Şimdi Ara

Herkes eşit mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • "Herkes eşit" dersen, Aysun Kayacı'nın oyu ile dağdaki çobanın oyu bir olur ve aynı kefede tartılır. Ortaya da iyi sonuçlar çıkmaz.


    Sorun şu ki, ölçümü hangi kriterlere göre ve hangi ölçütlerle yapacağız.




  • Soruyu ben sordum, öyleyse kendi fikrimi de açıklayayım.


    Tüm oy verecek vatandaşların katılacağı bir bilinç ölçüm sınavı olmalı. Herkesin bilinç seviyesine göre oy ağırlığı olmalı.


    Pratikte zor ama mantıken doğru bir yöntem olurdu diye düşünüyorum.

  • Zoruna gidenler olması normal.

  • Mesele oy vermek ise eşit olmamalı. Zaten demokrasinin sorunu da bu her zaman çoğunlukta olan eğitim seviyesi düşük kitle daha eğitimli fakat azınlıkta olan kitlenin kaderini belirliyor. Eğer insan olarak soruyorsan evet eşit sonuçta sabancı da girdi bir mezara biz de gireceğiz.

  • değil tabiki erkeklerle kadınlar asla eşit olmadı olmayacak da.

  • Erkek kadın eşit değil tabii ki. Bir erkekle bir kadını koy aynı kafase, erkek içgüsel olarak bir kenara çekilir ve kadın ise parçalar.  

  • oylar eşit olmalı, şeriat uygulanmalı. kısas eşitlik vs vs.

  • Böyle bir yönetimin ve hayat tarzının pratikte iyi işlemiş bir örneği yok.

  • herkes eşit ama bazıları eşitlerin birincisi

  • Sadece oy verme konusunda değil, hayatın tamamında herkesin eşit olduğunu söylemek sadece ama sadece kendini kandırmak olur.


    İnsanlar hiçbir zaman eşit olmadı ve olamaz da, en bariz örnek olarak her zaman farklı olarak daha zeki, daha yetenekli olan, ve bu şekilde aradan sıyrılıp daha yüksek standartlara erişen insanlar olacak, ve bu insanların yakınları da aynı şekilde bunun aracılığıyla sıyrılacak, bunun devamı olarak hayatın her alanında güçlü olan yine aradan sıyrılır, ki güç derken sığ düşündüğüm de anlaşılmasın, sadece elindeki güçle bir şeyleri yönlendirip kendisine göre ilerleten değil, aynı zamanda fazla güce sahip olmayıp da kıvrak zekası ve kurnazlığıyla diğerlerinin önüne geçenler de sıyrılır.


    Bu da dünyanın değişmez kanunudur, misal bugün servet sahiplerinin elinden her şeyini alıp bütün insanlara eşit şekilde dağıtsanız, bir süre sonra yine her şey başa döner, çünkü zeki olan ve plan yapıp başkalarını manipüle edebilen her zaman aradan sıyrılıp yüksek pozisyonlara gelecektir ve diğerleri de aynı pozisyonda kalmaya devam edecektir, bu düzenin çoğu kişi tarafından eleştirilmesinin sebebi ise bu kişilerin o alt pozisyonlarda olanlar olmasıdır, asıl olay üst pozisyonlara gelebilmektir ve acı da olsa bu düzenin değişmesi mümkün değildir.


    Elbette bunlar sadece bahsettiğim düzenle ilgili kısımlar, yoksa yaşama, barınma vb. temel haklar konusunda herkesin eşit olduğunu düşünüyorum, her insanın hayatını idame ettirebileceği gıdası, barınabilecek bir yeri, ve dış dünyadan gelecek zararlardan korunduğu bir güvenliği olmalıdır.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.