Şimdi Ara

herkes kullandığı şarjlı pilleri ve şarj aletini yazsın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • herkes kullandığı şarjlı pilleri ve şarj aletini yazabilirmi? memnunmusunuz? ne kadara aldınız ? alacak arkadaşlara ne tavsiye edersiniz?



  • quote:

    Orjinalden alıntı: fotohaber

    herkes kullandığı şarjlı pilleri ve şarj aletini yazabilirmi? memnunmusunuz? ne kadara aldınız ? alacak arkadaşlara ne tavsiye edersiniz?

    Arkadaşım şarjlı pillerden 2500mah lik kodak, camelion, duracell, GP ve CFL kullandım CFL ile GP 10 para etmez camelion ile kodak kaliteli piller duracell de kaliteli ama piyasada sahtesi çok şarj aleti olara camelion nun seyahat tipi mikro işlemci kontrollü 10W lık şarj aleti var pilleri şarj etmeden hepsini tek tek ölçüyor arızalı varsa farklı bir renk alarak uyarıyor ve her pili müstakil olarak ayrı ayrı şarj ediyor gayet memnunum diğer trafolu şarj aletleri gibi değil mikroişlemci kontrollü bir şarj aleti alırsan memnun kalırsın
  • Bu konuda epey başlık vardı ama neyse yine yazayım

    Varta 2100mah ni-mh varta şarj aleti ile beraber takım halınde 2 ay önce teknosa dan 30,90ytl ye almıştım gayet memnunum.
  • daha derli toplu bir başlık altında pil ve sarj olayına bir açıklık getirmemiz için bu konuyu başlattım.
    fiyat konusunda ve şarj sürelerinde bilgi verirsek daha verimli bir sonuç alabiliriz
  • şarj aleti olarak ataba at-508 kullanıyorum deşarj ozelligi oldugu icin ..sıkı bir pazarlıkla sanayi caddesinden (ulus-ankara) 12,5 ytl ye aldım. 4 tane gp 2700 u 4 saat 50 dakka civarında doldurdu.elimdeki onceden kalma 4 tane 800 luk AAA pili de 2 saat civarı bir zamanda doldurdu(yani yeşil ışıgı yaktı işte oradan bi 5 dakka trickle da bekliyor alet)

    aynı yerden gp2700 un ciftini 7.5 ytl ye aldım..cok profesyonel olmadıgım icin varta pillere 2 katı para vermek istemedim acıkcası ama sanırım varta gp den daha iyi.
  • Pil ve şarj aleti ücretlerine gelince

    GP piller aşağı yukarı çifti 2500mah 8YTL
    Duracell 2500mah çifti 11YTL
    Camelion 2500mah çifti 9YTL
    Kodak 2500mah dört tanesi 16-18YTL


    Şarj aletlerine gelince klasik tip her çeşit pili şarj eden şarj aletlerinin çıkış gücü hem zayıf 4.8W gibi hemde uzun bir sürede şarj işlemi gerçekleşir seyahat tipi şarj aletlerinin çıkış güçleri hem daha kuvvetli pilleri kısa sürede şarj eder hem de yeni nesil olanlarında mikroişlemci var alacak arkadaşlara tavsiyem seyahat tipi mikroişlemci kontrollü şarj aleti almalarından yana marka tercihleri size kalmış yalnız bu şarj aletlerini GP nin olsun Varta nın olsun Camelion nun olsun tek olarak satmıyorlar 4 pili ile birlikte paket halde satıyorlar ben aldığımda 2100mah pil vardı şarj aletinin içinde küçük bir meblağ karşılığından 2500mah lik pillerle değiştirdim Camelion seyahat tipi şarj aleti + 2500mah lik 4 pil =35YTL civarında 4 adet 2500mah lik pili yaklaşık 1,5 saatte şarj ediyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TUFANER -- 23 Aralık 2006; 23:34:19 >




  • uniross un X-press 700 modelini 4 adet 2500 mAH piliyle beraber oto şarzıyla birlikte 40 ytl ye aldım,4 saatte şarz ediyor,şarz bitince şarzı kesiyor,arızalı pil olursa haber veriyor,memnunum.
  • walla ben nikon 4600 ün içinden çıkan şarj aleti ve makinesini kulanıyordumm şimdi saolsun E6'm olduğu için pilleri ve şarj aletini başka aletlerde kullanıoruss =)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: uskan

    uniross un X-press 700 modelini 4 adet 2500 mAH piliyle beraber oto şarzıyla birlikte 40 ytl ye aldım,4 saatte şarz ediyor,şarz bitince şarzı kesiyor,arızalı pil olursa haber veriyor,memnunum.

