Şimdi Ara

Hava temizleme cihazları (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.009
Cevap
148
Favori
571.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hidrojen kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam elim de bu sıra promblem var çok iyi yazamıyorum aklıma gelenleri sizin için karman çorman yazıcam.


    Valla özellikle alerjik ve astım hastası olmayan birine bu cihazları ben tavsiye etmem.


    hatta aldığım hafta iade etmeyi bile düşündüm. Amazondan aldım 14 gün içinde sorunsuz iade edebilirdim ama gönlüm kullanmaktan yana oldu.


    Hava kalitesinde bir artış olmuyor o tatava onu baştan söyleyeyim yani bir yer orman havası diğer yer havasız gibi olmuyor. Ama odadaki kokuyu alıyor nötr kokusuz oluyor oda bu güzel.


    Ben Xiaominin en büyük ve en son modelini aldım büyük bir aktif karbon flitre var. Kokuları alıyor. Fakat en yüksek ayarda çalışması lazım onada kulak dayanmaz peşin peşin söyleyeyim yani 15 dk çalıştırıp kokuyu çektirip normal otomatiğe almak gerekiyor. cihaz kesinlikle koku algılamıyor parfüm filan sıkın yanında koku algılaması 0 çalışmıyor. Fakat deodrant ve duman oldumu kafayı yiyor. Parfüme niye tepki vermiyor bilemiyorum oda parfümü de dahil.


    Cihaz en düşük kademede sessiz fakat sesi duyulmayacak düzeyde değil odanız küçükse hele gece sessizliğinde takıntılı birisi uyuyamaz. Pervane sesi duyuluyor.


    Eve ilk geldiğinde ev çok temiz çıkmıştı fakat bu son günlerde kirli oluyor camı filan açınca. Kirliden kastım pm 2.5 25 30 arası çok nadir oluyor genelde 10 ve 5 arası evde bu değer.


    Evdeki tozlar kesinlikle azalmıyor her yer yine toz oluyor. Ama şöyle bir durum var bugün flitreyi temizledim valla baya baya çok ciddi toz çekmişti. Bütün tozlar yerinde duruyorken bu arkadaş bu kadar tozu nereden çekti onuda bilemiyorum :)


    Genel olarak ben bu cihazları normal insanlara tavsiye etmiyorum. Alerji hastası ve astım hastaları deneyebilir belki onlara fayda sağlar. Ben sabahları söylemesi ayıp burnum sümük dolu uyanırdım o geçti bu cihazın buna nasıl bir faydası oldu bilemiyorum. Başkasına faydası olmaz beni mesul tutmayın tekrar ediyorum ben tavsiye etmiyorum biraz hava civa gibi hele normal sağlıklı birisine hiç bir faydası olmaz.


    Garip bir şekilde horlamalar azaldı gibi. Hapşırık da azaldı.


    Son zamanlarda astım ilaçlarımı ara ara kullanıyordum. Bu cihaz yatak odama geldiğinden beri kullanmadım. Heleki polen mevsimi Not: ilaçları bırakmıştım zaten doktor kontrolünde tıkandıkça kullanıyorum.


    Not: Negatif iyon var cihazda ben geldiğinden beri hiç kapatmadım negatif iyon açık kullanıyorum.


    Sitesinde flitre ömrü 1 sene diyor palavra, gelir gelmez 290 gün olarak %100 olarak başlıyor.


    ÖNEMLİ NOT: TEKRAR EDİYORUM KİŞİDEN KİŞİYE FAYDA/ZARARI DEĞİŞİR BENCE SAĞLIKLI BİR İNSAN İÇİN FAYDASIZ CİHAZLAR BELKİ ÇOK YOĞUN ALERJİ VE ASTIM HASTALARI DENEYEBİLİR ONLARADA PEK FAYDA EDERMİ BİLEMEM.





  • electrolux a9 hava temizleme makinesi almıştım.filtresini değiştireceğim fakat orjinali çok pahalı.bu makineye uygun muadil yan sanayi bulabilirmiyim acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion3560 -- 16 Mayıs 2022; 11:0:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • scorpion3560 S kullanıcısına yanıt
    aliexpres e baktınız mı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • M0meNtS kullanıcısına yanıt

    hocam baktım ama yok gibi rica etsem sizde bakarmısınız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Side Chain kullanıcısına yanıt

    Ürünü aldığım günden beri aktif bir şekilde kullanmaktayım. Ölçüm cihazım da olduğu için bazı verileri hissiyata göre değil gerçek şekilde yorumlayabilirim.


