Şimdi Ara

HATALI VE SORUNLU SONY VAIO MODELLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
7.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar selamlar,

    bu konuyu eğer forum yöneticisi uygun görürse, sony alacak arkadaşları, mevcut modellerde karşılaşılan olumsuzluklar hakkında bilgilendirerek alacakları ürün konusunda yönlendirmek için açtım. Başka bir başlık altına attığım yazıyı buraya tekrar koyarak başlangıcı ben yapmak istedim. Umarım hepimize faydalı bilgilere bu sayede ulaşabiliriz. Lütfen sadece aldığınız modellerle ilgili sorunlarınızı yazınız.

    Teşekkürler
    saygılarımla
    ilker



    "Yaklaşık 4 senedir bu forumu takip ediyorum, tam 2 sene önce burada sony vaio BX196XP incelemesi yapan bir arkadaşımızın yazısı üzerine adı geçen cihazı aldım. O dönemde incelememi farklı bir nikle yazmıştım.. cihaz yaklaşık 2 senedir bende. Fan sesi ve aşırı ısınma problemine hiç bir şekilde çare bulamadım. Bakınız size şunu söyleyeyim biri eğer “ x veya y serisinde fan problemi veya ısınma problemi var” yorumunu yapmışsa o modelden veya seriden uzak durun. Hatta şöyle söyleyebilirim: eğer cihazda fan problemi varsa KESİNLİKLE ALMAYIN!!

    Ben laptopumu İstanbul bilişimden almadım, o çarşamba pazarı gibi site bana hiçte güven vermiyor ama bu benim yorumum, kimse üzerine alınmasın. Şu an 2. bir vaio seçmek üzereyim, ilk vaio serviste 2 aydan fazla kaldığı için böyle bir hakkım doğdu. ileri zamanlarda buraya gelişmeleri yazacağım.

    Biliyorum burada bir çok arkadaşımız benimde zamanında yaşadığım gibi "hangi laptopu alsam acaba" karmaşasına bir çözüm bulmak istiyor ama şimdilik size söyleyebileceğim şey şudur :

    Eğer imkanınız varsa gidin cihazları toplu görebileceğiniz bir showroomda görün inceleyin dinleyin vs vs. bu bir..

    Bir ikincisi, böyle yok vaio ayrıcalıktır yok fan club ıvır zıvırlara aldanmayın.. parayla alınana mal kimseyi ayrıcalıklı yapmaz. Bu kardeşlerimizin bu abartılı marka tutkunlukları sizi yanıltmasın, bizim amacımız verdiğimiz paranın karşılığı kalitede bir ürün veya hizmet almak olmalıdır. Zar zor kazandığımız veya ailelerimizden aldığımız paraları gömdüğümüz bu markalar, bu şirketler , özellikle de sony, Türkiye ‘de ki yasal boşluklardan yararlanarak bize çoğu konfigürasyon uyumsuzlukları olan modeller ve ucuz maliyetli cihazları satıyor..

    Ha bazılarının ki düzgün çıkıyor, şanslı saysın o arkadaşlar kendilerini.. fan sesinden film izleyemeyen, sunum dahi yapamayan, 3600 ytl verip aldıkları dizüstünü dizlerinin üstünde bacakları kızarmadan 30 dakika kullanamayan bazıları da benim gibi pişman oluyor..


    Şu da var tabiiki, sony vaiolardaki ekran hiç bir cihazda yok bu kesin.. bir tek HP nin yeni modelleri yakın kalite veriyor benim izlenimlerime göre.. ama sony ekranda bir numara su götürmez. Kasa işçiliğine ve estetiğe bakıyorsun 10 numara.. O da tamam.


    Ama muazzam bir ekranın yanında yetersiz bir ses kalitesi mevcut .. hadi ona da tamam, cihaz ateşteki demir gibi ısınıyor ve fan sürekli çalışıyor ve sesi çok yüksek (bx modelleri için konuşuyorum , şu sıra FZ modellerini araştırıyorum sanıyorum onlarda da aynı sorun mevcut, fan başta alçak bir ses gibi ama inanın 1 sene sonra hiçte öyle düşünmeyeceksiniz) .

    Ben bu şikayetim için cihazı firmaya gönderdim, ama yazışmalar sonrası o meşhur SONY cihazın 70 derece ısınmasına normal demiş, hatta alev almadıktan sonra problem yok gibi bir yanıt vermişler ki evlere şenlik..

    İşte bazılarının hataları görmezden gelecek kadar kendilerini kaptırdıkları o vaio ayrıcalığı..Bence bu vaio Fan’ı arkadaşlar sadece sorunsuz vaio alma şansına sahip olmuş ayrıcalıklı arkadaşlar .

    Ben şu an Fan sesi olmayan ve ısınmayan bir vaio modeli arayışı içindeyim ve okuduğum yorumlardan anladığım kadarıyla FZ değil onun bir önceki modeli FE serisi bu ihtiyacıma yanıt verecek gibi. (FE31M).

