Şimdi Ara

Hipertiroidi ve Çarpıntı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
4.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar

    Yaklaşık 3 4 senedir hipertiroidi rahatsızlığım var. İlk seneler Propycil isimli ilacı 3 öğün 2'şer defa kullandım. Hipertiroidinin en büyük göstergesi ellerimde ve kafamda titremelerdi. İlk zamanlar gayet iyi ilerledim. Hatta düzelme gösterildiği söylendi doktorum tarafından. Sonraki muayenede tiroidlerimin düzeldiğini ancak beyne giden bazı enzimlerin bozulduğu söylendi. Bunun için günde 4 adete düştük. Sonrasında ise artık doktor değiştirdim evime daha yakın olan bir hastaneye gittim. Burada da tekrar 6'ya çıktı alım. En sonunda Propycil'in etkisini göstermediği ve tiroidlerimin tekrar yüksek bir hızla çalıştığı belirlendi. Radyoaktif iyot tedavisi veya cerrahi müdahale dendi. Radyoaktif iyot için devlet hastaneleri çok uzun bir zamana süre veriyor. Bir ultrason bile 25 30 gün sonra.

    Bu sebepten özel hastanede endokrin bölümüne gittim. Tekrar sintigrafi, kan testleri filan yapıldı. Tiroidlerimin ciddi büyüdüğünü, belirli bir referans aralığına gelmeden bu tedavinin yapılamayacağını ve bir ay ilaç tedavisi uygulamam söylendi. Günder 4 adet thyromazol ( sabah, öğlen, akşam, yatsı ) ve 2 adet dideral ( sabah, akşam ) kullanmamı söyledi. Bu ilaçları dakikası dakikasına aksatmadan içiyorum. Bu arada Thyromazol, Propycil'in çok üstünden etki gösteren bir ilaç. Ama kullandığım günden beri çoğu zaman çarpıntım oluyor. Özellikle dideral kullanmadığım öğünlerde.

    Durumu şuna yoruyorum ama doktorlar görüşmeden önce tecrübeli arkadaşlara belki aramızda endokrin doktoru varsa ona sormak istedim. Thyromazol ciddi bir şekilde tiroidlere etki eden bir ilaç Bu ilacı aldığım kısa sürece içerisinde tiroidlere etki ediyor. Bu da kandaki tiroid hücrelerini değerinin karmaşa içerisine girmesini sağlıyor. Tiroid hızlıyken çok fazla hücre var kanda, ama ilaç etki ederken kana gelen hücre azalıyor. Bu durumu doktor ile kesin görüşeceğim ama propycil kullandığım dönemde çok nadir çarpıntım vardı. Özellikle çok yorgunken bile çarpıntıyı hissetmezdim. Mesela 3 4 saat veya üzeri bisiklet kullanırdım bir sorun yaşamazdım. Ama son 4 5 gün harap oldum ve sportif aktivite dideral ilacı yüzünden yakaslandı.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.