    • En belirgin özelliği uyku kalitesi. Odada kullandığım süre boyunca normalde 3 farklı zaman dilimine kurduğum, bu zaman dilimlerinde alarmı ertelediğim hatta ve hatta işe geç kaldığım günler olurken, cihaz geldiğinden beri uyku kalitemde bir artış oldu. Dinlenmiş bir şekilde ve dinç olarak uyanıyorum. 6 yaşında oğlumu kreşe, yataktan kazıyarak uyandırırdık şimdi tek seslenişte ben ise ilk alarmda uyanıyorum.
    • Nargile içtiğim odada cihaz deli gibi çalışıyor ve kokuyu ve dumanı yok etmek için var gücüyle çalışıyor. Bu sıralarda aktif olarak kullanmaktansa içim sonrası kullanılması daha mantıklı geldi ve o şekilde yapıyorum.
    • Akşamları eve geldiğimizde tüm evi havalandırıyoruz. Hava kalitesini ölçüğümde pm 1.0 - pm 2.5 - pm 10 çok yüksek değerde çıkıyor. Bu da ev havalansa bile kirli havanın evde olduğunu gösteriyor. Cihaz kısa süre içerisinde bu havayı temizliyor. Gün içerisinde camı açmadığınızda ise VOC değeri tavan yapıyor ve hava kalitesi ortalamanız olumsuz yönde yükseliyor. VOC değerini sadece camı açarak giderebiliyorsunuz.
    • Bende astım vb gibi bir soru olmamış olmasına rağmen aşırı kokuya karşı duyarlıyım ve nefesim kesilir gibi oluyor. Cihaz kokuya karşı çok etkili. Mutfaktan gelen yemek kokusunu, yatak odasından algılayıp havayı temizlemeye başlıyor.
    • Polen ve toz allerjim var, belirli dönemlerde burnum tıkanıyor, geceleri bu sorunum olmamaya başladı.
    • Eğer cihaz 4-5 saat aktif şekilde çalışırsa havadaki toz oranında çok ciddi bir düşüş oluyor. Evde yaptığım test sırasında temizlik ve havalandırmanın ardından gece telefonun flash ışığını açıp yaptığım gözlemde havadan gelen rahatsız edici çok sayıda toz tanecikleri vardı. Aynı testi dün yaptığımda gördüm-görmedim arası bir durum yaşandı. Bunu çok bariz deneysel olarak inceleyebilirsiniz.
    • Aktif olarak kullanılan odaya girdiğinizde farkı hissetmemeniz mümkün değil, Evet belki bir dağ havası almıyorsunuz ancak sabaha karşı dışarıdan gelen ferahlatıcı temiz hava hissiyatını aldığınızı söyleyebilirim.


    Cihazı kendi paramla aldım, faturamı vs gösterebilirim. Gereksiz övme ya da yanlış yönlendirmek istemem. Hava temizleme cihazı olarak genelleme yapmak yanlış olur. Her cihaz aynı çalışma mantığına sahip olsa da etkileri farklı.


    Ben sadece hastalar alsın, diğerleri için gereksiz gibi bir ibare kullanmıyorum.

    Evde temiz hava seven herkese öneriyorum.

    Rahat uyumak, dinlenmiş olarak uyanmak isteyenler alsın

    evinde nötr koku isteyen alsın

    Toz allerjisi olan mutlaka alsın





  • salih38yildirim S kullanıcısına yanıt

    aynı ürün bende var.filtreyi arada sırada hava makinesi ile tozlarını alıyorum yada süpürge ile çektiriyorum dış yüzeyden.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alerjik rinit için bu ürünü önerir misiniz?


    Philips AMF220/15 3'ü 1 Arada Hava Temizleyici, Fan ve Isıtıcı



     Hava temizleme cihazları
     Hava temizleme cihazlarıamazon
    Philips AMF220/15 3'ü 1 Arada Hava Temizleyici, Fan ve Isıtıcı
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B08Q8LW5FM/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A1UNQM1SR2CHM&th=1
  • lucid dream kullanıcısına yanıt

    hocam eğer düşünürsen garantili,orjinal kutulu,yeni filtreli electrolux a9 model makinemi satıyorum.

    2000 liraya bırakacağım.

    filtre durumu %100 dür.


    https://forum.donanimhaber.com/electrolux-a9-hava-temizleme-makinesi--152876154




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion3560 -- 27 Mayıs 2022; 15:50:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • scorpion3560 S kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, sıfır bakıyorum. Yakında satarsın umarım.

