Ceza Kesimi Var Mı? - ANKARA -

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ankarada , üzerinde kırmızı ledlerle 70 kmh yazan şerit başına çift kamera bulunduran hız kamerası platformları dışında hız cezası kesen kamera veya radarlar var mı?



  • Bunun cevabı beni de ilgilendiriyor. Ama aklıma gelen bir güzergah söyliyeyim, havaalanı yolu,sınır 90 kım/h.
  • Amaç, emniyet şeridinden geçmek filan mı?
  • Var....Dükkanım cadde üzerinde..bu araçlar hem park cezalarını hemde radar cezalarını kesiyorlar..Komşum mavi göl (kayaş yolunda) hız sınırı 70 böyle yedi ceza ordada hem sabit kamera hemde radar uygulamaları var hatta aynı yolda vergi kontrolü vs ne ararsan var
  • Hocam anayollarda 1 kaçarsın 2 kaçarsın ama özellikle akköprü'den sincan'a kadar ve yine akköprü'den gölbaşı'na kadar mutlaka yaklanırsın.
  • Sorduğum soruyu tam olarak anlatamadım sanırım;

    Ankara şehir içi istanbul yolu , eskişehir yolu , anadolu bulvarı , konya yolu , samsun yolu gibi güzergahlarda kurulmuş olan 2 ayaklı hız kamerası platformları dışında hız cezası kesen bir uygulama yapılıyor mu? Yani biz farkında olmadan hız cezasına yakalanma riskimiz var mı?
  • Geçen Eskişehir yolunda rastladım.70 tabelasından 500-600 metre öncede yolda ekip arabası vardı.İçinde de radar cihazı.
  • Sabit radarlarla ben de kameralara gelmeden ve geçtikten sonra zaman zaman karşılaşıyorum.

    Üzerinde hız belirtmeyen kameralar ise bildiğim kadarıyla sadece şehre giriş çıkış yapan araçları, trafiği kontrol ediyor.
  • emniyet genel müdürlügü önünde sabit kamerelar var.
  • Anadolu bulvarında durum nedir ? Ara sıra odtü-eryaman istikametinde petrol ofisinin orada çevirmeli radar aracı uygulaması yapılıyordu, onun dışında habersiz ceza kesebilecek bir uygulama var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sparkling

    Sabit radarlarla ben de kameralara gelmeden ve geçtikten sonra zaman zaman karşılaşıyorum.

    Üzerinde hız belirtmeyen kameralar ise bildiğim kadarıyla sadece şehre giriş çıkış yapan araçları, trafiği kontrol ediyor.


    üzerinde hız belirtmeyen şehir giriş çıkışlarında bulunana kameralar plaka tanıma sistemi olarak kullanılıyor, eğer muayene/trafik sigortası eksikliği, çalıntı arac ya da başka bir suçtan aranan bi araçsa sistem otomatik olarak uyarıyor ve en yakın trafik polisi aracı çeviriyor.
  • Samsun yolu Samsun istikametinde, siteleri geçer geçmez Keçikırana çıkan yokuşun başında hemen hemen hergün radar oluyor.. Ayrıca Samsun yolu Ankara istikametinde Boğaziçinde de oluyor bazı günler. Benim bildiğim bu ikisi var...
  • Artık bu kameraların, mobeselerin sayısı o kadar arttı ki ben "nerede var, acaba burada var mı?" gibi sorular sormuyorum kendime.. 70'e sabitleyip öyle gidiyorum ne olur ne olmaz diye...
  • Ankara'yı çevre illere bağlayan yol güzergahları ile yoğunluğun olduğu ana arterlerde radarla hız denetimi yapan trafik ekipleri, hız limitlerini aştığını tespit ettiği araçları durdurarak cezai işlem uyguluyor.

    Yoğunluk ve araçların süratli olması nedeniyle durdurulamaması durumunda ise yazılan ceza plakanın tescil adresine gönderiliyor.

    Günde ortalama 150 cezanın, araçların tescil adresine gönderildiği belirtilirken, bu rakamın son bir ayda 4 bin 500'ün üzerinde olduğu öğrenildi.

    Radarla denetimlerin daha sık yapılabilmesi için ekip takviyesi yapıldığı ve gece-gündüz denetimlerin aynı sıklıkla devam edeceği öğrenildi. Özellikle yaz aylarında tatil bölgelerine gidiş ile piknik alanları güzergahlarında denetimlerin artırılarak devam edeceği kaydedildi.

    HIZ UYARI LEVHALARI ASILDI
    Radar uygulaması konusunda vatandaşları uyarmak ve hız limitlerini hatırlatmak amacıyla başta Eskişehir, İstanbul, Konya ve Samsun yolları olmak üzere, belirli cadde ve bulvarlara hız limitinin 50 kilometre/saat olduğunu belirten levhalar asıldı.

    Uygulama konusunda bilgi veren emniyet yetkilileri, vatandaşların başta hız limitleri olmak üzere tüm trafik kurallarına uymaları gerektiğini kaydettiler.

    Sürücülerden dikkatli araç kullanmalarını da isteyen emniyet yetkilileri, seyir halinde ani şerit değiştirmemelerini ve özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde ana arterler yerine alternatif güzergahları kullanmalarını tavsiye etti.




  • Var hocam gri siyah cizgili alet radar dikkat edilmeli.

     Hız Kameraları Dışında Hızdan Ceza Kesimi Var Mı? - ANKARA -


     Hız Kameraları Dışında Hızdan Ceza Kesimi Var Mı? - ANKARA -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savascoker -- 20 Şubat 2011; 2:04:56 >
  • Üzerinde koca koca 70 km/s yazan radarlar kesinlikle çok yararlı. Öyle ki, nedense herkes onu geçince gaza basıyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D_E_V_I_L

    Üzerinde koca koca 70 km/s yazan radarlar kesinlikle çok yararlı. Öyle ki, nedense herkes onu geçince gaza basıyor...


    trafikte yavaşladı dogrusu bu hız tespit cıhazları yüzünden
  • devlete para lazım arkadaşlar, artık her yerde radar var. istanbul sahilyolunda sadece 45 günde 36000 hız cezası kesilmiş. yani nerdeyse günde 1000 tane ceza kesilmiş. kaba bir hesabla nerdeyse dakika başı ceza kesilmiş. dikkat etmek lazım. seçim geliyor devlete para lazım. bizden çıkacak parası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: svs.jokerr

    Var hocam gri siyah cizgili alet radar dikkat edilmeli.

     Hız Kameraları Dışında Hızdan Ceza Kesimi Var Mı? - ANKARA -


     Hız Kameraları Dışında Hızdan Ceza Kesimi Var Mı? - ANKARA -



    Bu radar Dikmen caddesine gelmeden pazarın orada Ayrancı tarafında Emniyet Genel Müdürlüğü bahçesinin en altındaydı, sonra bunu kaldırdılar başka yere koydular ama nereye koydular bilinmiyor.




  • Kısa ve öz cevap; evet var...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.