Şimdi Ara

ECA Kombi Eco vs Comfort Modu Karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
20.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bahsi geçecek kombi “ECA Proteus Premıx


    İki modu da kısaca özetleyeyim:


    ECO MOD: Kalorifer suyu belirlediğiniz sıcaklığa çıkınca kombi, suyu ısıtmayı bırakıyor ve bir süre çalışmıyor. Belirli bir derecenin altına düşünce tekrar ısıtmayı açıp belirlediğiniz sıcaklığa getiriyor. Sonra tekrar ısıtmayı kapatıyor şeklinde bir döngüde çalışıyor.

    COMFORT MOD: Bunda kombi ısıtmayı hiçbir zaman kapatmıyor. Kalorifer suyunun sıcaklığı belirlediğiniz derecenin üstüne çıkınca alevin şiddetini azaltıyor, altına düşünce alevin şiddetini arttırıyor. Yani kısacası kalorifer suyunu hep belirlediğiniz derecede tutmaya çalışıyor, daha stabil.


    İncelemeye Gelelim:


    Bir yakınım bir süreliğine şehir dışına çıktı ve kombiyi en düşük dereceye getirmemi istedi. Ben de en düşük derece olan 30 dereceye düşürdüm ve hangi modu seçeceğim konusunda kararsız kaldım. Açıkçası eco modun gerçekten işe yarayıp yaramadığını merak ettim ve araştırdım. Kağıt üzerinde eco modu daha tasarruflu gibi gözükse de evin yalıtım durumuna göre, cephesine göre vs. evden eve değişebiliyor. Bazı evlerde comfort modu daha tasarrufluymuş mesela. Önerilen şey birer günden iki modu da test etmek ve hangisi daha az tüketiyorsa onun daha tasarruflu olduğuna karar vermek. Bayağı bir kişinin bu konuyu merak ettiğini göz önünde bulundurarak iki modu da test edip, edindiğim bilgileri paylaşmaya karar verdim. İki modu da ikişer günden test ettim. Bu 4 günde hava durumu benzer seyretti. Eve kimse girip çıkmadı. Ev içi kapılar ve camlar kapalı vaziyetteydi. Toplam 3 petek açıktı. Ev birinci katta yalıtımı olmayan, altı açık garaj olan ve en az 185 metrekare olan bir ev. Tabi bu modların evi ısıtma performanslarını incelemeyeceğim ama kısaca comfort modda evin daha sıcak kaldığını söyleyebilirim. Şimdi verileri verip, oranlamalarını vs. yapıp hesaplamasını yapalım:


    > ECO MOD

    48 saatte toplam 7,83 metreküp tüketim

    Bir ayda toplam 117,45 metreküp tüketim


    > COMFORT MOD

    48 saatte toplam 8,47 metreküp tüketim

    Bir ayda toplam 127,05 metreküp tüketim


    Fatura olarak karşılaştıracak olursak eco modda 793 TL, comfort modda 858 TL gelecekti yaklaşık olarak. Tabi kombinin derecesini yükselttikçe aradaki fark da açılacaktır doğal olarak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 2 Ocak 2023; 2:8:37 >







  • Eko modda ve comfort modda çalışırken sıcaklık kaç derecede oluyor . Bunuda ölçebilirmisiniz .


    Termostat olmadığından sürekli pompa çalışıyor .


    Bende de 7 M Petek ile 21.5 Derece de sıcak su ocak ta dahil 5-6 M3 tüketim oluyor .

    Havalar soğduğun da tekrar 2 modu da deneyeceğim .

  • quote:

    Orijinalden alıntı: krkmz1666

    Eko modda ve comfort modda çalışırken sıcaklık kaç derecede oluyor . Bunuda ölçebilirmisiniz .


    Termostat olmadığından sürekli pompa çalışıyor .


    Bende de 7 M Petek ile 21.5 Derece de sıcak su ocak ta dahil 5-6 M3 tüketim oluyor .

    Havalar soğduğun da tekrar 2 modu da deneyeceğim .

    Hocam yakınım geldi, artık test etme şansım yok açıkçası.
  • Bende Buderus Gb122İ var, açılışına gelen servis elemanı ECO MOD sadece sıcak su kullanımı ile alakalı, Eco Mod'u açarsanız sadece çeşmeden sıcak suyu açınca kombi çalışır Comfort Modu açarsanız kendi içinde kazanı var (8-10LT) onu istediğiniz sıcaklıkta tutar dedi, peteklere bir etkisi yok demişti.


    Bendeki modelin özelliği böylemi yoksa servis elemanı yanlışmı bilgi verdi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShaRLooT

    Bende Buderus Gb122İ var, açılışına gelen servis elemanı ECO MOD sadece sıcak su kullanımı ile alakalı, Eco Mod'u açarsanız sadece çeşmeden sıcak suyu açınca kombi çalışır Comfort Modu açarsanız kendi içinde kazanı var (8-10LT) onu istediğiniz sıcaklıkta tutar dedi, peteklere bir etkisi yok demişti.


    Bendeki modelin özelliği böylemi yoksa servis elemanı yanlışmı bilgi verdi?

    Hocam kombiden kokbiye farklılık gösterebilir belki bilmiyorum ama kaloriferi kapatmanın tuşu ayrı benim inceledigim kombide. Ona bastığın zaman sadece çeşme suyu için çalışır suyu açtığında. Eko Mod bambaşka bir şey. Yukarıda anlattığım gibi comfort moda göre çalışma stili farklı olduğu için biraz tasarruflu. Bence eco modu açın ve test edin. Petekleriniz çalışmaya devam edecektir. Yanlış bilgi verildi muhtemelen.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.