  • Arkadaşlar merhaba 3 aylık çocuğum var. Havalar ısındığı için pişik ve isilik şikayetlerimiz var. Evde yatak odasında serinleme amaçlı
    "Philips AMF220/15 3'ü 1 Arada Hava Temizleyici, Fan ve Isıtıcı" almayı düşünüyoruz.
    Cihazı kullananlardan serinletme konusunda performansını ses seviyesi gibi konularda deneyimlerini paylaşacak arkadaş varmıdır?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hava temizleme cihazı arayışı olan arkadaşlar amazon.com.tr de Philips hava temizleyici indirimde piyasadan 300 lira daha ucuza şuan (2,876 TL şuan)


    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B08Q8LW5FM/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

  • Dyson prufier humidify + cool autoreact tavsiye eder misiniz? Birkaç haftadır araştırıyorum, olmuşken iyi bir şey olsun istiyorum. Hem hava nemlendirme hem de hava temizleme konusunda başka bir alternatif bulamadım. Evde kedi var ve ekim ayında bebeğimiz olacak. Küçük bir evde de yaşadığımız için kapsamlı bir ürün düşünüyorum.

    Ürünü aldım arkadaşlar. 10.000 ₺ ve yanında 700₺ lik filtreyi de hesiye verdiler. Yakın zamanda dolar kurunun yükselişe geçmesiyle zam beklendiği bilgisini alınca bu işi dyson ile bitirmek istedim. Xiaomi ile dyson arasında çok gidip geldim ancak hava nemlendirme cihazı ile birlikte dyson ile arasındaki makas kapanıyordu. Olmuşken dyson olsun dedim bende.
    Birkaç hafta kullandıktan sonra gelişmeleri yazarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 13 Haziran 2022; 22:5:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba , oğlum için hava temizleme cihazı aldım elektrolux pure a9 az önce kurulumunu yaptım.

    ve lakin kurulumunu yaptığım gibi hava temiz uyarısı verdi.

    benim gibi “ madem temiz ben bunu niye aldım “diyen oldu mu ?

    şu an salonda duruyor. gece yatak odasında hava fazla olmadığı için ve bahçede polen ağacı olduğu için camı açarsam çok kötü polen kokusu geldiği için aldım.

    çocuğun odası yan tarafta iki odanın kapısını açığ makinayı ortaya koyacağım.

    yani bilemiyorum alışamadım daha. umarım boşa almadık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AYLAVYU kullanıcısına yanıt

    Benzer sorunu bende yaşıyorum, Xiaomi 3h aldım bende fakat açar açmaz havayı temiz gösteriyordu zaten. Kirlilik 6-7 de durdu en fazla, ki ona rağmen hava temizliği "excellent" gösteriyordu, sonra 1 e kadar çekti kendini. Yanında battaniye silkeledim 12 fln gördü en fazla, o da gayet iyi hava kalitesi gösteriyordu. Aldım ama işe yarar bişiy mi oldu yoksa anlamsız mı oldu anlamadım. Bide ilk gece odamda çalıştırdım, devamlı uyuyasım geldi o açıkken  Hava temizleme cihazları 

  • Dreamcream kullanıcısına yanıt

    hocam ben iade ettim ürünü amazon ‘a. 3 gün sonra geri aldım ödemeyi.


    yazık günah dedim kendi kendime, benim evim geniş ferah temiz yerde , ben çocukluğumdan beri hep açık havada çalıştım terasta yaşadım desem yeridir. bu yüzden cam açmadan durmam.


    evde 7/24 cam açık olur genelde. hanım da hafif toz oldun mu direkt siler ama arada şikayet eder.


    makineyi aldım kirlilik değerler 5-7-12 arası. uyarı çok temiz.


    kapattım camları açtım yarın yine açtım yine aynı değerler e bir fark gördüm mü ? gece yatak odasına aldım zamanlayıcı ayarladım camı kapadım evet bi tabii etkisi var ama 4600 lira değer mi bilemedim. 92m2 diyor, oradan oraya taşı bilmem ne uğraşamam. bana şey gibi geldi ; hani meyve sıkacağı alırsınız bir süre sonra kullanmazsınız , koşu bandı alırsınız kullanmazsınız … bana böyle geldi üstüne bir de filtresi 1500 lira dedim boşver…


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AYLAVYU kullanıcısına yanıt

    Merhabalar;

    yukarıdaki postumda dyson aldığımdan bahsetmiştim. Hem benzer durumu yaşadığımız için hem de kullanmaya başladıktan sonra ne gibi faydasını gördüm, onu yazacağım.

    Ben ankarada yaşıyorum. Evim istanbul yolu kıyısında olduğu için özellikle trafik gürültüsü evde oluyor. Hem yol gürültüsü girmesin diye, hem de cereyanda kalıp hasta olmayalım diye Gece camları kapatıp uyuduğumuz için, sıcaktan bunalıyorduk eşimle. Klima da merkezi bir yerde olmak zorunda o da genelde salon olduğu için yatak odasına faydası olmazdı. Üstelik evde kedi olduğu için , hayvanı ne kdsr tararsanız tarayın, ufak tefek tüy parçaları havaya karışıyor. Bunun yanı sıra, evin havası kuru olduğu için boğazımızı rahatlatır belki dedik.

