Şimdi Ara

HDsmart ile hangi uydu alicsi veriliyor ve HD goruntu kalitesinden memnun musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar,

    HD yayin konusunda Digiturk ve HDSmart arasinda cok gittim geldim ama HDSmart'in daha cok guncel kanali HD vermesi uzerine son kararim HDsmart oldu.

    Sorum su: HDsmart ile iki uc farkli tip uydu alicisi vereibliyorlarmis. Next, goldmaster, sony gibi markalar saydi Dsmart musteri temsilcisi. Size en yakin bayide mevcut olan HD receiver'lari size soylerler siz secersiniz dedi. Bugunlerde baglatmayi dusunuyorum. Sizce hangi marka en iyisi?

    Birde goruntu kalitesi olarak HDsmart'tan memnun musunuz?

    Simdiden yardimlairniz icin tesekkurler



  • HD yayınlar için şunu söyleyim.

    Film kanalları açısından MoviemaxHD SinemaHD den daha kaliteli netlik olarak. Moviemaxhd hd olmayan film yayınlamıyor ama sinema hd hd olmayan bir filmi iyileştirip hd diye yayınlıyor..Tabi hd film yayınladığıda oluyor.Ayrıca filmlerde altyazı seçeneği olmuyor sinemahd de..
    Belgesel kanalları açısından Discovery ve Animal Planetin bir arada olması bir avantaj ve National Geographic ile görüntü kalitesi açısından fark göremedim.
    KanalD ve Star HD görüntüyü iyileştirdikleri için tam olarak HD kanal denmez. Aynı şekilde HDen de öyle...

    Tabi TRT HD gerçeğini unutmamak gerek. Benim Dünya kupasını HD izlemek için D-SMART almama neden oldu. Ama ne kadar gecikecekse geciksin TRTHD nin digiturkte olmama ihtimalini düşünmüyorum. Mutlaka yer alacaktır.
  • Gercekten Kanal D ve Star'in yayini gercek HD degilde sadece iyilestirlmis yayindan mi ibaret? Yoksa yayinin geneli iyilestirilmis yayin, diziler ve bazi programlar mi HD?

    Tamaminin HD olmamasi sasirtti beni dogrusu.
  • kanal D ve Star gerçek HD değil. normal kanal D ve HD arasında bir fark görmedim ben. HD diyorlar ama görüntüler basık ve geniş. diğer HD kanallar gibi değil. ama bir türk dizisi var onu gerçekten HD yapmışlar. görüntü inanılmaz netlikte ve geniş değil. ama TRT HD gerçekten HD kanal. ayrıca sinema HD kanalındaki bazı filmler gerçekten 720p gibi. genel olarak HD kanallardan memnun kaldım. iyiki cihazı değiştirmişim. tavsiye edebilirim. Next 15000 marka cihaz verdiler.
  • Şimdi bazı yanlış anlaşılmaları düzelteyim arkadaşlar...HD-Smart ile ilgili aklınıza takılanların bir kısmını cevaplayabilirim diye düşünüyorum...

    Kanald D ve StarTV kanallları 24 saat tabiki HD yayın yapmıyor. Sadece bazı programlar ve diziler HD olarak veriliyor. Kanald D de : Beyaz Show, Okan Bayülge'nin programları, Yaprak Dökümü ve Aşk-ı memnu HD olarak veriliyor. Star da : Kurtlar Vadisi ve bikaç tane daha dizi HD yayın, ayrıca şampiyonlar ligi maçları da HD olacak diye biliyorum. Bu programlar harici HD yayın yok. Görüntü formatı da bu HD programlar harici 4:3 olduğu için ve bunu tam ekrana yaydıkları için görüntü basık gibi görünür. Farkı görmek isterseniz bu programların olduğu gün HD olmayan kanal ile HD kanalda verilen yayınları karşılaştırın. Star ve KanalD ile ilgili olan durum böyle...

    Belgesel kanallarına gelince programlar ve yayın kalitesi güzel. Ses 5+1...Ama tek dezavantajı Türkçe dublaj ya da Türkçe altyazı olmaması. Onun dışında görüntü kalitesini National Geo. HD ile kıyaslayacak olursak NG HD bir nebze daha iyi gibi...Umarım yakında türkçe dublaj gelir yoksa İngilizce bilmeyen arkadaşlar bir süre sonra boş boş ekrana bakmaktan sıkılabilir....

