Şimdi Ara

hdd kullanıyorum ve windows 10 çok yavaş çalışıyor. windows 7'ye dönüş yapmak mantıklı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
3.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benim değişik bi sorum olcak. Şu an windows 10 kullanıyorum ama ssd alamadığım için hdd ile sistem çok yavaş çalışıyor en ufak bir işlemde disk kullanımı %100 oluyor. Bilgisayar 20 saniyede açılıyor ama bi oyuna girmem chrome açmam neredeyse 1 hatta 2 dakikayı bulabiliyor sistem habire arka planda işlemler yapıyor windows 10 kullananlar bilir. Disk kullanımı %100den aşağıya düşene kadarda birşey yapamıyorum görev yöneticisini açıp izlemekle kalıyorum ne zaman bitecek işlemler diye. Artık bilgisayarımdan soğur hale geldim. Sizde Windows 7 kursam daha stabil sistemim olur mu en azından ssd alana kadar ? En azından Windows 7 bu kadar disk manyağı değil. Bilgili arkadaşlar bana bi yardımcı olursa çok sevinirim herkese iyi forumlar dilerim :)



  • hdd kullanıyorum ve windows 10 çok yavaş çalışıyor. windows 7'ye dönüş yapmak mantıklı mı ?hdd kullanıyorum ve windows 10 çok yavaş çalışıyor. windows 7'ye dönüş yapmak mantıklı mı ? Sistem özelliklerim bunlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuerteMaquina -- 6 Ağustos 2018; 0:10:17 >




  • Disk gitmiş olabilir. Virüs olabilir. Win10 suçu yok. Win7 daha beter olur. Benden söylemesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kmlhyt kullanıcısına yanıt
    Diski bi kaç programla test ettim hiç negatif bi sonuç çıkmadı. Daha 2 gün önce format attım daha önceki formatlarımdada aynıydı bilgisayarın hızı. Virüs sorunum yok yani çok şükür. Ne yapacağımı şaşırdım ssd için bütçem yok almışken 240 ve üstü almak istiyorum daha düşüklerini alabilirim ama gereksiz olur yetmez yeniden almam gerekir. Şu anlık windows 7 mantıklımı bi sormak istedim
  • MuerteMaquina kullanıcısına yanıt
    Bence mamtıklı değik hiçbirşey değişmez. Diğer sistem özelliklerin neler. Birdemkurdugun win10 temizmi. Microsoftun sitesinden mi indirdin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kmlhyt kullanıcısına yanıt
    Dosyalar temiz direk Microsoft'un sitesinden indirip kurdum hiç bir sıkıntı olmadı. Diğer sistem özellikleri derken neyi kastettiniz hocam donanımdan çok anlamam siz söylerseniz ona göre bakıp yazıyım
  • %100 disk kullanımı sorunu bende de vardı. Win 8.1 kullandığım zamanlar sürekli disk %100'de çalışıyordu. Bir uygulamayı açmam bazen 5 dakikayı bulabiliyordu.

    Diski bu şekilde 6 aydan fazla kullandım. Sonra bad sector olduğunu anladım format atınca çünkü sürekli hata alıyordum mavi ekran vesaire. Daha sonra diski yenisiyle değiştirdim. Eski diskim seagate 1tb 5400 rpm (tam modelini bilmiyorum) yeni aldığım ise wd 1tb 5400 rpm 128mb idi. Win 10 kurdum ve bir daha %100 disk hatasıyla karşılaşmadım.

    Şimdi o sistemi kullanmıyorum masaüstü sisteme geçtim. Wd 1tb 7200 rpm diskini kullanıyorum win 10 ile şimdiye kadar %100 disk kullanımı sorunu yaşamadım.

    Yani demek istediğim diskinizde bir sorun olabilir veya windowsunuzda bir sorun olabilir. Başka bir iso dosyası ile tamamen temiz bir kurulum yapmanızı öneririm.

    Microsoftun sitesinden usb tool var onunla bir usb belleğinizi biçimlendirip format atın. Yine aynı sorun olursa tekrar bir diski gözden geçirin. Olmadı win 7'ye dönersiniz.




  • W10 ta ilk ciktigi zamanlar gectigimde bende de 100% disk kullanimi sorunu vardi. Sonra bir sekilde astim ama tam cozumu hatirlamiyorum. w10 100% disk kullanimi veya disc usage filan diye aratirsaniz cozumu geliyor. Kisacasi normal bir durum degil o disk kullanimi. 2 sene filan hddyle w10 kullandim ve w7den hiz olarak pek bir farki yoktu.
  • Windows 7'ye geçmeden önce bilgisayarınızı 1 gün geceden sabaha açık bırakın. İndexleme servisi yüzünden disk kullanımı %100 olabilir. Baktınız olmuyor, Windows 7'ye geçmenizde hiçbir sakınca yoktur. Güncelleme desteği devam etmektedir.
  • servisler bölümünden windows update ve windows search ü devre dışı bırak birde öyle dene derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.