Şimdi Ara

KUŞLARIN TIRNAKLARINI KESMEYİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi olacağını düşündüğünüz tırnak kesme aslında hiç iyi değil. Hem yanlış bi hareket sonucu damarını kesebilirsiniz. Onlar doğa hayvanı ve doğa da nasıl hayatlarını sürdürüyorlarsa , pek ala evde de tırnaklarını kesmeden rahat bir şekilde hareket ederler. Çok mu uzun görünüyor, bırak ! O kendisi halleder. Siz hiç doğal yaşamında ben bi manikür pedikur yaptirayim diyen kuş gördünüz mü ? Rahat bırakın şu kuşları ya. Arkadaşın teki kesmiş eee neymiş bir çok kan aktı veternere götürdüm ama kuşun ayakları tutmuyor artık. Kesmeyecektin arkadaş. Sizin gibi bilinç sizler durduk yere bir cana sebeb oluyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kuşların tırnaklarının doğada törpülenme imkanı var ama evde yok malesef onların kediler gibi tırmalama tahtası yok Tırnak uzun süre kesilmezse yürüme de bozukluklar oluşur acı çeker ve enfeksiyon kapar Tırnağı kendiniz kesemiyorsanız veterinere götürün onlar "Kanatmaz" Ayrıca ev ortamındaki bir kuş "Kendisi" halledemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winches919 -- 15 Haziran 2015; 1:26:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winches919

    Kuşların tırnaklarının doğada törpülenme imkanı var ama evde yok malesef onların kediler gibi tırmalama tahtası yok Tırnak uzun süre kesilmezse yürüme de bozukluklar oluşur acı çeker ve enfeksiyon kapar Tırnağı kendiniz kesemiyorsanız veterinere götürün onlar "Kanatmaz" Ayrıca ev ortamındaki bir kuş "Kendisi" halledemez.

    Halleder bi tahta ahşap tünek tak bak nasıl hallediyor. Ben sırf kemirmeleri için yumuşak tahta parçası bile koyuyorum anasını ağlatıyorlar tahtanın. Heryer batıyor ama olsun. Bakiyorsan gerekenide yapacaksın. 4 yaşında kuşlarım var bu sözüne dayanarak merak edip baktım. Tırnakları gayet iyi o kadar rahatsız edici uzunlukta değil. Hem bilmeyen arkadaşlar böyle kazalarla sonuçlandırabiliyorlar değer mi bi cana mal oluyorlar. Bu konuyu açma sebebimde bu kızdım sakin sakin birde yazmış hele ona delirdim kuş suan felç yani değmez kardeşim. Tak ahşap tünek vs. O halleder ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ahşap tünek tırnağı törpülemez ancak gagalarıyla kemirirler 4 yaşındaki kuşları nın acı çekmediğini nerden biliyorsun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winches919 -- 15 Haziran 2015; 1:45:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winches919

    Ahşap tünek tırnağı törpülemez ancak gagalarıyla kemirirler 4 yaşındaki kuşları nın acı çekmediğini nerden biliyorsun?

    Yav nato beyin nato kafa. Ne desem boş. Ben ne dersem diyeyim boş. İmam bildiğini okur çünkü. Herkesin bildiği kendine doğru gelir boşa dil dökmeye gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam kardeşim sen istediğini yap ama veteriner kontrolunde hiç bir sakıncası yoktur ve tüneği kavrayan tırnaklar birbirine değiyorsa o kuş acı çekiyordur.
  • Ayrıca NATO adlı iğrenç faşist,kapitalist bir kuruluş ile beni benzetmeniz alakasız olmuş.
  • Kuşun tırnaklarını kesmek gereksiz ve saçmadır. Kuşa bu acı verir .
  • Aynen kuşların tırnakları kesilmez. Benim dişi kuşum var en öndeki tırnağı bayağı bir uzundu takılıyordu her yere sabah kalktığımda tırnağını kendisi yarısına kadar koparmış. Kuşunuzun tırnaklarını kesmeyin kendisi tırnaklarını ısırıyor. Bu anlamda da kuşun ne ayağı kanıyor ne de canı yanıyor :)
  • Muhabbet kuşumun tırnaklarını kesmezsem kendini sakatlayacak kadar ters hareketlerde kalıyor kafesinin tellerinde bile gezerken kendini incite bilecek takılmalar yaşıyor. Ben kendim kesiyorum. Tırnakların içinde damarlar var, çok dikkat ediyorum fazla derine inmeden rahatlatacak kadar kesiyorum.

  • unknown108 kullanıcısına yanıt

    https://www.hepsiburada.com/quik-kumlu-tunek-4lu-pm-ptinquik078


    kumlu tünek alın. kendi kendine tırnakları gidiyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.