Şimdi Ara

Hdd yandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet başlıkta belirttiğim gibi geçen gün bilgisayarı açtığımda kasadan duman çıkmaya başladı hemen fişi cektim.5dk sonra tekrar çalıştırdim pc yi hard diski okumadi ardından kasayı açtim. Yoğun bir yanık kokusu Hdd baktım psu dan gelen kablo erimiş ve Hdd yuvasida sormak istediğim soru. Yeni bir Hdd alicam ve 1-2 tb.lık eski Hdd 500 gb. Yetmiyordu. Yeni alicagim Hdd nasıl olmalı yani ben oyun sever biriyim pc yi oyun için topladım. Acaba bi Hdd lerde rpm yaziyo bu nedir.

    Bilgisarim için işimi girecek Hdd arıyorum bütçem 250 tl. Ssd onermeyin arkadaşlar bütçem belli bu bütçeyle alicagim ssd işimi girmez. Amaç oyun oynamak için.




    Psu dan gelen kablo Hdd giren kablonun aynısı dvd room a takılı acaba dvdyi iptal edip bu kabloyu kullanabilirmiyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • DooDLezz4141 D kullanıcısına yanıt
    Psu kalitesizse yeni hdd'yi de yakarsın.Yeni alacağın hdd 1tb 64mb cache 7200rpm olmalı.
  • Evet o kabloyu kullanabilirsiniz WD Caviar 1TB Blue öneririm 7200 rpm olanından

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RPM sabit diskin dönüş hızıdır, genelde 5400 ve 7200 olarak ikiye ayrılırlar, şöyle düşün, iki aynı arabadan 2000 devirde giden mi daha hızlıdır, yoksa 3500 devirde giden mi? Cevap tabiki de 3500'lüdür, bu da öyle işte. RPM ne kadar yüksek olursa performans da o kadar artar.

    Bu arada sorun PSU'dan kaynaklı gibi gözüküyor. Ne de olsa kablosu erimiş. Yeni bir PSU da düşünmelisin bence. Aksi takdirde yeni HDD'in ve diğer donanımların da çöp olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 450 watt psu var neredeyse yeni 5 ayını doldurmadı daha resim atıcam ama bi türlü beceremedim. Yani eğer psu sorunluysa yaptırdığım kişiye geri götür em ekran kartı ve psu alıp bağladiydi ben uğraşmayayim en iyisi kaş yapım derken göz çıkarmayayin. Bu arada Hdd 1 ay önceden çok uğraştırdı chdsk aciyodu kimi dosya acilmiyodu özellikle .exe formatın daki dosyaları bunları bir şekilde hallettim ama olan oldu.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Hdd yandı Hdd yandı Hdd yandı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.