Şimdi Ara

HDD ÇÖKTÜ VERİ KURTARMAM GEREK LÜTFEN BAKAR MISINIZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar ide 160 gb hdd bulunan laptopum iki gün önce mavi ekran hatası ile çöktü. açınca, siyah ekranda, "operating system not found" uyarısı aldım. önce kendim xp cdmi takıp, c ve d olan hdd bölümlerimin yok olup olmadığını, görmek istedim. laptopumun anakartı 131gb desteklemekte ben de 25 105 olarak c ve d yi bölmüştüm. ancak, xp cdsinden bakınca, hdd imi, 131 gb tek parça ve ham olarak gördüm bilgisayarcı bı yakınıma götürdüm. sağolsun ilgilendirler, ama hdd den veri kartaramayız. hdd niz bozulmuş olabilir dediler. ben de format atmadan çıkarın dedim. formatlanmadan çıkarıldı kendim ide kutuma takıp win 7 ve xp üzerinden yaklaşık 10 tane boot sistemi ile hdd tarayan kurtarma programı ile usb üzerinden denedim bi türlü tanıtamadım disk yönetiminde bazen ayrılmamış olarak 131gb tek parça halinde görünüyor bazen hiç yok. ide kutumu usbden bağlayınca kutu üzerindeki ışıklardan yeşil olan yanıp donanım yükleniyor diyor ancak yüklendikten sonra yeşil ışık sonüyor bilgisayaımda ve disk yönetiminde göremiyroum herhangi bi kurtarma programı ile de tanıtamıyorum


    6 yıllık arşivim yok oldu
    verilerimin kurtarılması mümkün müdür, yardımcı olabilir misiniz







  • Veri kurtarma şirketleri var pahalılar ama harddisk üzerine sakın bir işlem yapma format gibi verilerini kurtarmak istiyorsan google yiğinla firma var.

    http://www.google.com.tr/#hl=tr&source=hp&biw=1920&bih=979&q=veri+kurtarma&aq=0&aqi=g10&aql=&oq=veri+kurta&gs_rfai=&fp=57b59be21bb5d20d
  • peki tüm d mi geri alabilr miyim maliyeti kaç lira tutar bi bilginiz var mı
  • hepsini kurtarabilirsiniz verdiğim linkteki firmaları arayın onlar size ne kadar olduğunu söyler bir firma ile sınırlı kalmayın bir kaç tane firma ile görüşün
  • teşekkür ederim
  • 200$'dan kapıyı açıyorlar...
  • Şimdi anlattıklarında anladığım kadarıyla bilgisayara ve donanıma aşinalık söz konusu. Laptoptan diski söküyorsun harici disk kutusuna takıyorsun vs.

    Bu olay benim başıma yıllar önce normal 7200 rpm diskte meydana geldi ve normal denedim olmadı, ide den usb ye çeviren aparattan alıp taktım vs aynı dediğin gibi oldu. Bir görüyor bir görmüyor vs vs.

    Sonra öğrendim ki harddisk kontolcüsü bozulunca böyle oluyormuş. Harddisk içinde dönen bir disk var verilerin saklandığı ve onu kontrol eden anakartı.

    Kontrolcü arıza yapınca diskede ulaşamıyor. İçinde yazılım sanki disk varmışcasına harddiskin boyutunu gösteriyor ama diske ulaşamadığı için pek bir anlam ifade etmiyor.

    Bozulan diskin aynısından bulabilirsen aynı marka model o anakart dediğimiz parçayı bozuk olana tak ve çalıştır kurtarma programıyla içindekiler al. Ben böyle yaptım oldu. Yapabilirmisin bilemiyorum.

    Veri kurtarma firmaları da bu işlemi böyle yapıyor diye biliyorum.




  • recovery my files diye bir program var denedinizmi bilmiyorum. yanlışlıkla d ye attığım format sonucu verilerimi kaybetmiştim bu program sayesinde hepsini geri aldım. program kendi kafasına göre isimlendiriyor. teker teker ayırmanız lazımburadan indirebilirsin kendi arşivimden. inşallah yardımcı olabilirim. durumunu anlıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otekcan -- 13 Ocak 2011; 15:45:03 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otekcan

    recovery my files diye bir program var denedinizmi bilmiyorum. yanlışlıkla d ye attığım format sonucu verilerimi kaybetmiştim bu program sayesinde hepsini geri aldım. program kendi kafasına göre isimlendiriyor. teker teker ayırmanız lazımburadan indirebilirsin kendi arşivimden. inşallah yardımcı olabilirim. durumunu anlıyorum.


    Arkadaşın diski bir çalışıyor bir çalışmıyor. Bir görüyor bir görmüyor demiş.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.