Şimdi Ara

Hiçbir partiye oy vermek istemiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi bayramlar öncelikle bütün dh camiası. Nice güzel bayramlar yaşamak ve yine hep beraber bu forumda düşüncelerimiz böyle güzel bir şekilde tartışmadan saygı ve sevgi çerçevesinde konuşmak dileğiyle.

    İlk defa forumda siyaset bölümü altında konu açıyorum. Bu kadar konuşulan konuya kayıtsız kalamadım. Öncelikle kendimi apolitik bir insan olarak nitelendiriyorum. Bu zamanda biraz fazla lüks ama ne yapalım :( şartlar bunu gerektiyor. Benim sizlere sormak istediğim soru şu gerçekten a, b veyahut c partisine oy vermek istiyor musunuz? Bizi daha ileriye taşıyacağına inanıyor musunuz? Arkadaşlar artık icraatleri geçtim, söylenen vaatler bile kalmadı. Yakın türk siyasi tarihine bakalım. Sakın ama sakın aşağıda ben şunu görmek istemiyorum sen bu partiyi tutuyorsun..vs. Hakkıma girersiniz. Şimdi gelelim konuya. Milletimiz her zaman bunlar yönetemedi şunlara oy verelim bunlarda olmadı şunlara oy verelim diyerek devamlı hükümet değişimleri oldu. Gerçi son yıllar için geçerli değil ama neyse... Hadi hükümet değişti diyelim yaşantımızda ne değişecekti. Bu süreçte daha iyisini yapacağız diyen bir parti lideri mi oldu komik bir muhalefet dışında. Ülkemizde zaten muhalefetin nasıl olunacağı bilinseydi bu zamanlara gelmezdik. Onuncu yıl marşını aramızda bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Ne diyordu orada. Demir ağlarla ördük ana yurdu dört baştan. Türkiye cumhuriyeti tarihinin tek gerçek lideri Atatürk'ten sonra kim bir metre ray döşedi. Neden karayollarına teslim olduk. Eski bir siyasi liderimiz demişti ki... Demiryolu komünizme özgü bir ulaşım aracıdır. Özgür değildir. Ama karayolu öyle mi istediğin yerde iner istediğin yerde binersiniz. Hayatımda duyduğum en saçma laf. Hadi bu bir tanesi, ya şuna ne demeli.... Türkiye ekonomisi daha bebekken (bu arada bahsettiğim tarihler 80lerin sonu ve hala bebek) serbest ekonomiye hazır değilken serbest ekonomiye açmak... Denetim yok prosedür yok hiçbirşey yok. Ve sonuç olarak bankerlerin yurtdışına kaçırdığı milyarlarca tl, batık bankalar. Daha sonrasında siyaset içindeki kavgalar... Ve en son hükümet zamanında yaşanan bu dengesiz göç olayı. Daha ne kadar darbe vurulabilir türk ekonomisine. Baksanıza ne kadar güçlüyüz ki hala yıkılmadık. Ama artık yeter, bu kadar yeter. Artık milletin gerçekten yanında olan bir parti istiyorum. Halkın çıkarlarını düşünen gerçeklerden bahseden, ciddi planı projesi vaatleri olan bir lider görmek istiyorum. Burada bir kişi desin ki aha bak gözünün önünde nasıl görmüyorsun... Sizlere soruyorum herhangi bir partiye oy verirken hiç mi vicdanınız sızlamayacak. Ya da halk olarak bu kadar mı etkisiziz. Ya da bir kişi yazsın bana desin ki: haksızsın kardeşim yanlış insanlarda olsa oy vermeliyiz. Bu mu doğru olan. Gözlerinizi yorduysam hakkınızı helal edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kolombiya da secimlerde eger tum adaylarada vermek istemiyorsan beyaz oy verirsin. Eger ulke geneli beyaz oy fazlalik cikarsa, mevcut tum adaylara siyasi yasak gelir ve secim yenilenir. Yeni yuzler ile.

    Bir arkadasim anlatmisti. Onun yalancisiyim. Fakat gercek demokraside boyle bir opsiyonda olmali.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen kendine doğru geleni seçersen vicdanın rahat olur merak etme. Politika, takım seçimi gibi değildir. Ülkenin çıkarları, insan hakları gibi değerler de masada yer alır. Apolitik insan benim görüşüme göre bunları sallamayan, ülkenin geleceği için elini masaya koymayan insandır. Yarın hükümet bankadaki dolar hesaplarına el koyarsa, şu an 100 bin liraya aldığın arabayı bir sene sonra 120 bin liraya alamaz hale geldiğinde isyan edeceğine bugün kendi kararını verebilecek durumdayken gerekeni yap.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: napolyon94

    Kolombiya da secimlerde eger tum adaylarada vermek istemiyorsan beyaz oy verirsin. Eger ulke geneli beyaz oy fazlalik cikarsa, mevcut tum adaylara siyasi yasak gelir ve secim yenilenir. Yeni yuzler ile.

    Bir arkadasim anlatmisti. Onun yalancisiyim. Fakat gercek demokraside boyle bir opsiyonda olmali.
    Eğer gerçekten varsa böyle bir şey çok güzel. Keşke bizim ülkeye de gelse harika olur. Hiç yoktan oy vermek istemeyen insanların oyları birilerine yaramaz.
  • Kolombiyadaki sistem doğruysa çok güzelmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir partiye oy vermek istemeyen,kararsız secmenler mevcut duzenden memnun olmalılar zira boş oy,kararsız seçmen=mevcut iktidara destek demektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akp yi istiyorsan akp ye ver, akp yi kesinlikle istemiyorsan, kafana yatan birine ver. Fakat sunu da bil ki oy kullanmaman akp yi destekler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Some guy -- 17 Haziran 2018; 1:26:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.