    Yeni gelen HDEn kanalı bence çok başarılı ve de yayınlarının %80 i HD...24, Pasific, Desperate Housewife vb... dizilerin çoğu HD ve yayın kalitesi süper...NBA finalini HD olarak veriyor(ama kalitesini pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim, sanki upscale gibi, 16:9 görüntü var) ...Life adlı BBC'nin 2009 yılı yapımı mükemmel belgeselini HD ve Türkçe dublajlı veriyor...şahane...talkshow programları ve simpsonlar gibi arada bikaç yayın HD olarak verilmiyor....Ama bu kanalın geleceği süper...İspanya Ligi maçlarıda verilecek sanıyorsam ilerde...

    Sinema kanalları daha gelişme aşamasında diye düşünüyorum...Ses senkron sorunu vardı hallettiler gibi...Görüntü kalitesi olarak filmlerin yarısından çoğu HD olarak veriliyor...ama tabi normal SD verilen filmler de var ve upscale yaparak veriyorlar, zaten farkedersiniz kalitesinden. Geçen gün mesela 7 Kocalı Hürmüz vardı HD kalitesi çok iyiydi bence...Moviemax Hd ile kıyaslayacak olursak HD kalitesi aynı. Fakat SinemaTVHD Türkçe altyazı olayını getirmesi lazım. Ben orjinal izlemek istiyorum ama altyazı yok...Ya da iki SinemaHD kanalın var birisinde altyazı gömülü orjinal oynat, diğerinde Türkçe dublaj olsun...O zaman süper olur....

    TRT-HD ye birşey demiyorum zaten, yayın kalitesi en iyi olan kanal bence bu...süper..Eurovizyon ve olimpiyatlardaki görüntü kalitesi ile Dünya Şampiyonasını verirlerse gözlerimiz bayram edecek demektir. :D Eurosport'tan felan çok daha iyi yayın kalitesi....

    Ayrıca ses konusuna gelecek olursam...Belgesel kanalları Dolby Digital 5+1, diğer kanallar stereo...TRTHD de kanalında Dolby simgesi var ama ses receiver'im otomatik Dolby olarak görmüyor...

    Not : Bazı eklemeler yaptım....

    Umarım yardımcı olabilmişimdir....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MavericKFive -- 11 Haziran 2010; 14:57:17 >




  • Bilgiler icin cok tesekkur ederim. Bugun HDSmart icin resmi basvurumu yaptim. 22. siradaymisim. Kurulum iicn en erken pazartesi ya da sali dediler. Ilginc olan ise yogunluktan yetisemiyoruz, apartmanda hazir sistem varsa biz size kurulu uydu aliciyi verelim siz kendiniz tkain dediler:)

    birde uydu alicisi secenekleirnden hangisi iyidir dedim. Goldmaster ve next vidalarina kadar ayni cihazlar hicbir fark yok dediler dogru mu? Bilgisi olan var mi?
  • http://forum.donanimhaber.com/Donanim_Haber_HD-Smart_Kulubu[DhdS]/m_40255895/tm.htm
    Uydun varsa direk git sen al cihazı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invisible -- 11 Haziran 2010; 14:32:21 >
  • Ben kendim aldım taktım. Goldmaster 20000 verdiler. Next ile tamamen aynı.
  • Ben yayın kalitesinden memnun değilim,2 gün önce next9500 ile sd yayınları izliyordum ancak şu an hd'ye geçtim.Hd'ye geçtim ancak sd yayınlar bile kötüleşti yeni cihazlarda.
    Ancak sinyal kalitesi ile ilgili de problem olabilir,çünkü sinyal kalitesi %0 ! , %10 , %18 civarında hep.%0 iken kanal nasıl gösteriyor anlamış değilim,acaba cihaz ile ilgili bir sorun mu var.

    Hd yayın izleyen arkadaşlar sizde sd yayınlar nasıl çıkıyor,bir şikayetiniz var mı? Bir de sinyal kalitesi ve gücü değerleri nedir?

    Benim sinyal kalitesi dediğim gibi %0 ! , %10 , %18 , sinyal gücü de %60'ın üzerinde değil ne yazık ki.Acaba uydu alıcısı,lnb ayarlarında mı sorun var,binada ortak kullanım olduğundan bir müdahale de yapamıyorum.Olmadı ona bakmak gerekecek belki de.

