Şimdi Ara

Hergun body zararlimi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam. Pazartesi,Carsamba ve Cuma olmak uzere haftada 3 gun body building yapiyorum ancak bu sayiyi arttirmak istiyorum. Sali ve persembede gitsem kaslara bir zarari olurmu. Bir cok kisi 1 er gun ara vermemenin gerektigini soyluyor bu dogrumudur?



  • ne kadar zamandır çalışıyorsun?
  • Kas geliştirmek istiyorsan kaslarını caliştirdiktan sonra dinlendirmelisin eyer böyle bir amacın varsa hergün aynı bölgeyi calişamassın bir program oluşturup onu günlere bölmelisin.

    Eyer forumda kalmak cabuk yorulmamak istiyorsan hergün aynı bölgeyi hafif ağirliklarla cok tekrar yaparak calişabilirsin.

    1 inci secenek kas geliştirip hacim kazanmak istiyorsan

    2 inci secenek forum koruyup yaptığın her egzersizde cabuk yorulmamak uzun süreli dayanaklilik için 2 inci seceneği uygulayabilirsin.

    Not:2 inci secenekte kesinlikle kaslarını zorlamaktan bahsetmiyorum hafif ağirlik cok tekrar yazdığımı tekrar belirtmek istiyorum, 1 ve 2 inci seceneği kariştirmaya kalkarsan overtraining yapmış olursun saygilar iyi forumlar.
  • quote:

    ne kadar zamandır çalışıyorsun?
    eskiden beri ancak 3 aydir ara evrmisdim. Vucudum guzeldi ama birakir birakmaz gobek yag bagladi. Asil amacim gobegi eritmek ama sirf diet yaparak ciliz gorunmek degil.

    quote:

    Not:2 inci secenekte kesinlikle kaslarını zorlamaktan bahsetmiyorum hafif ağirlik cok tekrar yazdığımı tekrar belirtmek istiyorum, 1 ve 2 inci seceneği kariştirmaya kalkarsan overtraining yapmış olursun saygilar iyi forumlar.
    Overtraining in sonucu nedir? merak ettimde.

    Sanirim su sekilde yapacagim, Pazartesi Carsamba Cuma body, ara gunlerde sadece cardio.
  • Eskiden beri demekle birşey anlaşılmıyor.Ay yada yıl şeklinde yazarsan daha iyi olur.
    Kaslı bir vücut oluşturmak için 3 gün body bir gün tatil şeklindeki program standarttır.
  • peki diyelim ilk gün pazu çalıştın ikinci gün sadece karın çalışırsın dünki kastığın kasları tekrar yormazsın böylelikle bir sorun olmaz değil mi
  • Uzmanların hemfikir olduğu bir nokta var bu konu hakkında; antremanda çalıştırılan kası/bölgeyi 48 saat boyunca dinlendirmek gerekir.

    Haftada üç günlük bir programda pazartesi - çarşamba - cuma günleri çalışmak sorun çıkarmaz.
  • ideali üç gün çalışmaktır. zaten kasların çalışmak kadar dinlenemeye de ihtiyacı var. cardio çalışmıyorsan farklı kas gruplarını günlere dağıtarak çalışmanız faydalıdır. şahsen her gün body çalışmasına katlanamayacağımı düşünüyorum. ama sizin yarışmalara katılmak gibi bir düşünceniz varsa bilemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi october27 -- 15 Ocak 2010; 10:57:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.