Şimdi Ara

HB 0,17 tl lik kağıt konusu (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
7
Favori
3.923
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cu Chulainn C kullanıcısına yanıt
    Hepsiburada'nın buna ihtiyacı mı var sanıyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben havale ile almıştım iban girin diye birşey de denediler galiba paranın üstüne yattilar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bana da iptal edildi 2 gün içinde paranız iade edilecek diye göndermişler. Hediye çeki umuyordum ama o da yok hayırlısı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kupon vermediler.....
  • müşteri temsilcisine mail atin.
  • Merhaba,


    http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/11/20141127-6.htm

    adresinden görülebileceği gibi 16. maddenin 4. bendinde

    " Malın stokta bulunmaması durumu, mal ediminin yerine getirilmesinin imkânsızlaşması olarak kabul edilmez. "
    kanunda açıkça belirtildiği gibi ;

    şimdi benim bu ürüne acil ihtiyacım var eğer ki 30 gün içerisinde sözleşmemizde beyan ettiğiniz gibi bana bunu tedarik edemezseniz ( Ürün sözleşme tarihinden itibaren en geç 30 gün içerisinde teslim edilecektir. ) bu 30 gün boyunca satın alacağım 999 adet " Sürekli Form 11X24 60 Gr 2/N 1000'li " ve 999 adet " Umur 11x24 cm. 2N 5,5 Perforeli Bilgisayar Kağıdı 1000'li Pk. eol " ürünün fiyat farkını şirketinizden tahsil etmek için gerekli yasal yollara başvuracağım.

    kendinize göre evirip çevirip, yollayın.




  • Bir kısmı iptal bir kısmı halen duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DOĞA_AŞKI

    pohahahaha kırtasiye ürünlerinde geçerli 0,17 lik çek tanımlasınlar bunlara

    hocam saygılar... Hele bi yapsın bak nasıl çekiyom onun azı dişini



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnt-2 -- 21 Eylül 2016; 21:19:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tnt-2

    quote:

    Orijinalden alıntı: DOĞA_AŞKI

    pohahahaha kırtasiye ürünlerinde geçerli 0,17 lik çek tanımlasınlar bunlara

    hocam saygılar... Hele bi yapsın bak nasıl çekiyom onun azı dişini

    saygılar hocam. Valla iyi uğraşıyorsunuz. Ben bişey vermezse hatadır deyip geçiyorum. HB artık uyandı iptal etmezse ya o kategoride o kadarlık çek veriyor yada 10 tl lik çek tanımlıyor. Kırk yılın başı da gönderiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DOĞA_AŞKI

    quote:

    Orijinalden alıntı: tnt-2

    quote:

    Orijinalden alıntı: DOĞA_AŞKI

    pohahahaha kırtasiye ürünlerinde geçerli 0,17 lik çek tanımlasınlar bunlara

    hocam saygılar... Hele bi yapsın bak nasıl çekiyom onun azı dişini

    saygılar hocam. Valla iyi uğraşıyorsunuz. Ben bişey vermezse hatadır deyip geçiyorum. HB artık uyandı iptal etmezse ya o kategoride o kadarlık çek veriyor yada 10 tl lik çek tanımlıyor. Kırk yılın başı da gönderiyor.

    Hocam işin aslı gırgır olsun, burdada kimse ugrasmak ıstemıyor aslında lakin hepsiburada bazen cok saygısızlık yapıyor
    ınsanları kırıyor, ben sahsen sırf inat ugruna gittim THH ye. Amacımda HB ders alsın daha dikkatlı daha cıddı olsun.




  • Çek gelen var mı. Çek falanda vermediler :)
  • Arkadaşlar bu konularda fikrimi paylaşmak isterim sizinle. Firma haklıdır, müşteri haklıdır gibi taraf olmadan sizlere şahsi deneyimlerimi aktarmak isterim.

    Sene 2008-2009 o zamanlar bitenekadar, teketek v.b sitelerin dikkat çektiği zamanlardı. Çin malı ilginç ürünler piyasalarda çok ilgi çekiyordu. Güzel fiyat fırsatlarıyla satın almak eğlencceliydi. Benim için de fırsat takibi büyük keyifti.

