Şimdi Ara

HATALI VE SORUNLU SONY VAIO MODELLERİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
7.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dr.ilker


    yunuzJant , bir bakıma haklısın bakım konusunda, ancak cihaz 1 sene önce bakıma girdi fanı temizlendi ama fan sesi ve ısınmasında hiç bir değişiklik olmadı.. ayrıca sony vaio europe da sadece Bx serisinin fan sesi için 2 ya da 3 adet bios update çıkardı, yani demek istediğim adamlarda cihazda problem olduğunu biliyor ama kabul etmiyor.
    benim derdim firma karalamak değil, ama burada vaio konusunda bir çok kullanıcının problemler yaşadığı da bir gerçek,amacım sadece modellerin eksilerini ve artılarını burada tartışarak gerçekten bir modelden sıkıntı çekmiş insanların tecrübeleriyle yani mağdurları önlemek..




    dostum cihazin fazla isinmasi islemciden ve ekran kartindan kaynaklanir bunu onlemek icin benden tavsıye bios ayarlarindan ekran karti mb tını dusurebilir ve ram takviyesi yapabilirsin fan isine gelince fanın calısması tamamen islemci ve ekran kartıyla alakalıdır fan ses yapıyor dıye bır sıkayet anca fiziksel bir hasar var ise olur bilgisayarinda oyun veya baska bir yazilim calıstırıyorsan oda etkili olur yanı benım anlatmak istedıgım bunu sadece cihaza mal etmeyelim birazda bizler dikkatli olalim..




  • quote:

    sadece cihaza mal etmeyelim birazda bizler dikkatli olalim..
    bu konuda haklısın. Ama şimdi üreticinin hiç mi suçu yok, keysmart laptopum var 750 milyona almıştım, o kadar sessiz çalışıyorki duyamıyorsun, sony vaio nun en az 5 değişik modelini kullanma fırsatım oldu, bir tanesinde (bx hariç) fan sesi duymadım. ısınma olmadı, ama bx lerin çoğunda vardı bu problem, şimdide bazı arkadaşlar fz de de aynı problemin olduğunu söylüyor. yani söz konusu vaio olunca , sorunsuz laptop sahibi olmak biraz şans işi gibi.
  • elektronik cihazlar fantezi boşluğu kurbanı değildir. açıkçası bir gece önceden alkolü alıpta ertesi sabah bu kafa ile kumdan kale yapmaya çalışan bir adamın yapacağı bir kale olmaz :):))

    şans değil arkadaşlar milyon dolarlar şansa yatırılmaz ......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

    benden size tavsiye eğer bir sony alacak arkadaş olursa açık adres

    rainmaker9944@windowslive.com adresmi mail atın çözüm üreteyim açık ve net !!!

    saygılarımla,
  • quote:

    elektronik cihazlar fantezi boşluğu kurbanı değildir. açıkçası bir gece önceden alkolü alıpta ertesi sabah bu kafa ile kumdan kale yapmaya çalışan bir adamın yapacağı bir kale olmaz :):))

    şans değil arkadaşlar milyon dolarlar şansa yatırılmaz ......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1



    ne demek istediğini anlamadım? yani adamlar yapıyor da biz mi kullanmayı bilmiyoruz?
  • arkadaşlar selamlar cihaz geçen gün elime geçti:

    herşey güzel ama; aynen bx te olduğu gibi FAN HİÇ SUSMUYOR (ben bx ten alışık (2 sene fan susmadı) olduğum için rahatım) ekranı üstten ve yandan katman veriyor yani yani sony vaio yu ekranı için alacaksanız en azından fz 21m almayın. (benim eski bx modeli bunun ekranını 5 e katlar)

    ben yukarıda belirttiğim üzere alternatifsizlikten dolayı mecburiyetten aldım. yani başka seçeneğim olmadı.

    ama size tavsiyem o kadar para verip bu makineyi almayın.. alternatiflerini araştırın

    saygılar
  • sony avrupa FZ serilerindeki ısınma ve fan sesi sorunlarını resmi olarak incelemye almış.Bu konuda geri çağırma olsılığı yüksektir.şu anda bu sorunu yaşayan arkadaşlar bir müddet daha beklesin.serviste şu an anakart değişikliği yapılıyor.ancak geri çağırma olursa belki anakartı değiştirilenler bu kapsama girmeyebilir.beklemekte yarar var.....
  • bu 21m lerin ekranları betermiş , nerede benim eski BXim ..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dr.ilker


    benim amacım karşılaştığım problemlerle başkalarının karşılaşmaması, bx modeli üretimden kalkmış olabilir. ama fz serisi şu an hala satışta ve kullanıcıların bir kısmı aynen bx modelinde olduğu gibi ısınma ve fan sesinden şikayetçi. Ben açıkcası bu yazımın neresinde varsayım öne sürdüğümü anlayamadım. Ayrıca o BX modelleri için Club vaio ya sayfalar dolusu yazı yazdım üşenmeden :) umarım o dönemde bu modeli almayı düşünen arkadaşlara bir faydam olmuştur. Buraya yine hiç üşenmeden yazmamın sebebi de aynı problemlerin farklı modellerde de devam etmesi. "bilerek kimse problemli malı piyasaya sürmez" sözü de bence epey iddaalı bir söz.. ne diyeyim bence sadece bir temenniyi ifade ediyor.. diğer tarafta da bu alımlardan mağdur olmuş bir ton kullanıcının gerçek hikayeleri var.

    saygılar




    FZ serisi de ısınıyor,benimkinden biliyorum..




  • bx serisi bi sony vaio aldım ve tam 1 sene kullandıktan sonra söylendiği gibi fan sorunu vardı ve aşırı ses çıkarıordu .. ve en son tekrar söylendiği gibi anakartı alev aldı.
    tabiki servise götürdüm ve bana söyleneni aynen sizinle paylaşıorum..;
    ' çok kullanmanızdan dolayı ( kullanmıcaksam ben bu pcyi neden aldım ) anakartınız yanmış ve kullanıcı hatası olduğu için garanti kapsaamında değildir. 1000 lira gibi bi ücreti vardır sipariş vermemizi istermisiniz' bana söylenen eksiksiz olarak bu. hem anakartını ben yakmış oldum hemde 2100 tl verdiğim ve 1 sene kullandığım pcye 1000 tl daha istediler. karar sizin . Tek söyleyebiliceğim SONY VAİO PİŞMANLIKTIR.. 053142162667 buda benim numaram bu konuyla ilgili arayabilirsiniz pişmanlığımı yüzyüze de anlatabilirim.

    Ve en geç 1 haftaya sony 'e dava açıorum . beni desteklicek kullanıcılarımız varsa ulaşsın bana . çöpe atılan paralarınız sizin hakkınız. ve bu paraları seve seve değil. bi şekilde geri verecekler.. ii günler:.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.