Şimdi Ara

Hermetik Şofben Yüksek Su Basıncında Ilık Su Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, dün akşamdan bu yana uğraştığım bir problemin neden kaynaklanmış olabileceği konusunda bilgi sahibi kişilerden yardım rica ediyorum.

    Şofben henüz 1 senelik, daire de aynı şekilde 1 senelik. Evde oturduğumuz son 5 ay içerisinde gerek 2 banyoda gerekse de herhangi bir muslukta herhangi bir basınçta sıcak su sorunu yaşamadık. Fakat dün akşamdan bu yana banyo duş bataryalarını sonuna kadar açtığımızda su sıcaklığı 30 dereceyi geçmiyor ve şofbenin arka kısmından uğultuya benzer bir ses geliyor. Su akış hızını yarıya indirdiğimizde ise su her zaman kullandığımız 45-47 derece arasına sabitlenebiliyor. Ayrıca banyo bataryası sonuna kadar açıkken, örneğin, mutfak musluğunu da aynı zamanda açtığımda uğultu artıyor ve su sıcaklığı bu sefer 27 derecelere düşüyor. Sıcaklıkta herhangi bir oynama olmuyor, sabit kalıyor. Bu arada eski dairemizde başımıza gelen banyo sırasında su sıcaklığı dalgalanması gibi sorunları da yaşamadığımızı belirteyim. Eşim garanti dahilinde servisi aradığında maalesef çoğu iş yapmak istemeyen servis yetkilisi gibi " abla tesisattandır o " gibi umursamaz bir cevap vermiş ve ikinci aradığımızda zoraki çağırabildik sağolsun. Lakin dediğim gibi tesisat ve binanın kendisi çok yeni olduğu için ben sorunun şofbenden olduğuna eminim. Sorunla daha önce karşılaşan ya da sebebini bilenler var ise bilgi vermelerini rica ederim.

    Yardımlarınız için teşekkürler, iyi günler dilerim.







  • marka model yazmamışsın. 11 litrelik şofben olduğunu varsayarak yazacam(11 litrelik şofben demek; 25 derece farkla en fazla 11 litre su ısıtır demek)
    şebeke sularının en soğuk olduğu günlerdeyiz(yaklaşık 10 derece: şofben kapalı iken biraz su aç, şofbenin açtığında ekranda gördüğün sıcaklık şebeke suyu sıcaklığı). musluğu sonuna kadar açtığında ortalama 15lt/dk su aktığını varsayarsak 10 derecelik şebeke suyunu 18,3(11*25/15=18,3) derece arttırak 28,3 dereceye çıkarabilir.(kullanımdan kaynaklı eşanjördeki kireçlenmeden kaynaklı verim düşüşleri hariç). eskiden nasıl ısıtırdı bilmeyiz.
    14 litrelik şofben ise o da 15lt/dk su açarsan o da 23,3 derece arttırarak 33,3 derece olur.
    uğultu sesine gelecek olursak. turbin tipi su akış algılama sistemlerinde suyu çok açtığın zaman uğultu olması normal, çünkü pervanenin dönüş hızı arttıkça sesininde duyulması artıyor.
  • merhabalar, cevabınız için teşekkür ederim. Baymak'ın BH11 modeli şofbenim.

    Eşimle tekrar düşündükten sonra sorunun aynen sizin anlattığınız gibi olduğuna karar verdik. Hesabınız bizim durumumuz ile neredeyse birebir. Şebeke suyu sıcaklığı 11 derece gösteriyor ve sonuna kadar açtığımızda 30 dereceyi görebilmesi anca 18-19 derece ısıtabildiğini gösteriyor.

    Yardımlarınız için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vassel -- 7 Ocak 2020; 21:18:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.