Şimdi Ara

high power performance gd ve rampage etx 750 hakkında bilgilendirme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
4
Favori
4.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    valla listeyi hazirlayan arkadasların mesnetleri sağlam. demek ki seasonic m12ii 620 üstü psular kaliteli 620w altı ise kalitesiz üretiyormuş. bu farkı bilmeden yorum yazmadan önce küçük bi araştırma yapsalar ben de sağdan soldan araştırma yapıp buraya atmak zorunda kalmasam keşke



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 1 Nisan 2020; 15:29:7 >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metality -- 16 Ekim 2020; 11:5:44 >
  • Metality kullanıcısına yanıt
    Corsair VS de 2018 de revizyona girdi gri etiket bastılar

    sarı etiket olan vs ler baya gürültülü ama gri etiket olanalrda sorun yok
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Corsair Rm750 2019 modelini Murat Gamsız incelemiş. Çin malı kapasitör olmasına rağmen 10 sene garantili. İçindeki bizim bildiğimiz dandik Çin malı kapasitör değildir muhtemelen.







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metality -- 16 Ekim 2020; 11:6:26 >
  • Metality kullanıcısına yanıt
    gri etiketlilerde birçok sorun çözülmüştü

    referans olmasını istiyosanız; turuncu vs'yi Tier D'ye koyuyorlardı
    gri vs'yi ise Tier C kabul ediyorlar uzun zamandır böyle

    gri VS serisi daha çok koruma saglıyorsa demek ki seasonic m12ii 520'den iyi oldugu bir nokta var demektir. fiyat gamına da bakilirsa aralarında kapasitör kalitesi olarak da çok bi fark olacagını sanmıyorum (cünkü liste kapasitör kalitesine göre de belirleniyor)

    neyse dedigim gibi, ben adamların avukatı değilim, ama boş beleş iş yaptıklarını da düsünmüyorum. şimdi bana dürüstçe sorarsan, bize mi inanacaksın onlara mı diye, şu noktada onlara derdim. çünkü onlara bir şey sorduğunda gerektiğinde üç dört paragraf açıklamalı, kanıtlı, direkt incelemeler içeren bağlantılı postlar paylaşiyorlar. burada ise sadece "şunu şöyle yapmişlar güldüm geçtim" minvalinde yorumlar okuyorum. bu son yazdıklarım sizin şahsınıza özel bir şey değil genel olarak konudaki listeye karşı tutuma bir eleştiridir

    adam üşenmeden rampage psu hakkında bin dereden su getirip otuz bin tane araştırma yapıp 3 4 paragraf yazı yazıyor ve güvence veriyor. istese yapmaz. performance gd modelini de gidip buldular. bu forumda o performance gd modelinin chieftec polaris oldugunu tespit edebilecek iki üç babayiğit vardır onlar da forumu bırakmıştır (mukarnas falan belki). sorduk ve araştırdık çünkü dh'de high popwer performance gd'nin aslını bulabilen de olmadı. ama adamlar buldu, hatta listeye de b+ olara eklediler

    belki eskiden hataları olmuştur. adam kendi dew kabul etmis, eskiden high powera öyle davranıyoduk şimdi ise lehim olayına çok takmıyoruz diye. onlar da insan hat aları olur tabi. bizim dedigimiz kesin gerçektir demiyorlar yeri geliyor kendilerini de düzeltiyorlar

    -

    son mesajınıza binaen, vs hak etmiyor peki seasonic m12ii 520w hak ediyor mu? kapasitörleri hakkında bilginiz var mı? yoksa kaliteli bir psu da hinlik olsun diye mi tier d'ye koymuşlar?

    ben kesinlikle corsair vs parayı hak eder demedim bu arada. tier c'de zaten üstün bir tier seviyesi değil. ama diyosanız ki m12ii 520w kapasitör kalitesi olarak vs'den iyi , o zaman kanıtlarınızı bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 1 Nisan 2020; 15:45:7 >




  • Metality kullanıcısına yanıt
    Çin malı kapasitör de kullanmazsın ya :)
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metality -- 16 Ekim 2020; 10:58:6 >
  • Çok güzel muhabbetler dönmüş ama çok uzağım, benim rm750x iyi midir 550 liraya almıştım 2017 de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whitebeard. -- 1 Nisan 2020; 22:51:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whitebeard.

