Şimdi Ara

Havyanın ucunun daha iyi ısınması için yöntemler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir arkadaş bir şeyden bahsettiydi geçen, sanırım bakır karışımlı bir alaşım eriyik haldeyken havya ucunu daldırıyorlarmış, havya ucu daha iyi ısınıyormuş ondan sonra filan. Bu ne olabilir ki?

    Bunun dışında havya ucunun daha iyi ısınmasını sağlamak için ne yapılabilir? Kaliteli bulmak da zor. Ucu bozuluyor falan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Temiz tutun sadece bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Daha iyi ısınıyormuş" derken uç korozyon kaplı / korozyona uğradığı için lehim eritmede sorun yaşıyorsunuz gibi anlıyorum. Yoksa ucu birşeyle kapladığınızda havyanın ürettiği gücü değiştiremezsiniz, sadece üretilen ısının lehimlenecek malzemeye daha iyi aktarılmasını sağlarsınız.

    Öneriler:
    + Temiz tutun (@dfk24 ün dediği gibi)
    + Aşırı ısınmasını engelleyin (ayar imkanınız varsa ucuz kalem havyalarda bu imkan olmaz, kullanılmadan fişe takılı kaldığında ısı aşırı şekilde yükselir)
    + Havya ucunun her zaman ince bir lehim tabakası ile kaplı kalmasına özen gösterin. (kalın tekdamar bakır kablodan uç yaptıysanız)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 5 Ağustos 2020; 15:32:42 >
  • Nişadır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • söylenmesi gereken söylenmiş ama. en önemlisi doğru uç seçmektir. havya ucu ile rezistans arasındaki hava aralığı, ısı kaybına yol açar. bu yüzden, kullanacağınız yedek havya ucu, orjinaliyle aynı çapta olmalıdır. eğer bakır kablo kullanacaksanız, biraz kalın seçip, zımparayla, delik çapına uydurun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.