    O zamanlar HB fiyat hatarı yapıyor, 140 liralık ve 40 liralık mouseların fiyatlarını ters giriyor ama gönderiyordu. Hızlıal, sanalmarket v.b. birçok siteden bu tür siparişler bile müşteri hizmetleri ile biraz tartışılarak gönderiliyordu. Tüketici Hakem Heyeti başvurularından çekiniyordu belki firmalar. Şimdi ise iptal ediyorlar fiyat hatalarını.

    Gelelim iş yaptığım firmalardan birinde yaşadığımız olaya.

    Örnek 1: Bir müşteri özel üretim olan bir ürünün fiyatı 2000 yerine 2,000 girildiği için 1 adet sipariş vermiş. Sonra 9 tane daha sipariş vermiş.

    Örnek 2: Bir başka fiyat hatası da pazaryeri sitelerine ürün veren bir başka firmada yaşandır. 800lira olması gereken ürün japon yeni tanımlaması olmadığı için 27lira gibi bir fiyata satışa açılmış pazaryeri sitesinde.

    Müşteriler tabiki ürünleri istiyor, dava edeceğini dile getiriyor.

    Örnek 1'de firma müşteriye fiyatın yanlış girildiğini dile getiriyor ürünü bu fiyattan gönderemeyeceğini ama eğer isterse hiç kar almadan bayi fiyatına göndermeyi teklif ediyor. Müşteri kabul etmiyor önce tüketici heyetine gidiyor. THH müşteriyi kredi kartıyla alışveriş yaptığı için haklı buluyor ve müşteri leyhinde karar veriyor. Firma bu kararı kabul etmiyor çünkü bağlayıcı değil. Bu karar müşterinin davayı mahkemeye taşıyabileceğin kararıdır. Mahkemede çıkan kara bağlayıcıdır. Sonra mahkeme oluyor firmanın savunması, "fiyatın yanlış girildiği kron para birimli fiyatları aktarırken giriş elemanının virgül hatası yaptığı, müşteriden özür dilekleri, durumu anlattıkları ve geliş fiyatına ürünleri kendisine sunabilecekleri" şeklinde oluyor. Ayrıca "1000'de 1 fiyatına sunabilecek bir ürünleri olsa hem sitelerinde hem de çeşitli reklam kanallarında bunu reklam için duyuracaklarını, bariz fiyat hatası olduğunu" da ekliyorlar.

    Sonuç mahkeme firmayı haklı buluyor


    Örnek 2'de müşteri 2 adet ürün almış ürünlerin gönderilmesini istiyor. Firma hem aracı firmaya hem müşteriye bunun mümkün olmadığını sistemsem hata olduğunu dile getiriyor. Yine önce hakem heyeti ve yine mahkemeye gidiliyor. Firma fiyat yanlışlığının tüm sistem kayıtlarını(logları) sunuyor. Hem kendi altyapısı hem entegretör firma hem distribütör firma hem de pazaryeri sitesi logları tüm tarih ve saatleriyle sunuluyor bu firmaların şahitliğinde. Ayrıca yine "böyle bir fiyat avantajı ile ürünü gerçekten sunmak isteseler büyük kampanya yaptıklarını, durumun sistemsel hata olduğunu ve müşteri gibi kendilerinin de üzüldüğünü" dile getiriyorlar

    Sonuç mahkeme sistem hatasını kabul ediyor ve firmaları haklı buluyor

    Özetle bu tür anlaşmazlıklar muhakeme için mahkemeye taşındığında tüm süreç dikkatli inceleniyor ve karara bağlanıyor. Eskisi gibi firma hemen göndereyim ürünleri demiyor, hatalar yüzünden zarara uğramak istemiyor ve konunun mahkemeye taşınması ise doğal bir süreç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoturk -- 22 Eylül 2016; 13:48:25 >