    Velhasıl, gece pencereler kapatıp, makineyi de otoya aldığımızda, çok rahat bir uyku çekmeye başladık.


    2 gün önce aniden ateşlendim. Boğazda ağrı vs. Dr bir sürü ilaç verdi, boğazda enfeksiyon olmuş. Bu makine hiç kapanmadan çalıştı belki nemlendirici özelliği ile rahat nefes aldırır ve virüs ve bakterileri havada asılı kalmasını engeller diye. Şu ana kadar eşime nükseden bir rahatsızlık olmadı. Yani bendeki rahatsızlık, ona bulaşmadı henüz.

    Ayrıca Allah kısmet ederse, ekimde kızım dünyaya gelecek. Onun odasında kullanmaya devam etmeyi planlıyorum, zira pencereyi pek açmayı düşünmüyorum rüzgardan etkilenmesin diye.


    Sonuç olarak, bu cihazı kesinlikle boşa almadınız. Aynen, robot süpürgeler gibi, pek faydası yokmuş gibi görünüp, aslında faydalı olduğu sonradan ortaya çıkan aletler bunlar.

    öte yandan, bu cihazlar evdeki havayı temizlemelerinin yanı sıra, eve giren bakteri , virüs vs ekarte edebiliyorlar. Yani en azından iddiaları bu yönde. Kuru iklimde yaşayan arkadaşlara, nemlendirme.özellikli bir model seçmelerini tavsiye ederim.

    Cihazınızı iyi günlerde kullanın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 24 Haziran 2022; 7:48:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle yeni doğacak olacan bebeğinizin aranıza sağlıklı ve güçlü olarak katılmasını dilerim. Allah analı babalı büyütsün.


    Sanırım cihaz bölgesel hava kirliliği farkına göre memnuniyeti daha da yüksek tutuyor.


    bazı semtlerde sokaklarda , kömür , araç egzoz , polen vs.. daha yoğun olduğundan dolayı tabii ki daha çok işe yarayacaktır eminim fakat benim için büyük bir fark yaratmadı 5 gün kullandım.


    Robot süpürge örneğiniz ise benim için geçerli değil :) ben de robot süpürgenin kesinlikle gereksiz olduğunu düşünmüyorum. sadece malum ekonomik koşullar nedeni ile şu an yüksek meblağlarda alamıyorum. ( güçsüz robot almak istemiyorum )


    Makineyi elektrolux pure a9 modeli aldım.4680 TL civarında. şu an şehir dışındayım. daha sonra buhar makinesi alacağım. ben bu makineyi sırf oğlum için almıştım fakat dediğim gibi sonuç aynı çıktıkça içime sinmedi. eğer yoğun bir bir olsaydı eminim ki iade etmezdim.


    sağlıklı günler dilerim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Xiaomi Smart Air Purifier 4 Lite kullanan var mı 3h ile ne farkı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ankarada otuyorum.

    Evde kurutma makinesi ve robot süpürge var. Toz min oluyor, ana cadde üzerinde oturmuyoruz.

    Tavan yüksekliği 260 cm olduğundan biraz havasız hissediyoruz.

    Alerjik rinit ve alerjik astım var bende

    camları arada açıyoruz havalandırmak için alerjime bir etkisi olmuyor, sakin bir sokak olduğundan toz vs az oluyor


    Sormak istediklerim

    1)Cidden makine hava kalitesini artırır mı. Bu basık hava gidermi

    2)elektrik tüketimi nasıl

    3)Max performansta sesli kullanmak istemem. 7/24 otomatik modda sessiz çalışıyor mu

  • Manyetizma kullanıcısına yanıt

    Dyson için konuşacak olursam,

    gece modu oldukça sessiz çalışıyor.

    nemlendirme özelliği uyku kalitesini arttırıyor.

    7/24 uyku modunda çalıştırabilirsiniz. Ancak gündüz oto moduna almanızı tavsiye ederim zira hava kalitesine göre her şeyi kendi kendine hallediyor. Biz gündüz kapatıyoruz işe giderken, geceleri yatak odasında uyku modu ile çalışıyor.


    Sevmediğim yanı, aşırı büyük olması. Alttaki su haznesi ile cihaz oldukça ağır bir hal alıyor. Bir yerden bir yere taşımak aşırı zor. Bir de Bluetooth bağlantısı olmayan versiyon bizdeki. Kumandası olduğu için bunun için ekstra para vermemiştim ama bugün kettleda bile wifi bağlantısı varken, bu kadar yüksek bir fiyat etiketine sahip bir makinada Bluetooth bağlantısı ve app olmaması büyük eksiklik.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 30 Temmuz 2022; 22:43:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.