Şimdi Ara

Hepsiburadadan LG G4 32GB Çift Sim alacaklara, okuyun lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Hepsiburada ile yaşadığım bir olayı anlatayım kısaca, siz de bu ürünü hepsiburadadan almayı düşünüyorsanız faydası olabilir.

    27 Nisan günü "LG G4 32GB çift sim" ürününü sipariş verdim. Ürün detayında 2 Mayısta kargoda yazıyordu. Tabiki o tarihte kargoya verilmedi. 4 Mayıs günü Ne zaman gelecek tarzı bir mesaj attım müşteri hizmetlerine. Bana gelen cevap "Araştırıyoruz, en kısa sürede cevap vereceğiz" oldu. 7 Mayıs sabahı her gün yaptığım gibi hepsiburada'ya girip siparişimin durumuna baktım. Gördüm ki, siparişteki çift sim kartlı telefonu iptal edip yerine tek sim kartlı olanı koymuşlar. Hemen müşteri hizmetlerine telefon ettim. Neden böyle yapıldı diye. Çift simli elimizde olmadığı için "MUADİLİNİ" yani tek simli olanı ile değiştirdik dediler. Dedim bana çift simli lazım. Bu durumda o telefon diğerinin muadili olmuyor. Bu telefona kesinlikle ihtiyacım yok, bana bunu göndermeyin diye. Ben beklerim ürün stoklara girince gelsin dedim. Yok illa muadil gönderecekseniz, göndereceğiniz zaman en azından bana sorun, bu telefon işinizi görürmü diye, ona göre gönderin dedim. O akşam telefonuma mail ile fatura geldi. Faturada yine LG G4 32GB tek sim görünüyordu. Hemen aradım hepsiburadayı. 10 dk kadar beklettiler. Sonra müşteri hizmetlerindeki elemana bağlandığı sırada cep telefonuma mesaj geldi Yurtiçi Kargo'dan. Paketiniz yola çıkmıştır diye.

    Oradaki elemana dedim böyle böyle. Neden gönderdiniz, "elimizde yok". Ama ben elinizde yoksa bunu göndermeyin beklerim demiştim, "bilemem, ama evet görüşme kaydınız var". Ben bu telefonu istemiyorum, "o zaman iade edin". E, ama istediğim telefon ne olacak, "tekrar sipariş verin" (Bu arada hepsiburadada benim istediğim çift simli telefon hala satışta, ama fiyatı 30 TL artmış ve 10 Mayısta kargoda yazıyor :)). Dedim 30 TL artmış fiyatı, bu haksızlık değilmi, "yapabileceğim birşey yok".

    Sonra gittim şikayetvar'a yazdım (https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/5460685 ). Hemen hepsiburada yanıtlamış. Şikayetvar'da şikayet çözüldü olarak görünüyor ama hepsiburada bana iade şartlarını ve ürünü nasıl iade edebileceğimi anlatan bir mail atmış :) Şinirden gülüyorum.

    Ha birde ben telefonu beklerken (telefonumu eşim camını kırdığı için eşime eski telefonunun yerine almıştım) eşim ödünç telefon almış arkadaşından, onun da ekranı bozuldu durduk yere. Oradan da 220TL zararımız oldu.

    Sonuç olarak anladığım, hepsiburada elindeki tek simli stoğunu bitirmek için böyle bir şarlatanlık yapıyor. Resmen, açık açık tüketicinin hakkını yiyor. Konu artık telefon meselesinden çıktı benim gözümde, çünkü hepsiburada'nın bunu bilinçli yaptığını ve benim gibi birçok insanı haksız zarara uğrattığını düşünüyorum. Bu yüzden buraya yazıyorum ki bu telefonu alacaklar hepsiburada ile boşuna uğraşmasınlar. Hatta başka telefonu bile hepsiburadadan alırken birkez daha düşünsünler. Bir kere yapan, bir daha yapabilir.







  • Eğer doğruysa tam bir rezillik. Size sormadan muadili gonderemezler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neredeyse 1 ay oldu, hala telefon bekliyorum.

    Geçenlerde genel merkezden aradılar, ilgileniyoruz sorununuzla dediler. Bunun üzerine ben iade ettim telefonu. Kargo 9 gün bekletti, kargoyu iade etmedi :) Tüm sorunlar üst üste geliyor.

    Ancak dikkatimi çekti de hepsiburada ürünlerinin çoğunda aynı gün kargo seçeneği kalkmış. Eskiden böyle değildi. Sanırım artık stoklarda az çeşitli ürün tutuyorlar. Birşey almadan önce dikkat edin.
  • hepsi buradadan aynı telefonu almak üzereydim iyi ki dh var. Vazgeçtim geçmiş olsun hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.