  • teknoturk kullanıcısına yanıt
    Burada indirimin oranı önemli. Piyasa fiyatı 1000 lira olan bir mal fiyat hatası nedeniyle 1 liraya satın alınmışsa firma malı göndermemekte haklıdır, çünkü bu fiyat hayatın doğal akışına aykırıdır. Ancak yine 1000 lira olan bir mal fiyat hatası olsa bile 500 liradan satın alınmışsa burada müşteri haklıdır, çünkü ürün fiyatında %50 indirim yapılmış olabilir. Bu piyasada olağan bir durum olduğu için müşterinin fiyat gerçek mi diye araştırma yapması beklenemez. Firmanın müşteriyi mağdur etmemesi ve ürünü göndermesi beklenir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknoturk kullanıcısına yanıt
    bizlere gönderilen mailde fiyatın hatalı girildiği söylenmedi..
    bu bizim lehimize olan bir durum..
    böyle bir u dönüşü yapamazlar..
  • spacenet S kullanıcısına yanıt
    X kadar indirim'de müşteri haklıdır, Y kadar indirimde firma haklıdır diye kesin hüküm verilmiyor. Mahkemede herşey akılcıl inceleneniyor, taraflar gerekli hazırlığı yaptıysa tüm iddalar inceleniyor. Hakim de avukatlar da yaşamla iç içe insanlar ve olayı iyice anlayarak olayı muhakeme etmeye çalışyorlar. Yani bana gelişi 60 lira olan bir ürünü 100liraya satmam gerekirken 59 liraya yanlışlıkla satmışsam bu bile muhakeme edilebilir. Yüklü alınmış olabilir, ürün özel üretimdir, ürün zaten dip fiyattır banka komisyonları kargo ücretleri v.b. büyük yük getirecektir ya da gerçekten hata konusunda ısrarcı olup firma kesinlikle ürün vermek istemeyebilir. Müşteri de firma da derdini anlatır ve muhakeme edilir karara bağlanır.

    Ticarette firmaların sorumluğu gibi müşteri olmanın da sorumluğu var, alışverişte müşteri vasfı ile yükümlülük sahibi oluyorsun. Alışveriş hakların nedir ürün sana kargo ile geliyorsa nasıl kontrol etmelisin, neyi yanlış yaparsan hakların iptal olur gibi.

    En sevmedim şeylerden birisi de "Müşteri herzaman hakılıdır" yalanıdır. Hak denilen şey para veren taraf olmakla kazanılacak birşey değildir, öyle olursa hukuka gerek kalmaz ve güvensiz olur herşey. Hak haklı olana aittir. Hak tespiti yapılır ve görülür kimin haklı olduğu. Eski türk filmlerinde müşterisine ellerini ovuşturarak "pek tabi efendim, hayhay efendim, siz nasıl buyurursanız efendim" diye yağ çeken "uyanık" mağaza sahibi gibi tiplerin yalanıdır müşteri herzaman haklıdır yalanı. Bedava olanı satmaktır bu benim için, ürünle bilirkte ağzıyla "müşteri haklıdır" lafını da pazarlıyor size. Anlaşmazlık olduğunda görmek lazım böyle insanları. Bu tür yalanları gerçek sanmamak gerek. Müşteriyi memnun etmek değer vermek iyidir güzeldir ama yalandan da kandırmamak lazım. Hak herzaman haklı olanlındır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknoturk

    X kadar indirim'de müşteri haklıdır, Y kadar indirimde firma haklıdır diye kesin hüküm verilmiyor. Mahkemede herşey akılcıl inceleneniyor, taraflar gerekli hazırlığı yaptıysa tüm iddalar inceleniyor. Hakim de avukatlar da yaşamla iç içe insanlar ve olayı iyice anlayarak olayı muhakeme etmeye çalışyorlar. Yani bana gelişi 60 lira olan bir ürünü 100liraya satmam gerekirken 59 liraya yanlışlıkla satmışsam bu bile muhakeme edilebilir. Yüklü alınmış olabilir, ürün özel üretimdir, ürün zaten dip fiyattır banka komisyonları kargo ücretleri v.b. büyük yük getirecektir ya da gerçekten hata konusunda ısrarcı olup firma kesinlikle ürün vermek istemeyebilir. Müşteri de firma da derdini anlatır ve muhakeme edilir karara bağlanır.

