Şimdi Ara

Hayal kırklığının hikayesi: On yıl önce Microsoft, Nokia’yı satın aldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • burdan cikmasi gereken ana fikir, ne kadar buyuk olursan ol urun ve alan cesitliligine onem vereceksin, asla tek bir urune tek bir sektore bagimli hale gelmiyeceksin. yoksa hizli bir degisim bir anda en tepeden en dibe gomebilir. su an apple ayni riskle karsi karsiya. koca sirketin tum gelirleri gitgide tek urune iphone'a bagimli hale geliyor. apple steve jobs zamanindaki gibi yeni urunler cikarip alanini genisletemiyor, mevcut urunlere bile buyuk farkli yenilikler getiremiyor. gelecegin ne getirecegi hic belli olmaz, birgun biri yaratici bir urunle ortaya cikip apple in nokiaya yaptiginin aynisini apple a yapabilir.

  • Şöyle bir baktım da 3310 dan meego,ya Windows dan Android'e kadar her türden Nokia kullandım.. Windows zamanı kameraları da harikaydı devam etseler ve biraz esnek olsalar yok olmazlardi bence..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft’un yazılım konusunda ne kadar beceriksiz olduğunu hepimiz biliyoruz. WP’nin ne kadar başarısız bir yazılım olduğu ortada. Gerek arayüz yapısı gerek kullanım şekli yapısı olsun berbattı, karışıktı. Bunu kullanıcılar deneyimlerine dayanarak söylüyorlar. Altta linkini koyacağım okuyun. En uygun kullanım derken neye göre? Koca Microsoft bildirim paneli bile geliştirmemişti. Herhangi bir uygulamada bir durum varsa haberin olmuyordu. Uygulamayı açıp bak ki bir mesaj gelmiş mi ya da haber mi var öğrenesin. Kullanıcı deneyimi dediğimiz şey tam budur. Kullanıcı burada sistemin notunu verir. Kullanıcı deneyimi kötü olan bir sisteme dokunmatik kullanım için en uygun arayüz diyemezsin. Nokia baktı ki Microsoft bu işi beceremiyor Glance Screen adında kendi bildirim paneli yapmak durumunda kaldı. Koskoca yazılım firması bir bildirim panelini bile getiremedi senelerce. Sistem donanımı kullanma altyapısı olarak verimli olsa bile işlevsellik noktasında ve kullanıcı deneyimi olarak kötüydü. Arayüzünde beni al diyen bir yapısı yoktu. Linki okuyun hiç de zannedildiği gibi bir uygunluk yokmuş.

    https://mini.donanimhaber.com/windows-phone-lumia-yasadigim-sorunlar-hatalar-alacaklar-okusun-kullanici-yorumu--94321990

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Symbianist S kullanıcısına yanıt

    valla ben bilmiyorum ne kadar beceriksiz olduğunu. rakiplerine bakalım; oracle sadece database ve ERP alanında etkin, SAP sadece ERP alanında etkin, Apple mobile ve desktop OSta etkin. microsoft'un girmediği alan yok. visual studio gibi bir ürün yok.


    wp başarısız bir ürün değildi, sadece geç kalmıştı. ce ve sonrasında ce'den çakma windows mobile 7 ile çok oyalandılar. windows mobile 8 ilk eli yüzü düzgün mobile işletim sistemiydi microsoft'un ama onda da yeterince sebat etmediler. satya nadella kendi diyor "keşke daha zorlasaydık". windows mobile 8 geç ama iyi bir başlangıçtı ama yeterince sebat etmeden durdurdular.


    ios tabii ki daha iyiydi. macos da windows'tan daha iyi. ama bu dünyadaki bilgisayarların çoğunun windows olmasını engellemiyor. sebat etselerdi bugün 3 os hakim olurdu pazarda. malesef artık ios'tan iyi bile olsa 3. bir os'un hiçbir şansı yok. zira iki os'un appstore'u zibilyon tane uygulama dolu. arada firefox vs.. başka mobile os'ları denediler, olmadı. artık mümkün değil.





  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Bende senelerce lumia kullandım arayüz kullanım akıcılık olarak hiçbir sorunum yoktu. Karoların içinde bile bildirimler görünüyordu ama gelgelelim bir youtube yoktu. Sistemin en büyük sorunu uygulama sorunu. Nerdeyse uygulama oyun namına hiçbirşey yoktu.

  • Nokia N9 ile meego işletim sistemi kullanmıştım. Çok hoşuma gidiyordu ve bence gelecek de vadediyordu ama kötü strateji yüzünden kayboldu gitti.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bayjkartal kullanıcısına yanıt

    işte ben de onu diyorum zaten, ordan kaybetti. uygulama olmadığı için satılmıyordu, satılmadığı için uygulama yazmıyordu kimse, kısır döngüdeydi. microsoft'un daha fazla para gömüp daha fazla sabretmesi gerekirdi. yazılımcılara üstüne para veriyordu ama o paralar bir yazılımcı için hiçbirşey değil ki. verdiği para bugün benim 2-3 günde freelance olarak kazandığım para. o yazılım 2-3 günde yazılmıyor ki, aylar sürüyor. parasını verip tonla uygulama yazdırmalıydılar, bir de telefonları da 2-3 sene zararına satmalıydılar. youtube bile yoksa bu korkunç birşey. o kadar da kötü olduğunu bilmiyordum appstore'unun. sosyal medya + oyun genel kullanıcı için önemli.