    Sinyal kalitesi sizde ne durumda arkadaşlar? Herşeyden önemlisi memnunmusunuz dsmart'ın verdiği hd cihazlardan? Acaba bu ürünü geri iade edip dışarıdan uydu alıcısı mı almak daha mantıklı..




  • Herkes te öyle bu cihazın sinyal kalite okuması hatalı. Bende de 0. Kısaca yazılımsal. Yayını iyi alıyorum hepside çekiyor. Problem değil.
  • Ben de geçen Cuma gün geçtim Dsmart HD ye ... sürekli HD yayın yapan kanallar için görüntü kalitesi gayet tatminkar... tabiki 1080p lik bir blueray rip gibi değil.... ama gercekten güzel ...
    Star ve Kanal D zaten sadece bazı dizieler ve programları HD olarak yayınlıyor, normal programlar, haber bülteni gibi yayınları SD olarak veriyor... o yüzden yanlış değerlendirmeyin ....

    Film kanalları konusunda bazı filmler gercekten 720p ayarında bazıları ise daha düşük kalitede ama makul bir kalite olarak izlenebiliyor... biraz filmden file değişen bir konu ...


    Bu arada bana GoldMaster Dtv-20000 model cihaz bagladılar...

    Uydu sistemi ise sitenin merkezi tesisatı oldugu için çok kolay oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atoprak -- 15 Haziran 2010; 13:17:00 >
  • selam,

    Değişim kampanyasından hd-maxi'ye geçmiştik. HD görüntüler nasıldır vs.. merak edenler bilgi sahibi olabilirler. Hareketli ve canlı seyretmek elbette çok daha farklı ama görüntü kalitesi olağanüstü. Tüm detaylar ortada. Çimler,çamur,toprak herşey capcanlı... Fotoğraf makinesini kaptığım gibi birkaç kare çekeyim dedim. TV FullHD Samsung 40F86.


     HDsmart ile hangi uydu alicsi veriliyor ve HD goruntu kalitesinden memnun musunuz?




  • HD-Smart Kullanıcıları. Kendi Televizyonlarındaki Görüntü Kalitesini Görüntüleyip Burada gösterirler ise daha iyi olur.

    Aslında, Kendi HD yayınını HD video olarak Çekip Buraya Koyabilirmisiniz ? :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DevTurk

    HD-Smart Kullanıcıları. Kendi Televizyonlarındaki Görüntü Kalitesini Görüntüleyip Burada gösterirler ise daha iyi olur.

    Aslında, Kendi HD yayınını HD video olarak Çekip Buraya Koyabilirmisiniz ? :D


    Bekliyorum bende videoları ,seslerde dolby digital olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaraBöcü

    selam,

    Değişim kampanyasından hd-maxi'ye geçmiştik. HD görüntüler nasıldır vs.. merak edenler bilgi sahibi olabilirler. Hareketli ve canlı seyretmek elbette çok daha farklı ama görüntü kalitesi olağanüstü. Tüm detaylar ortada. Çimler,çamur,toprak herşey capcanlı... Fotoğraf makinesini kaptığım gibi birkaç kare çekeyim dedim. TV FullHD Samsung 40F86.


     HDsmart ile hangi uydu alicsi veriliyor ve HD goruntu kalitesinden memnun musunuz?



    Paylaşım için teşekkürler bende dsmart hd ye geçebilirim yakında,adamlar bir nevi tekel en fazla hd kanal onlarda sonuçta...




  • arkadşlar görüntü kalitesi olarak teledünya HD kanalları ile Dsmart ın HD kanalları arasında çok fark varmıdır?
  • Bir de smile alana dsmart bedava kampanyası var, HD paket +9 TL diyor ama kutu hakkında açıklama yok, kutu için ekstra ücret istiyorlar mı yoksa 24 ay taahhüt karşılığı bedava mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenya64

    Bir de smile alana dsmart bedava kampanyası var, HD paket +9 TL diyor ama kutu hakkında açıklama yok, kutu için ekstra ücret istiyorlar mı yoksa 24 ay taahhüt karşılığı bedava mı ?

    İnternet fiyatı + 33 liraya Maxi+hd izleyebilirsiniz. Öyle biliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.