Şimdi Ara

Havalar Çok Sıcaklaşınca Dolap Soğutmuyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Yaklaşık 6 ay önce Beko no frost buzdolabı aldık. 2 3 gündür İstanbulda havalar çok sıcaktı ve dolabımızın hem dondurucu hem de alt kısmı neredeyse hiç soğutmadı. Bizde fişini çektik ve dinlendirip tekrar taktık. Bu sefer buzdolabı neredeyse hiçbir soğutma işlemi yapmadı. Bugün hava serindi ve enteresan bi şekilde dolap çalışmaya ve soğutmaya başladı. Havalar ısınınca dolabın soğutmaması sizce normal mi? Sizce ne gibi bir sorunu vardır? Bu arada radyatör ve pervanesi çalışıyor ama dolabın alt kısmı yine de oldukça sıcak. Havadan bağımsız olarak o kısım hiçbir şekilde soğumuyor...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hata en başka beko arçelik almakla olmuş. Geçmiş olsun.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • arçelik düşmanlığını anlamıyorum. Tr'de kaç marka var? İnsanların parası her markaya yetmiyor. Arçelik ucuz demiyorum ancak kötü de değil. Ben bütün evi arçelikten dizdim çünkü f/p olarak aldığım dönem için iyiydi. Hiç arıza yaşamadım. Param yetse bosch alırdım o başka ama arçelik kötü diyemem.

    Konu sahibi soru soruyor çözüm için. Altına yazılan ise arçelik kötü.

    Mesele bu mu?

  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Bosch aldım oda aynı şuan eski performansı yok gibi.

  • Aynı sorunu yaşadım. Arçelik buzdolabımız var daha 1.yılı yeni doldu. Bugün buzdolabı termometresi almıştım o geldi. Dolap içi 8-9 derece civarı. Müşteri hizmetlerini aradım kaça ayarladıysanız o olması gerekiyor dedi. 2-3 gün önce sıcaklarda hiç soğutmuyordu. Bugün hava serinken içindekiler soğuktu ama yine de 4 derece değildi. Sıvı ölçen termometremle dolaptaki suyu ölçtüğümde de 9 derece civarıydı. Yani dolapta bir sorun var. Müşteri hizmetlerini aradım servis randevusu verdiler. Aynı konuyu açmaya girmiştim. Bu arada bir tane oda ısı ve nem ölçerim var. 3ü de aynı ısıyı ölçüyor. Kalibrede bir sorun yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsun__ -- 27 Temmuz 2021; 0:26:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Mekatroniks doğru söylüyor, kırk yıllık kani olur mu yani denilir bu duruma, uzun süre Arçelik ürünlerini kullanmış birisi olarak uzak durun diyoruz yerli üretimlerden, Vestel de öyle...

    O kadar kalitesiz, merdiven altı üretim yapıyorlar ki, fiyatları da hiçbir zaman sade vatandaş için ucuz olmadı. Unutmayın yurtdışında öyle güzel fiyatlara çok süper olmasa da ortalama kalitede ürünler satıyorlar ki, sadece bu durum gözünüzü açmalı...

    Satın alırken bile fark etmeniz gerekliydi. En adi Profilo dahi işe yararken Arçelik marka dolaplarda meyve sebze hemen bozulur, süt ürünleri hemen ekşirdi. Üstelik plastiği hemen sararır ve çok adi koku yapardı. Karabasan gibi çökmüştü üzerimize ürünleri bu markanın...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evde Lg var oda aşırı sıcaklarda zor soğutuyor soğutmanın verimli olmasını istiyorsanız dolabın arkasında ki alt kapağı açıp kompresör çevresini,evaporatörü ve fanı güzelce temizleyin bakın bakalım nasıl soğutuyor.

  • Hocam bizim 40 derece sıcaklıkta Bosch marka buzdolabının arada alarm ötüyordu.Hem de 2-3 yıllık
    Şehir max 40 derece aklım almıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yol yakınken garantiye başvurun. İklim sınıfı da öenmlidir ama İstanbul 40°C'yi geçmedi, bu yüzden sorun iklim sınıfının yanlış seçilmesi değildir diye düşünüyorum.


    Bizim yazlıktaki Arçelik de soğutmadı. Dondurucu kısmı iyi ama buzdolabı kısmı soğutmuyordu. Havalar 30°C'yi de geçmemişti o zamanlar. Yazlık olduğu için ilgilenemedim, kaldı kafamıza soğutmayan dolap.


    Arçelik markasını seviyorum. Marmara depreminde tamir olabilecek hasarlı televizyonları ücretsiz tamir etmişti, ama keşke daha dikkatli üretse.


    Biraz da iklimlendirme ve soğutma uzmanlık sitiyor sanırım. Avrupa'lı markaların da çoğu bu iki konuda pek iyi değiller.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.