  • Lumia 925 kullanıcılarına attıkları efsane kazık. Güncelleme listesinde olmasına rağmen güncelleme vermemişlerdi. Artık güvensiz bir marka.

  • Nokia zamanında symbian diye inat etmeseydi şu an başka yerde olurdu. Microsoftta mobil pazarında çok geç kaldı ama yapay zeka trendini kaçırmadılar suyunu sıkacaklar, sıkmadan bırakmazlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Windows mobile gibi leş bir mobile işletim sistemi hayatımda görmedim. Hele o ayarlar kısmı insanı tam çıldırtacak cinsdendi.

    Adamlar masaüstü kafasıyla mobil işletim sistemi sistemi yapmışlar. Windows 8 başlat kısmındaki kare tasarımın aynısını cep telefonuna koyarsan tutmaz tabi.


    Steve Ballmer vasıfsızı yerine Satya reis o zaman gelmiş olsaydı bir ihtimal başarılı olma şansları vardı. Satya nadella microsoftu son 10 yılda her konuda resmen arşa çıkardı. Dünyadaki yazılım alanındaki tüm gelişmelere çok hızlı ve isabetli tepkiler veriyor. 10 sene önce microsoft .net tarafı açık kaynak kodlu olacak desen herkes önce bir tarafıyla güler ardından bunu düşünenleri süründürürlerdi. Satya'nın vizyonu sayesinde microsoft yazılım tarafında inanılmaz şekilde tepeye çıktı.

  • Zamanında bu işletim sistemi ve telefon neden tutmadı acaba. O zaman bunu almaya fena yükselmiştim ki biraz daha bekleyip, iphone 3Gs aldım. Ama arayüz tasarımı falan çok hoştu, andoroid den güzeldi, ios kadar iyi değildi. Yok oldu gitti.




    Hayal kırklığının hikayesi: On yıl önce Microsoft, Nokia’yı satın aldı
  • Kendi yağında kavrulsaydi zayıf kalırdı ama yinede ergec ayağa kalkardı bazı projeleri bitirmek için bayağı bir uğraşıyorlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt

    Mobil cihazlardaki son 15 yıla hakim dokunmatik ekran trendi nedeniyledir. Dikkat ederseniz bu süreçte mobil cihazlarda tuşlar giderek kayboldu. Iphone 3, 4, 5, daha erken zamanın S ve Note serileri vb modellerdeki o büyük home tuşu gibi bir tuş bile kalmadı. Dokunmatik ekranda sanal klavye varken klavyeli cihaz bir noktadan sonra rekabet edemezdi. Ta Ortaokulun sonunda çok iyi hatırlıyorum; henüz Iphone Türkiye'de o kadar yaygınlaşmamıştı ama herkeste sanal klavyeli dokunmatik telefonlardan vardı. Millette bu tarz kaykaylı fiziksel klavyeli cihazlardan yoktu.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokia'nın yapacağı tek şey Google'ın yaptığı gibi gelirini geliştiricilerle paylaşmaktı. Windows phone bugün androidde 8 gb ram ile akıcı oynayamadigimiz oyunu 1gb ram ile yapiyordu. Asphalt 8 deneyenler bilir Windows phone ile. Nokia geliştiricileri bünyesine katmayi başaramadıgi için başarısız oldu. İos ve Android geliştiricileri desteklediği için başarılı oldu

  • Nokianin batmasinin tek sebebi uygulama çeşitliliginin az olmasiydi. Yoksa bayağı ilgi ceken bir telefondu. O zamanlar android kullananlar tema yukleyip telefonunu nokia arayuzune benzetiyordu falan. Ama uygulama magazasinda bircok uygulamanin olmamasi, olsa da güncel son sürüm olmamasi vs. insanlari bezdirdi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nokia 6630 7 yıl kullandım, Lumia 930 win 10 ile iki yıl kullandım, en büyük pişmanlığım

    o zamanlar apk desteği vereceğiz diye oyalayıp durdular, sonrada iyi bir telefon deneyimi için android yada ios telefon önerdiler. O zamanki win 10 mobil geliştirme ekibi bile ios kullanırken yakalandı. 6630un eline su dökemez !

  • İyi makale sonra okuyalım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nokia'yı bitirdiler, sıra Xbox'ta.

  • Ah be Siemens, Ericsson, Nokia hiç sağa sola bulaşmasaydı. He Htc'nin yeri de ayrı bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.