    Ticarette firmaların sorumluğu gibi müşteri olmanın da sorumluğu var, alışverişte müşteri vasfı ile yükümlülük sahibi oluyorsun. Alışveriş hakların nedir ürün sana kargo ile geliyorsa nasıl kontrol etmelisin, neyi yanlış yaparsan hakların iptal olur gibi.

    En sevmedim şeylerden birisi de "Müşteri herzaman hakılıdır" yalanıdır. Hak denilen şey para veren taraf olmakla kazanılacak birşey değildir, öyle olursa hukuka gerek kalmaz ve güvensiz olur herşey. Hak haklı olana aittir. Hak tespiti yapılır ve görülür kimin haklı olduğu. Eski türk filmlerinde müşterisine ellerini ovuşturarak "pek tabi efendim, hayhay efendim, siz nasıl buyurursanız efendim" diye yağ çeken "uyanık" mağaza sahibi gibi tiplerin yalanıdır müşteri herzaman haklıdır yalanı. Bedava olanı satmaktır bu benim için, ürünle bilirkte ağzıyla "müşteri haklıdır" lafını da pazarlıyor size. Anlaşmazlık olduğunda görmek lazım böyle insanları. Bu tür yalanları gerçek sanmamak gerek. Müşteriyi memnun etmek değer vermek iyidir güzeldir ama yalandan da kandırmamak lazım. Hak herzaman haklı olanlındır.

    Dediklerine katılıyorum. Bu olayda hepsiburada sizden özür dileriz fiyatı yanlış girdik. Arzu ederseniz gelişine verelim demedi.

    Aslında hiçbir iyi niyet göstermedi. Malın tedariğinin olmadığını söyledi ve satışları iptal etti.

    Bu işlemde kanun alıcıdan yana, olası kanun boşluğunda bile satıcı firmanın hiçbir iyi niyeti yok.

    Bu işlemde kazanan hepsiburada'dır. Parayı kullanmıştır, sitenin dinamiğini arttırıp bir nebze internet sıralamasında üste çıkmıştır ve yıl sonu satış rakamlarında böbürlenerek ve göbeğini kaşıyarak şu kadar satış yaptık internetin bir numarasıyız diyecektir.

    Yoksa fiyat hatası olduğunu ve iyi niyet göstermediğimizi bende biliyorum.

    Fakat karşılıklı çıkar söz konusu. Kaldı ki şurada şu ürünü alanların ortalama hepsiburada alışverişi 50+ dır. Benim 500 ü geçen sipariş sayım var. Yemek yediği tasa pisliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • teknoturk kullanıcısına yanıt
    Hocam bol keseden yazıyorsun maşallah ama umarım bu yazdıklarının arkası boş değildir. Müşterinin sorumluluklarından da bahsetmişsin... Sen internetten sipariş ettiğin bir ürün geldiğinde kapıda kargo görevlisine "önce ürünü kontrol etmek istiyorum" de bakalım noluyor.

    Herkes uzman olmuş ne güzel. Bu internetten alışveriş olayının 3 ana unsuru varsa (firma-kargo-müşteri) müşteri bunlardan en suçsuz/haklı olanıdır.
  • Vanity Fair kullanıcısına yanıt
    Öncelikle uslubunuz("bol keseden yazmak", "herkes uzman olmuş")sebebiyle mesajızınıza cevap bile yazmak istemediğimi fakat ithamınız sebebiyle yazdığımı belirteyim.

    İşim eticaret ve yazılım üzerine ki verdiğim örnekler deneyimdir. İnsan forumlarda deneyimlerini paylaşınca sizin gibi alaycı uslupla konuşan üyelere de denk gelebiliyor ki ne acı.