    Çok güzel muhabbetler dönmüş ama çok uzağım, benim rm750x iyi midir 550 liraya almıştım 2017 de
    senin psuyu çok övüyorlar, hala da bol bol öneriyorlar sağlam, kaliteli, güçlü psu
  • Metality kullanıcısına yanıt
    Hacı seni yeniden forumda görüyoruz. Hatırlıyon mu "bana niye yöneticiliği bıraktın" demiştin. Sen hem yöneticiliği bıraktın hem de foruma küsüp yıllarca uğramadın. Bahsettiğin Rm750w 2019 yerine Rm750x alırdım. 550w/650w modeli Türkiye'de niye satılmıyor anlamıyorum.
  • S12II dediğimiz platform 10 yıllık diyebilirim daha sonra V2 olarak piyasaya yeniden geldi ama gözle görülür iyileşme olmadı ızgara, siyah flat kablolar, single 12v rail hatta ilk çıkan S12II'larda 2 adet 8 CPU güç girişi vardı sonradan yok ettiler...
    Double-forward + grup düzenlemesi kullanıyor. 12V'da voltaj regülasyonu iyi değil, eksik koruması olmasına karşın aynı zamanda 12V'da düşük voltaj koruması da yok.
    Japon kapasitörler yeterli bir etken değil marka adı heleki hiç yanıltmasın. Bu arada 'resmi' olarak Haswell için resmi bir destek yok ama 1 sene için kullanımımda bir sıkıntı çıkarmamıştı. Ama 12V üzerindeki voltaj regülasyonu belirtilen %5 ATX şartnamesinin altına inmese de %3 seviyesinde iniyordu. Çapraz yükte zaten grup düzenlemesi kullanan PSU'ların sapıtması olağan bir durum alıncak bir ürün değil artık. VS Gri ağır bastığı yönler daha fazla diyebilirim yanlış birşey yok bunda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A. Rıza -- 2 Nisan 2020; 2:18:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0FDA1336A

    Hacı seni yeniden forumda görüyoruz. Hatırlıyon mu "bana niye yöneticiliği bıraktın" demiştin. Sen hem yöneticiliği bıraktın hem de foruma küsüp yıllarca uğramadın. Bahsettiğin Rm750w 2019 yerine Rm750x alırdım. 550w/650w modeli Türkiye'de niye satılmıyor anlamıyorum.
    Evet yıllarca forumdan uzak kaldım. Yine bir müddet uzak kalacağım. Nedenini özel mesaj atıyorum. Rm 2019'un keşke fiyatı daha iyi olsaydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metality -- 2 Nisan 2020; 2:57:17 >
  • A. Rıza kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metality -- 16 Ekim 2020; 11:1:3 >
  • Aynı seri içinde watt değeri düşük olan modellerin daha kalitesiz olduğunu düşünmüyorum. Anladığım kadarıyla linustaki elemanlar sınıflandırma yaparken watt değerine göre bir sınır çekiyorlar kendilerine göre Örneğin Bitfenix Formula/Whisper serilerinin 650W/750W modellerini, aynı serilerin 450W/550W modellerinden iki sınıf yukarıya koymuşlar Sırf linusda daha aşağı sınıfa yazılmış diye kalitesiz olduğunu düşünmeyin.
  • Metality kullanıcısına yanıt
    Çin malı da olsa, Çin malı olanların arasında en iyilerinden birini kullanmışlardır muhtemelen. Fiyatta anlaştıktan sonra Çin'de de üst kalite kapasitör yapılabilir diye düşünüyorum. PSU dünyasında yerleşmiş olan Nippon ve Rubycon algısını yıkmak kolay değil ama Corsair 10 yıl garanti verdiğine göre onlara eşdeğer kalitede kapasitör kullanıldığını düşünüyorum.
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    10 sene garantili olduğundan ben de dandik kapasitör kullanıldığını düşünmüyorum. Fiyatı daha iyi olabilirdi.
  • Metality kullanıcısına yanıt
    Kıyaslamanın bir tarafında Seasonic markası varsa, bu arkadaş ne yapar eder, Seasonic'i daha kötü bulur. Seasonic'e karşı alerjisi vardır. "Yiğidi öldür hakkını ver" demişler, ben de öyle yapayım. PSU konusunda bu forumda en bilgili birkaç kişiden biridir muhtemelen ama konuda Seasonic adı geçiyorsa objektif yorum beklemeyin. Daha önce aldığı bir Seasonic PSU bir ay içinde yandığı için bu markaya karşı takıntı oluşmuş kendisinde. Bu takıntısından ötürü yazdığım bir cümleyi objektif olarak değerlendiremeyip beni de Seasonic fanatiği olarak bellemişti. Öyle olmadığımı, olabildiğince objektif yorum yapmaya çalıştığımı türlü örneklerle anlatmaya çalıştım ama nafile... Bir türlü laf anlatamadım. Nal dedi, mıh demedi. Her fırsatta bana sataştı