    +1 ben de 35 e mi ne almıştım bir soru sen de pilleri 1 hafta kullanmazsan piller çok azalıyor mu ben şarjdan sonra 1 hafta kullanmayayım makineye taktığımda 20 30 pozda pil zayıf uyarısı veriyor fakat şarj etmemle kullanmam bir olursa 1300 pozu gördüm + video + izleme
  • bende o şekilde bir düşüş olmuyor,sürekli o şekildede çekim yapmadım ama ne zaman şarz ettiğimi unuttuğumu söyleyebilirim.
    quote:

    Orjinalden alıntı: RaYNoX


    quote:

    Orjinalden alıntı: uskan

    uniross un X-press 700 modelini 4 adet 2500 mAH piliyle beraber oto şarzıyla birlikte 40 ytl ye aldım,4 saatte şarz ediyor,şarz bitince şarzı kesiyor,arızalı pil olursa haber veriyor,memnunum.

    +1 ben de 35 e mi ne almıştım bir soru sen de pilleri 1 hafta kullanmazsan piller çok azalıyor mu ben şarjdan sonra 1 hafta kullanmayayım makineye taktığımda 20 30 pozda pil zayıf uyarısı veriyor fakat şarj etmemle kullanmam bir olursa 1300 pozu gördüm + video + izleme




  • benim pillerde bir nanelik oldu ozman önceleri yoktu çünkü böyle bir sorunum. neyse teşekkürler cevap için. şu anda 1300 lük mitsubishi leri kullanıyorum neredeyse daha uzun gidecek uniross'tan bekleyince bitme gibi bir sorun yok onlarda. pilleri bir adam akıllı deşarj edeyim bari
  • konuyu ben şurdan biliyorum,A 610 um için 1 takım (Malum 4 adet) uniross 2500 mAh,1 takımda aynı amperli GP marka var,1 takım makinada iken diğer takım şarzlı olarak bekliyor ama dediğin düşüş olayı söz konusu değil,yani her 2 markadada performans kaybı yok.
  • ya bu dedigini nereden aldin
    sole biz de alalim eger ankara da ise
    yada anakrwada microcipli alacak ucuza yer var mi>
    ucuz sarjli pil ve cihazi neereden alinir ankarada arkadaslar yardimci olursaniz sevinirim
  • woodoo cocuk sen sanayi caddesine git..ulus ta
    nerde o cadde dersen ulus carsısının icine gir..cıkışında seni karşılayan cadde boydan boya sanayi caddesi iice sor soruştur..
  • geçen hafta dört adet uniross 2500mah pil ve şarj aletini 35 ytl ye aldım. 9,5 saatte şarj oluyor. canon a530 makinemde kullanıyorum memnunum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woop -- 24 Aralık 2006; 13:36:52 >
  • arkadaşlar burayı farketmeden aşağıdaki topiği açtım. yardımcı olabilir misiniz?

    quote:


    --------------------------------------------------------------------------------

    Arkadaşlar bugün s-500 için 3m migrostan -- varta easy energy plug charger-- şarj cihazı

    aldım. içinde 4 adet 2500 ni-mh var. kul.kılavuzunda yaklaşık 7 / 8 saat şarj süresi yazıyor 2500 mAh pil için.

    yaklaşık 10 saat oldu ,dolduğunu belirten ışık henüz sönmedi.bu ilk şarj olduğu için normal bir durum mudur ?

    yoksa cihazda bir anormallik mi var ?. pilleri kullanmadığım zamanda sürekli şarj cihazında mı bırakmalıyım?

    yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler
  • itsme sagol
    en kisa zmanda gidecegim
  • uniross ,varta benzeri aletler heryerde bulunmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotohaber -- 26 Aralık 2006; 17:27:18 >
  • DSC H2'nin içinden çıkan Cyber-Shot yazılı Sony 2500'lükleri ve GP 2700'lükleri kullanıyorum. Şarj etmek içinse yine H2'nin içinden çıkan Sony şarj cihazını kullanıyorum..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: voodoo child

    itsme sagol
    en kisa zmanda gidecegim

    onemli degil ..

    bu arada gendarme o varta şarj aletinin ne kadar akım verdigi oneml aklında olsun..onu bende gordum ama hicbir ozelligi yok sadece takıyorsun ve ustunde 8-10 saat yazmasına ragmen tahminimce ve senin dedigin gibi cok daha fazla tutan bir şarj suresi var

    uzerinde deşarj ozelligi olan (nimh piller icin bu ozellik onların cok daha fazla randımanlı ve omurlu olmasını saglar) ve şarj bitince ya led rengini degistiren yada kesen bir şarj aleti almaya bakın..

    şahsi fikrimi sorarsanız ben aldım diye demiyorum piyasayı arastırıp oyle aldımki uretici firması yanlıs bilmiyorsam GP olan ATABA marka şarj aletleri sanki daha rantablmış gibi gorunuyor..




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.