Şimdi Ara

Hint bülbülü soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar pazar günü petshop dan 1 çift hint bülbülü aldım malesef bulunduğum ilde toplam 3 tane vardı 2 sini ben almış oldum :) Benim internetten araştırmalarıma göre beyaz olan erkek kahverengimsi alacalı olanda dişi yanlışım varsa düzeltin :) Normal muhabbet kuşu yemi kullanıyorum güzel bir şekilde yiyorlar. Bunun haricinde hasırlık bilgim vardı ama muhabbet kuşu yuvam oldugu için almadım galiba bu yuvada yeterli olur dibine kum serdim .İnternette kafese pamuk ip gibi şeyler atabilirsiniz diyordu attım fakat 2 gün olmasına rağmen henüz yuvaya girmediler bile atılan pamukları kafes zemininde köşe biriktirdiler .Bu kuşlari çin bir nevi hobi amaçlı üretim yapmak ta istiyorum normal oda koşullarında yaşatıyorum.Önerileriniz nelerdir ? Yuvaya nasıl alıştırabilirim ? Birde ortalama yaşları hakkında bilgi edinebilirmiyiz ?
     Hint bülbülü soruları Hint bülbülü soruları Hint bülbülü soruları Hint bülbülü soruları







  • Kafesiniz başlangoç için uygun ama biraz daha enlemesine büyük bişey alabilirseniz kuşlar biraz daha ferahlar. Yuva olarak muhabbet kuşu yuvası finchler için pek uygun değil. Profesyonel finch yuvaları var onlardan tercih ederseniz hemen alışacaklardır yuvaya, zira beğenmedikleri için malzemeleri içeri taşımak yerine köşede biriktiriyolar :) yuva malzemesi pamuk yerine keten ip daha uygun olur, bulamazsanız peçeteleri ince ince dilimleyerek bu şekilde de yapabilirsiniz.

    Tam net göremedim ama kafesinizde mürekkep balığı kemiği yok. Dişi için olmazsa olmaz bi besin kaynağı kalsiyum. Dişi kadar olmasa da arada bir erkek de gagalayacaktır asarsanız, mutlaka asmanızı öneririm. Üretim yapmayı düşünüyorsanız da petshoplarda bulabileceğiniz yumurta mamaları var onlardan 3 4 günde 1 kere hazıryarsanoz afiyetle yiyeceklerdir.

    Suluğunuz yini finchler için uygun değil. Zira ortam sıcak olduğunda ağız kısmında banyo yapmaya çalıştıklarını gözlemleyebilirsiniz :) ince ağızlı suluklardan kullanırsanız uygun olur.

    Son olarak erkek kuş tam anlayamadım fakat henüz 6 ayını doldurmamış olabilir çünkü yanakları halen kızarmamış ve kanat altı benekli tüyleri yeni çıkmaya başlamış. Yuva olarak kesinlikle hasır yuva kullanmayın, uzun vadede ayaklarını sıkıştırıp koparma ihtimali çok yüksek, şahsen başıma gelmişti. Yaşamaya devam ediyolar fakat ayakları iyileşene kadar geçen 1 haftalık süre üzücü oluyo.

    Sormak istediğiniz başka şeyler olursa özel mesaj ile bana her zaman ulaşabilirsiniz. İyi günler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • beyazı erkek,yuva uygun değil,özellikle yemi değiştir hint bülbülü yemleri küçük oluyor onlardan al.bu yemleri hazmetmeleri zor olur.yuvayı erkek yapıyo beğenmezse yapmaz hasır yuva almalısın.yavru almak istersen:mama,mürekkep balığı kemiği,yuva,yuva ipi,pamuk atmalısın.pamuğu en son at önce yuvaya ip doldursunlar.fiyat fazla tutmaz,mama 4,kemik 4,yuva 3,ip de 1 lira civarı.en çok yumurtlayan kuşlardan biridir.7-8 yıl yaşayabilirler.
  • Teşekkürler 😊 fikirlerinizi ve önerilerinizi deneyeceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bugün kafesteki muhabbet kuşu yavruluğunu çıkarıp kendi yaptığım yavruluğu koymuş bulunmaktayım :) öncelikle ayıptır söylemesi hazır yemeklerde yanında salata gelen kabı güzelce yıkadım ve daha sonra sabitledim zımba ile. Kuşların geçebilmesi için kestiğim parçayı eşik yerine kuşların ayaklarına batmaması için koydum ve çevresini kağıt ile çevreledim. Daha sonra kafesin en uygun yerine güneş arkada kalacak şekilde kafesime yerleştirdim. Burda hasırdan başka uygun yuvalık bulamadım dışardanda bidaha getirtmek istemedim. İçine 1 -2 tane pamuk attım ve kafesin dibine biraz ip parçası attım daha sonra pamuk ta atıcam umarım güzel bir şekilde yuva kurarlar. Birde eğer yuva kurarlar ise yaşlarını tam bilemediğim için tahmini nezaman üreme çağına gelirler ? Umarım beğenirsiniz teşekkürler :)
     Hint bülbülü soruları Hint bülbülü soruları Hint bülbülü soruları Hint bülbülü soruları Hint bülbülü soruları




  • yuvaya alıştılar mı?alıştılarsa 1 haftaya başlar yumurtlamaya.ama kağıtları parçalayıp yuvaya taşıyabilirler.
  • Valla daha yuvayı takalı 24 saat olmadan içine girmeye başladı bazen yan yana içinde oturduklarınıda görüyorum .Bir ipi tiflikleyip kafesin dibine atmıştım ip te atmıştım taşımışlar yuvaya bir kaç küçük parçada pamuk attım inşallah onuda taşırlar. Gagalayabilecekleri yerlerde bant olduğundan kağıdı koparmaya çalıştıklarında gagaları kayıyor :D şuanlık iyi gibiler maaşallah :)
     Hint bülbülü soruları




  • iyi haber yuvaya alışmışlar.ama meraklı olduklarından kağıt ve bantları hep kurcalarlar,kağıttan bişey olmaz da bantı koparabilirlerse boğazına yapışır,hep kontrol et.
  • Her sabah bakıyorum ve saatte bir felan sıkıntı yok öyle bişey olursa o bölümü tamir ederim . Teşekkürler ilerki günlerde ne olucak bakalım aktarıcağım :)
  • hadi hayırlı olsun,artık yeter yumurtlamasınlar dersin ileride :) ben zaman zaman ayırıyorum eşleri yılda 50 den fazla yumurtlayınca.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gigaerman

    hadi hayırlı olsun,artık yeter yumurtlamasınlar dersin ileride :) ben zaman zaman ayırıyorum eşleri yılda 50 den fazla yumurtlayınca.

    Ah ah nerde o günler :) Sorun yok petshop a veririm birtanesine sorduğuma göre 60 tane siparişi varmış bile burada fazla yok bu kuştan toplasak 10-15 tane çıkar çıkmaz. Bu kuşların farklı renkte olanlarından bulsaydım daha hoş olurdu :) Bunada şükür
  • bizim petshop ta her renk geldi,o yüzden yavruya para yerine yem veriyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gigaerman

    bizim petshop ta her renk geldi,o yüzden yavruya para yerine yem veriyorlar.

    Yeme değişeceğime birine hediye eder veya uygun bir yerde doğaya salarım .Yemler bekleye bekleye güveleniyor zaten
  • hint bülbüllerimden dişi olan ölmüş.ne yapmalıyım.erkek kafayı yiyecek

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün sabah kafesin dibinde bir yumurta gördüm kırılmamış fakat yuvada değil ne yapmam gerek ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.