    Anlamayanlar için ben ifşa etmiş olayım. Bu kişi namı diğer "Mukarnas"tır. Kendisi geçen sene koyu harflerle üstüne basa basa "burası benim için bitmiştir, bir daha girmeyeceğim bu foruma" gibi bir şeyler yazıp veda ettiği için olsa gerek aynı kullanıcı adıyla geri dönmeyi kendisine yakıştıramamış olabilir ama ben onu çok iyi tanıdığım için daha ilk mesajında "aha bu A.Rıza Mukarnas" demiştim. İkinci mesajında bir Seasonic'i gömmesiyle birlikte kesinlikle emin oldum

    Hoş geldin Mukarnas kardeşim. Yeni kullanıcı adınla umarım bana sataşmaya devam etmezsin. Bir kez daha söylüyorum, ben Seasonic'in ya da herhangi bir markanın fanatiği değilim. Dedektif gibi benim PSU bölümündeki yorumlarımı takip ediyordun, yine takip et, bir bak bakalım; son zamanlarda hangi PSU'ları önermişim

    Bu arada linuscu arkadaşlar senin her fırsatta önerdiğin M85+ serisini neden "potansiyel tehlikeli" sınıfına atmışlar acaba, bu konuda bir bilgin var mı? Yanlış anlama sakın, sana sataştığımı falan düşünme. Zaten linus listesini pek ciddiye almadığımı her fırsatta belirtiyorum. Sen bu modelin ciğerini bilirsin, bir sıkıntısı ortaya çıkmışsa muhtemelen senin bilgin vardır diye düşündüğüm için soruyorum.
    Tekrar hoşgeldin




  • şu forumda bi konuda dramaya dönmese şaşmam zaten XD
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metality

    .
    Ben siz değilim öyle birşey demem, bunu sentetik testlerin sonuçlarına bakıp söylüyorum yanlış olan birşey yok VS Gri çoğunlukla daha ağır basıyor.

    Ayriyetten mesajımda PSU Tier List sıralamalar doğrudur veya yanlışlık yok anlamını taşıyan mesaj yazdığımı görmüyorum VS Gri'nin S12II'ya göre daha ağır bastığını, doğru olduğunu belirttim.

    İlk mesajıma bakarsınız WPM Gold Zero'nun da Tier B'de olduğunu belirterek isyan ettiğimi görebilirsiniz testler dahi incelemesi ve eksikleri neticesinde o modelin de orda olması anlamsız, listede zaten saçmalıklar olduğu zaten aşikar.

    Hyper M85+ profesyonel dahilinde bir incelemesi yok kağıt üzerinde DC-DC, birincil ve ikincil filtreleme kısmında 105C Nichicon kapasitörler kullanıldığını biliyoruz (ilk partilerde Rubycon vardı) eksisi ise meşhur çoğu kişinin ahını almış Yate Loon D12SH-12 sleeve bearing fan ve 24 pin hariç örgüsüz kablolar var. Önceden sohbete bakmıştım LukeSavenije Hyper M ile M85+'ın aynı yapıyı kullandığını sanıyormuş derin bir araştırma yapcağını söylemişti.

    https://whatnext.pl/test-zasilacza-fsp-hyper-m85-550w/
    Burdan yapısına göz atabilirsin ne kadar fotoğraflar yetersiz olsa da iş görür, lehimleme kısmı, modüler levhada kullanılan polimer kapaklar ve IC belli değil.
    Hyper M85+, DC-DC olduğu için çapraz yük testlerinde grup düzenlemesi kullanan VS Gri'ye nazaran boy göstercek orası belli, vede hold-up time testinde çok önemli kullanılan bulk kapasitörün kapasitansı ve stabilitesini düşünürsek 450V 250uF Nichicon'un VS Gri'yi hold-up time kısmında daha iyi sonuçlar vermesi muhtemel. Diğerleri için tahmin dahi yürütemem koskoca piyasada FSP kimseye yollamamış veya kapsamlı yapan olmamış.




  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    Eğer Mukarnas ise ayıp etmiş. Ben de bu konuda kendisinden bahsetmiştim. Aslında şu örneği verecektim.

    https://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-650w-80-bronze-element-smart-mavi-ledli-guc-kaynagi-hp-ep-650s.html


    Dc to Dc değil denir diye güncel Dc to Dc ve Japon kapasitörlü psu olarak aklıma M85+ geldi. Linustechtips'in reklamdan dolayı bazı markaları liste dışı bıraktığını düşünüyorum. Zaten High Power her ülkeye satış yapan bir marka değil. Linus ve benzeri yerlere reklam vermez. Bu durumda Linus'un yıllarca liste dışı yapmasını normal karşılıyorum. 4.0 diye adlandırdıkları listede daha çok marka görünüyor. O markaları alırken "High Power sen de gel" demişler.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.