Şimdi Ara

HDD den win98 kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;
    win 98'i HDD ye kopyalayıp ordan boot ederek kurmak istiyorum. Çünkü win98'i yükleyeceğim cihazın cd rom floopy diski falan yok. Bir kaç forumda i386 klasörünü kopyalayın falan gibi şeyler okudum ama nasıl olacağını anlayamadım.
    Yardımcı olursanız sevinirim.
    Teşekkürler



  • öncelikle sana boot olan bir win98 cd'si lazım. Daha sonra bilgisayarı win98 cd'si ile boot etmen gerekiyor. Önüne 3 seçenek gelecek. Bilgisayarı cd-rom desteği ile başlatı seç. sonra bir dos ekranı gelecek. Önce c sürücüsünün yani hdd'nin içinde olacaksın. Oraya MD Yedek yaz. Yani c:\Yedek diye bir klsör oluşturmuş oldun. Daha sonra D: de. şu an cd-rom'un içindesin. oradaki yere copy d:\Win98 c:\Yedek\Win98 yaz. Cd'nin hdd'ye kopyalandığını göreceksin. Daha sonra bilgisayarı tekrar başlat. Bu sefer boot seçeneklerinde bilgisayarı cd-rom desteği olmadan başlat seçeneğini seç. conra yine c'nin içinde olacaksın. cd yedek yaz sonra cd win98 yaz sonra da kur.exe yaz. artık cd'ye ihtiyacın yok.Cd'yi çıkarabilirsin. Kurulum hdd'den başlayıp devam edecektir. Ama tüm bunları yapabilmen için sana cd-rom şart. Yani bir şekilde cd'yi hdd'ye kopyalaman lazım. En son 10 sene kullandığım için hatırlayabildiklerim bunlar win98 ile ilgili. Bir sıkıntın olursa pm at.




  • elinizdeki harddiski win98 çalıştıran bir bilgisayara takın ve format atın..Diyelimki taktığınız disk e harfini aldı.

    format e: /s (enter) buradaki s eki diskin msdos ile kendiliğinden başlaması için.Sonra win98 kurulum dosyalarını bir klasöre atın ve diski tekrar kendi bilgisayarınaza takın, kur.exe ile kuruluma başlayın.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkürler.
    Win 98 i yüklemem gereken Hard diski XP ile çalışan bir pc de slave olarak bağladım ve öncelikle CLARiON'un verdiği komutu denedim daha kısa bir işlem gibi geldi gözüme fakat komut çalışmadı.

    İkinci olarak KENDİGELEN' in yazdıklarını denedim XP ile çalışan PC de
    (bu HDD slave olarak bağladığım PC de E: olarak DVD-Rom da F olarak gözüküyor.)
    ''E:'' ile ''E'' ye geçip ''MD Yedek'' ile bir directory oluşturdum ''copy f:\Win98 e:\Yedek\Win98'' komutlarını uyguladım ve win98 file diye 826 KB lik bir dosya oluşturdu E de yedek directory sinin içine. Tüm cd yi kopyalamadı.
    Bu şekilde kopyalarsam bir win98 cd sini HDD ye eski PC ye takıp direk kurulum başlatabilirmiyim?
    Eski bilgisayarın IDE girişleri farklı ona göre bir CD rom bulamadım. O yüzden böyle bir yol deniyorum.

    Terkrar tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkür ederim.




  • Clarion bu arada biraz bakdım dos komutları ile ilgili
    sistem dosyalarını formatlanan diske kopyala gibi birşey herhalde ben XP ile çalışan bir PC de denediğim için olmadı sanırım
    invalid parameter -/s diye bir hata çıkıyor
  • xp olmaz...win95-98 yada daha eski bir sistemde yapman gerekli. Tabi birde format atacağın disk bootable olarak ayarlanmış olmalı. Yani MBR sahip olmalı. DOS dan başlamazsa sorun budur ve çözüm için partition programları kullanman gerekli.
  • bu arada tüm içeriği kopyalamak için xcopy komutunu kullanman lazım. Yada copy f:\win98\*.* e:\yedek\win98 yazman gerekli
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.