Şimdi Ara

Havacılık, Uçak-Uzay Mühendisliği Tercih Etmeyi Düşünenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar. Öncelikle sınav sonuçlarınız hayırlı olsun. Umarım sonuçlar beklentilerinizi karşılamıştır. Ben de bu yollardan uzun zaman önce geçtiğim için şu anda içinizde bulunduğunuz durumu gayet iyi anlayabiliyorum. Hayatınızın bundan sonraki kısmına şekil verecek olan üniversite-dolayısıyla meslek- seçimi için oldukça heyecanlı ve kararsız olduğunuzu tahmin edebiliyorum. Ben de İTU-Uçak Mühendisliğinden mezun ve çeyrek roket dinamiği mühendisi bir abiniz olarak elimden geldiğince aklınızdaki soruları yanıtlamak için bu başlığı açtım. Evet atış serbest :)




  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Upup güzel konu çok teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isminde neden uzay mühendisliği var?

  • aslında ben onu genel olarak belirtmek istemiştim. bölümün ismi havacılık-uçak ve uzay mühendisliği değil :) İTÜ'de Uçak Mühendisliği ve Uzay Mühendiliği olmak üzere iki farklı bölüm var. ODTÜ'de ise Havacılık ve Uzay Mühendisliği olarak bir bölüm bulunmakta.

  • Debrogliee kullanıcısına yanıt

    Maaşlar hakkında bilgi verebilir misin?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk Hava Kurumu Üni. Uçak mühendisliği hakkında ne düşünyorsunuz? (%100 burslu)

  • Bu mühendislikler asrasında ne fark var? Havacalık uzay uçak hepsi aynı sektörde aynı işi mi yapıyorlar?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F63595470

    Maaşlar hakkında bilgi verebilir misin?

    tabi para da öneml ama tercihlerinde sevebileceğin alanları ön planda tutmanı öneririm. maaş kısmına gelirsek nerede çalıştığına göre bu değişecektir. savunma sanayi şirketlerini arge faaliyetleri yürüttükleri için maaş konusunda daha tatminkar. ama tabi sivilde arge faaliyetleri yürüten firmalar da var. ek olarak sivil havacılık da çalışman da mümkün(thy, thy teknik,pegasus vs vs). maaş da asgari ücret ile 12 k arasında değişebilir. biliyorum çok geniş bir aralık verdim ama bu sana bağlı :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: laplasyen

    Türk Hava Kurumu Üni. Uçak mühendisliği hakkında ne düşünyorsunuz? (%100 burslu)

    maalesef bir fikrim yok. geçen sene yine bir arkadaş bu okulu sormuştu. ciddi anlamda bu okulu yazmayı düşünürsen senin adına bir araştırabilirim. ama thk uçakta havacılık kültürü vardır. bu da gayet önemli. akademik kadrosuna da bakmak lazım. oradan mezun olan biriyleriyle konuşsan daha iyi olur. ama uçak mühendisliği nasıldır diye sorarsan onu konuşabiliriz. şimdiden tercihlerinde başarılar dilerim. güzel insanlarla karşılaşman dileğiyle :)

  • Merhaba abi, benim sorum; uçak mühendisliği düşünen biri olduya tutmadı ikinci tercih olarak en doğru bölüm makine mühendisliği olabilir mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Debrogliee kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim :) ciddi düşünmüyorum şu anlık. Sıralamamım tuttuğu bölümlere bakıyorum. Uçak müh. geçmişte istediğim bölümdü. O yüzden ilgimi çekiyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: destinyanus

    Merhaba abi, benim sorum; uçak mühendisliği düşünen biri olduya tutmadı ikinci tercih olarak en doğru bölüm makine mühendisliği olabilir mi?

    yani tabi özellikle ilk iki sene dersler çok yakındı itü makine ve uçakta. iyi bir okulsa makina gözün kapalı yazabilirsin. mesela itü makina... adamdır :)

  • up

  • up

  • Debrogliee kullanıcısına yanıt

    Hocam birkaç sorum var. Ben bölümü seviyorum, havacılığa gerçekten ilgim var.


    1) Maaş konusuna 2021'de değinmişsiniz, ancak güncel ekonomik durumda yeni zamlarla alınabilecek başlangıç maaşı nedir? Ve bu yapılan işe göre tatmin ediyor mu?


    2) Benim sıralamam (14k) ODTÜ veya İTÜ'ye yetmiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi tam burslu (17k) yazabilirim. Sektörde Ekonomi Üniversite'sinden mezunlarla karşılaştınız mı? Veya şöyle de yorumlayabilirsiniz sorumu: Üniversitenin adı bu bölüm için önemli mi?


