Şimdi Ara

Hepsiburada satıcısı kullanılmış monitör satıp iade almadı.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
3
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba forumdaşlar. Forumda yeniyim.
    27.07.2020 tarihinde Acer Ek220QAbi marka monitörü hepsiburada.comdan hepsiburada satıcısından satın aldım. Ürün 29.07.2020 11.53 te tarafıma teslim edildi. Ürünü açıp kontrol ettiğimde ise ürünün üstünde çiziklerin olduğunu gördüm bu nedenle aynı gün 11.55te müşteri hizmetlerini arayarak şikayet kaydı oluşturdum. 2 gün önce dönüş yapıldı ve değişim talebim "servis raporu olmadığı" gerekçesiyle reddedildi. Şikayetvar.com üzerinden bu konuda şikayet oluşturdum ve orada bu konuda açılmış birçok şikayetin mevcut olduğunu gördüm. Bu duruma rağmen hepsiburada yardımcı olmak yerine servis raporu yok diyerek yardımcı olmama eğilimi göstermektedirler. 40 inç altındaki ürünlerde servis kurulumu zorunlu değil. Buna rağmen hepsiburada tarafından yapılan bu dayatma tamamen yanlıştır. Bu nedenle şikayetvar üzerinden paylaştığım yorumu sizlerle de paylaşmak istiyorum.

    Hepsiburada satıcısı kullanılmış monitör satıp iade almadı.
    Hepsiburada satıcısı kullanılmış monitör satıp iade almadı.
    Hepsiburada satıcısı kullanılmış monitör satıp iade almadı.
    Hepsiburada satıcısı kullanılmış monitör satıp iade almadı.
    Hepsiburada satıcısı kullanılmış monitör satıp iade almadı.
    Hepsiburada satıcısı kullanılmış monitör satıp iade almadı.

    Saygıdeğer arkadaşlar,
    Dün tekrar oluşturduğum şikayete bugün dönüş yapıldı. Cevap aynen şu şekilde :
    "0203728503 siparişli ürününüz hasarlı olarak teslim edilmiştir.
    Ürün, servis tutanağı olmadığından dolayı 0-14 gün iade şartlarına uygun değildir."
    Zaten sorunun bu olduğunu Hepsiburada'nın kendi hatası olduğunu defalarca bildirmeme rağmen hala standart cevaplarla mağduriyetimi artırmaya yönelik hareketler yapılıyor. Bunun sebebi kanuni haklarımızı birçoğumuzun bilmiyor ya da bilmesine rağmen uygulamıyor oluşudur.
    Bir Avukat olarak bu konuda bilgi sahibi olmayan arkadaşları bilgilendirmek isterim.
    Öncelikle almış olduğum Acer Ek220QAbi monitör 21.5 inçtir. Hepsiburada.com un kendi sitesindeki ürünleri de incelediğiniz zaman da göreceksiniz ürün ekransa (TV-monitör) ve 40 inç in altındaysa servis kurulum zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu nedenle benden istedikleri "servis raporu" tamamen keyfi olarak istenen zorunlu olarak tutmam gerekmeyen bir belgedir.
    Son birkaç aydır yapılan şikayetleri okuduğunuz zaman da göreceğiniz üzere hepsiburada.com bu tür kullanılmış ürünleri satmaya devam etmektedir. Bu durum yüzünden mağdur olma ihtimaliniz de ayrıca bulunmaktadır. İade edilen ürün bir suçta kullanılan sonra iade edilen bir ürün olursa ve sizde fatura sahibi olarak gözükürseniz yasal olarak sorun yaşama ihtimaliniz maalesef çıkabilir. Aldığım ürün monitör olduğu için bende böyle bir risk yoktu ancak aynı durumun telefonda başımıza geldiğini düşünemiyorum. Böyle bir mağduriyet yaşamanız durumunda suç duyurusunda bulunmanız gerekmekte.
    Bu sorunun çözümünde izleyeceğim yola gelecek olursak;
    Oturduğum yere bağlı bulunan Tüketici Hakem Heyetine başvuruda bulunacağım. Hakem heyetleri ilçemizde bulunan kaymakamlık binalarında bulunuyor. 2020 itibariyle 6.920 TL altındaki ürünlerin Hakem Heyeti işlerine ilçe kaymakamlığı 6.920-10.390 TL arası işlemlere il Hakem Heyeti bakmaktadır. Ürünüm 590 TL olduğu için ilçe kaymakamlığına başvuruda bulunacağım. Yapılacak bu başvurumda tüketici haklarını koruma çerçevesinde herhangi bir ücret talep edilmiyor. Talebiniz olumsuz sonuçlansa dahi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Bu nedenle başvuru yapmaktan korkmayın lütfen. Talep olumlu sonuçlanırsa 15 gün bekleyin. Karşı taraf Tüketici Mahkemesi'ne itiraz edebilir. Eğer itiraz edilmezse 15 gün sonra paranızı talep edebilir ya da icraya koyabilirsiniz. Karar aleyhinize çıkarsa aynı şekilde siz de 15 gün içinde Tüketici Mahkemesi'ne itiraz edebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Geçmiş olsun dostum, peki THH itirazı nasıl yapılıyor olumsuz sonuç aldım da.
    https://forum.donanimhaber.com/mesut-cevik-ve-aydin-agaoglu-na-guvendim-olmadi--145380352#145380352
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.