    Müşteri olarak sorumluluğunuz şu şekilde işliyor kargo tesliminde.
    1 ) Kargoyu görevliye imza vererek telim alacaksınız. İmza olmadan veremez
    2 ) Beklemesini isteyeceksiniz kontrol için. Beklerse sorun yok. Beklemiyorsa yapabileceğiniz şey videoya almaktır teslimatı ve kargo görevlisinin "ben tutanak falan tutamam" deyişini. Taşımacılık kanunlarında açık var. MNG kargoyu arayın ve sorun "kargo görevlisi ben imza verdikten sonra kargoyu kontrol etmem için yanımda beklemiyor, beklese bile tutatak tutamayacağını, böyle yetkisi olmadığını söylüyor" ne yapmam gerekiyor diye sorun. Ben sordum müşteri hizmetleri "PROSEDÜR gereği kargo görevlilerimiz tutanak tutmamaktadır" diyor. PROSEDÜR nedir diye sorunca, kaynağı ne yasa mı diye sorunca, "durum bu şekilde" diyor. Bununla ilgili şikayetvar.com da şikayetim bulunmakta. O zaman sizin kendinizi güvenceye almak için video çekip teslimatı belgelemeniz gerekiyor hak kaybına uğramamak için.

    Teslimat anına dair kanun hükmü, taşımacılık yönetmelik bilgisi göremedim ben hiç. Kargo firmalarından sadece yurtiçi kargoda, tutanaktan bahsedildiğini gömüştüm daha önce baktığımda. Kargo firmalarını arayıp müşteri hizmetlerine sorup ses kaydı alın ve onların ağzından dinleyin tutanak tutma, kontrol hakkı nasıl işliyor ya da var mı diye.

    İşte bu gibi PROSEDÜR uydurmaları yüzünden millete telefon diye salatalık gönderen firmalar türüyor. Sana salatalık gönderseler, bunu kargocunun yanında farkedip "kargoyu geri götürün" desen bile ürün onlara ulaştığında "biz size telefon gönderdik, telefonu alıp bize salatalık gönderdiniz" diyebilir firma. Çünkü kutuyu sana verebilmeleri için önce imza atman gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoturk -- 22 Eylül 2016; 16:33:22 >




  • teknoturk kullanıcısına yanıt
    kargonun suçu yok burda. kargo firmadan ek ücret alsaydı kontrol de ettirirdi. kargonun işi paketi hasarsız getirmek, içinde ne olduğu onu bağlamaz. ama işte bazı uyanık firmalar topu kargoya atıyor adam da benim işim bu değil diyor ki bence de işi o değil. günde 100 paket dağıtsa 3 er dakika beklese sen hesap et ne yapıyor.

    burdaki sorun kanunlar ve firmalar. HB de flaşbellek yerine kart okuyucu gönderen firma var, HB ne diyor, geri gönder paranı al. bu mudur müşteri korumak ? adam resmen dolandırıcılık girişiminde bulunmuş verilen cevaba bak
  • SPaCeLoRD kullanıcısına yanıt
    Kargodan tek istediğimiz imza tutanak ile bize şahit olması. Teslim ve kontrol sürecinde müşterinin yanında olduğunu, müşterinin kutuyu yanında açtığını ve içinden bişey eksiltmeden kutuyu iade ettiğine dair tutanak. MNG'nin elemanı ile istemeden tartıştım bu sebeple, "dur o zaman videoya çekeyim tutanak tutmama ısrarını ki ben de zarara uğramayayım" dedim. O da kabul etti ve videoda da söyledi üstüne basa basa "tutanak tutamam" diye. MNG'yi aradım ve çalışanlarını doğruladılar. Tutmuyorlar.

    Ürün sorunluysa şahidin yok yani.

    Şu da var. Bazı kolilerin için çok parçalı olabilir, taneli ve dökülen ürün olabilir. Kutu açılınca yeniden yeni bant ile bantlanmazsa görevli şubesine dönerken bile ürün eksilebilir. Bu riskleri almak istemiyor elemanlar. Görevli öyle bir itiraz ediyor ki "hayırrr ben tutanak tutmam, ne olursa olsun, istemiyosan ver geri götüreyim kutuyu açma hiç" dedi. Bizim bölgemize bakan Yurtiçi elemanları da çok rahat, kontrol etmek için sorun çıkarmıyor. Aras kargo ile kontrol için tartışmıştık, şubelerini arayıp görevliyi şikayet ettim ve artık kontrol ettiriyor elemanları ama MNG aynen devam.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.