Şimdi Ara

hava perdesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi bayramlar öncelikle.
    müstakil bir ev var ve giriş katı yaklaşık 90 m2 açık mutfak dahil olarak. haftasonu evi olarak kullandığımız için bu ortamı ısıtmak bizim için yeterli. 2 tane klima aldık toplam 48000btu ikisi.(samsung maldives ve gree) şimdi amacım bu ısınan havayı bu giriş katta tutmak. merdivenlerden yukarı çıkmasını engellemek için kapı vs yaptırmak istemiyorum. ve aklıma hava perdeleri geldi. ısıtıcılı olanlar trifaz olduğundan ısıtıcısız olanlardan düşünüyorum. yaklaşık merdiven boşluğu 240cm. sizce verimli olurmu? ses seviyesi çok mu rahatsız eder.(60db)
    herkese teşekkürler...



  • Kardeşim hava perdelerinin ebatları değişiyor.240 cmlik açıklık rahatlıkla perdelenir.randuman alırsınız tabiki.yalnız 60 db ses biraz fazla.ideal ses 45-55 db aralığında değisiyor.60 db biraz rahatsız edici olabilir.ama herkezin rahatsızlık eşiği farklıdır.sesi deneme imkanınız varsa test edin önce.ayrıca marka olarak aırfel ve storm un daha kaliteli oldugunu söylüyor kullanan arkadaşlar
  • Dükkanimiza hava perdesi almak istiyorum kapimizin genişliği 120 cm yüksekliği 210 cm hangi hava perdesini almaliyim ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: We_Are_Turks

    Dükkanimiza hava perdesi almak istiyorum kapimizin genişliği 120 cm yüksekliği 210 cm hangi hava perdesini almaliyim ?

    Storm hem kaliteli ,fiyatıda kalitesine göre çok iyidir.Made in Turkey,garantisi gerçek.yedek parça sıkıntısı yok.Zırt pırt model değişmez.İsterseniz daha uygun fiyatlı Storm un üretimi Lotus larda var.Siz standart 120 lik olanı alın yeter.

    http://www.stormhavaperdesi.com/
  • Hava perdesi almadan önce bu siteye bakınız
    www.ayberticaret.com/hava-perdeleri-satis-fiyat-listesi.html
    KISACA hava perdesi

    hava perdesi, binaların giriş kapısı üzerine monte edilebilen, bina içindeki klimatize edilmiş, ısıtılmış ve filtre edilmiş temiz havayı muhafaza etmek amacıyla kullanılan, fan ve ısıtıcıdan oluşan bir cihazdır. hava perdesi kullanımı ile, yazın sıcak havanın, kışın soğuk havanın içeri girmesi önlendiği gibi, dışarıdaki egsoz gazlarının, dumanların, kokuların, tozun içeri girmesi de önlenir.

    hava perdesi seçilirken, kapı genişliği, kapı yüksekliği, kapı üzeri ile tavan arasındaki ölçü, kullanım amacı (personel girişi, malzeme girişi, konveyör geçişi), iklim şartları gibi temel bilgilere ihtiyaç vardır. Bu bilgilerin ışığında hava perdesinin boyutları, fan kapasitesi seçilir.

    Isıtma için doğalgaz, buhar, kaynar su, sıcak su, elektrik gibi enerji kaynaklarından, kullanılabilir ve en ekonomik olanını seçmek gerekir.

    Hava perdesi seçiminde bir diğer önemli husus, üfleme hızının tayinidir. Mağaza, otel, banka, restaurant v.b. yerlerin girişindeki hava perdesi, enerji tasarrufu sağlamanın yanı sıra, içeri giren müşteri üzerinde olumlu bir etki yapma görevi de görür. Yüksek hızlı bir hava perdesi seçildiğinde, insanları rahatsız etmeden fonksiyonunu yerine getirmesi gerekir.

    İdeal hava perdesi seçildiğinde, kapılardan kaçan enerjiden % 85 tasarruf sağlanabilir.
    Bu verim oranı, hava perdesi ve montaj şekline göre değiştiği gibi, iç ortamdaki hava dengesine göre de değişir. İç ortamda pozitif veya negatif basınç olması halinde, bu verimde düşme olacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: We_Are_Turks

    Dükkanimiza hava perdesi almak istiyorum kapimizin genişliği 120 cm yüksekliği 210 cm hangi hava perdesini almaliyim ?

    Storm hem kaliteli ,fiyatıda kalitesine göre çok iyidir.Made in Turkey,garantisi gerçek.yedek parça sıkıntısı yok.Zırt pırt model değişmez.İsterseniz daha uygun fiyatlı Storm un üretimi Lotus larda var.Siz standart 120 lik olanı alın yeter.

    http://www.stormhavaperdesi.com/

    Dükkanımızda yaz kış kullanılmak üzere hava perdesi almayı düşünüyoruz kapı genişliği 2 metre. Benim merak ettiğim yazın değilde kışın nasıl olacak? Yani sadece hava üfleyen bir perde taktırırsak kışın içerdeki sıcak havayı muhafaza edebilir mi bu mantıklı bir hareket midir? Yoksa kışında kullanmak için ısıtıcılı bir model mi almalıyız?

    Bu boyutta ısıtıcılı bir hava perdesi 11 KW civarı yakıyor klimada yaklaşık 6 KW eyvah eyvah nasıl yapıcaz bilemiyorum :)Yoksa perde yerine daha güçlü bir klima mı taksak?




  • Kışında kullanmak için ısıtıcılı bir model hava perdesi alınız kışın sürekli ısıtıcısını kullanmazsınız çok soğuklarda ısıtıcısını çalıştırırsınız ısı kaybını önler
    daha büyük klimanın hava perdesi olmadan faydası olmayacaktır. içerdeki sıcak hava kapı açık olduğu için dışarı kaçar.
    hava perdesi fiyarları bulunmakta 2metre hava perdesi 1100,00TL civarı




  • Hava perdeleri iki ortam arasındaki hava geçişini dikey veya yatay üfleyerek engellemek veya en aza indirmek için kullanılır. Ev kullanımı için şerit perde daha sağlıklı çözüm olabilir. Konuyla ilgili Hava Perdesi Nedir? Nasıl Seçilir ? başlıklı yazıda detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Yerli üretim Niva hava perdeleri sektörün en önde giden markaları arasında yer alıyor. Yedek parça ve performans açısından Niva Marka hava perdesi fiyatları gözden geçirmenizi tavsiye ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seot -- 1 Aralık 2016; 11:32:18 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.