    3) Siz İstanbul'da okumuşsunuz belki bir yorum yapabilirsiniz -gerçi İTÜ ama olsun-. Sorum şu, savunma sanayii Ankara'da yoğunlaştığı için farklı bir şehirde bu bölümü okumak (benim için İzmir) sizce sorun teşkil eder mi? Özellikle staj konusunda, Ankara'ya gidip gelme falan mı gerekir, bunun masraflarını kim karşılar?


    4) Bu bölümü okuyup da ÇAP ile okunabilecek başka bir bölüm var mı? Yani tavsiye edilebilecek.


    5) Benim durumum için önemli bir soru aslında, biliyoruz ki makine ile çok ortak bir bölüm bu. Oldu ya, havacılıkta çalışamadım çünkü İzmir'de falanım. Makine mühendisi sıfatı yerine şirketlerde çalışılabiliyor diyor çoğu kişi, ancak bu ne kadar garanti? Yani bir X şirketi, başvurduğum takdirde beni ne kadar dikkate alır "havacılık ve uzay mühendisi" sıfatım ile?





  • Şerlok selam,


    1. Güncel ekonomik durumda da maaş konusundaki asgari ücret kıstası geçerli diyebilirim.
    2. Sektörde 2 yıldır çalışmaktayım ancak İzmir ekonomi'den kimse ile karşılaşmadım malesef. Bu belki de benim kendi çevremin kısıtı ile ilgilidir bilemiyorum ancak okula dair de bir fikrim olmadığını belirtmeliyim.

    Mezun olduğun okulun ismi ise çok önemsiz diyemem. Özellikle ilk işe giriş aşamasında insan kaynakları personelinin doğrudan baktığı iki şey var : okul ve not ortalaman :/ . Evet, Bu çok dar bir bakış açısı ancak durumlar malesef biraz da böyle. Ancak tabi iş hayatına başlama evresinde üniversite hayatını nasıl geçirdiğin de önemli. Yani güzel bir yayın-makale-bitirme tez çalışması hazırlarsın mezuniyet öncesinde, üni takımları ile çeşitli mühendislik yarışmalarında fark yaratırsın gibi gibi (liste uzayabilir) bu da seni oldukça olumlu etkileyecektir.

    3. ben itü'de okudum ve evet ss şirketleri genelde ankarada. ancak bunlar çok sonrası için düşünelecek şeyler. staj için falan daha çok zaman var:) ama staj yaptığın yer asgari ücretin min 1/3ü oranında maaş vermek zorunda diye biliyorum. Mezuniyet sonrası için ise çok da fark etmez ya okuduğun okul odtü,itü bilkent vs değilse. gerçi ben bu okulların da bir ayrıcalığı olmadığını düşünüyorum ancak genel olarak bu okulların sektörde bi ağırlığının olduğunu itiraf etmeliyim

    4. Öncelikle kendi derslerine önem vermelisin. Yani okulu kazanmadan çap işlerini falan düşünmek bence gereksiz. okula başla, ilgi alanların oluşmaya başlasın sonrasında bakarsın çap işlerine. ancak şunu da belirtmeliyim itü'de bizim dönemden çapı başarı ile bitirebilen 4 arkadaş oldu ki onlar da uzaylı olarak isimlendirdiğimiz arkadaşlardı. Kaldı ki şu anda Amerika'da Boeing- Tesla-Google falan takılıyo bu çocuklar. Yani çap işi öyle dışarıdan göründüğü gibi bir olay değil.Oldukça emek isteyen bir şey aynı anda iki disiplinde eğitim görmek... Ha sen yine de fazla ders alma konusunda istekliysen benim yüksekteki dersleri paslayabilirim sana :p

    5. Yani ufak ve vizyoner olmayan şirketler dışında uçak-makina-havacılık ayrımına takılmaz genelde şirketler. Genelde yapılacak bir iş olur ve sen o alanda yetkin misindir önemli olan soru. Hatta mezuniyetten birkaç sene sonra ne okuduğun okulun ne de mezun olduğun bölümün çok bir önemi kalacak. Önemli olan şey yaptığın iş. Ben mesela uçak mühendisi sıfatından ziyade modelleme&simülasyon(guidence-control) mühendisi sıfatlarını daha çok kullanıyorum iş hayatında.


    Bu arada yoğunluğumdan ötürü oldukça geç dönebildim mesajına, kusura bakma. umarım güzellikler seninle birlikte olur.


    İleride güzel yerlerde sizleri görebilmek temennisi ile





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.