    Ben cihazı aldıktan sonra yine bu foruma cihazın artı ve eksilerini net bir şekilde abartmadan yazmıştım. İnanın buraya yazılan her düzgün yorum bir arkadaşımızı kötü bir malı almaktan alı koyuyor veya daha sağlam denenmiş sorunsuz bir ürüne yönlendiriyor. Bu sebeple bu forum bizim için çok önemli .. Emeği geçen herkese teşekkürler."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.ilker -- 29 Ocak 2008; 13:59:59 >







  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dr.ilker

    Ama muazzam bir ekranın yanında yetersiz bir ses kalitesi mevcut .. hadi ona da tamam, cihaz ateşteki demir gibi ısınıyor ve fan sürekli çalışıyor ve sesi çok yüksek (bx modelleri için konuşuyorum , şu sıra FZ modellerini araştırıyorum sanıyorum onlarda da aynı sorun mevcut, fan başta alçak bir ses gibi ama inanın 1 sene sonra hiçte öyle düşünmeyeceksiniz) .


    Hocam usenmeden oturmus yazmissiniz. Fakat varsayimlarla hareket edemeyiz. Urunden bir tane satin alin. Testinizi yapin. Bize sonuclarini bildirin. Somut seyler sunarsaniz memnun kaliriz. Tesekkur ederiz. FZ serilerinden kullanan arkadaslar hep memnuniyetlerini ilettiler. Bu birincisi. İkinci konu BX serilerinin isinma problemi olan modelleri. Saniyorum uretimden kalkali aylar oluyor. O yuzden yazinizin icerigi guncel degil. O tarihlerde yazsaydiniz bir cok arkadasimizin istifade etmesine neden olurdunuz. Ote yandan cihazin cok isinmasinin sebebi satin aldiginiz magaza yada yurtdisindan ithalatini yapan firmalar degil. Bilerek kimse problemli mal getirip piyasaya surmez.
    Saygilar..




  • benim amacım karşılaştığım problemlerle başkalarının karşılaşmaması, bx modeli üretimden kalkmış olabilir. ama fz serisi şu an hala satışta ve kullanıcıların bir kısmı aynen bx modelinde olduğu gibi ısınma ve fan sesinden şikayetçi. Ben açıkcası bu yazımın neresinde varsayım öne sürdüğümü anlayamadım. Ayrıca o BX modelleri için Club vaio ya sayfalar dolusu yazı yazdım üşenmeden :) umarım o dönemde bu modeli almayı düşünen arkadaşlara bir faydam olmuştur. Buraya yine hiç üşenmeden yazmamın sebebi de aynı problemlerin farklı modellerde de devam etmesi. "bilerek kimse problemli malı piyasaya sürmez" sözü de bence epey iddaalı bir söz.. ne diyeyim bence sadece bir temenniyi ifade ediyor.. diğer tarafta da bu alımlardan mağdur olmuş bir ton kullanıcının gerçek hikayeleri var.

    saygılar
  • FZ-11M modeli bir Cihaz sahibiyim. Şu an fan çalışıyor ve çook derinden bir fan sesi geliyor. Şikayet üzerine dinledim ve fan sesini duydum normalde fark edilecek bir ses değil.
  • ilker bey bx serilerinde kronik bir arıza degil bu ısınma sorunu ve fan problemi cihazınıza fan bakımı yaptırıp bios upgrade işlemi yaparsanız ısınma sorunu kesinlikle yasamayacaksınız.


    saygılar
  • öneriniz için teşekkür ederim. ancak her türlü bios update i 2 senelik süre içinde bizzat kendim ve firma tarafından yapıldı. bir değişiklik olmadı . ilk servise gidişinde fanı temizlediler ama sonuç aynı. ben artık bx ten geçtim , yeni alacağım fz de böyle bir sorunu tekrar yaşar mıyım tedirginliği içindeyim.
  • arkadaşlar ben şu anda fz serisi bi sony notebook kullanıyorum yaklaşık 45 gün önce aldım herhangi bir fan sesi ve ısınma sorunu yok...ama şimdi fz lerin 3xxx serileri çıkıyomuş onlara yönlenebilirisin...
  • bu bx hangi firmanın garantisi altında?
  • Bu tip problemler büyük markalarda çok yaşanıyor.İlker arkadaşın yaptığı çok doğru bence.Kesinlikle SONY.Bizler ne yapıyoruz Arçeliğin buzdolabını alıyoruz problem yaşıyoruz.Arkadaş ortamında buzdolabı muhabbeti geçse aman abi arçelik sakın alma başın belaya girer diyoruz böyle bir mantık var mı ya? Benim evdeki tüm beyaz eşyam arçelik tek sorun yaşamadım.Bu aslında tüm markalar için geçerli.Bu şekilde bence yorum yapmayalım derim.
  • sayın mybo37, şöyle bir durum var, elimdeki bx modeli serviste 2 aydan fazla kaldığı için mecburen :) değişimi bir sony vaio modeli ile yapmak zorundayım. yani bu benim değil servisin ve bana satan firmanın bana gösterdiği bir opsiyon.

    bu arada fz21m ve 21z arasında seçim yapmam gerekiyor ( tabiiki üstüne belirli bir miktar fark ödeyerek) hangisini önerirsiniz? ben 2 sinide inceledim 21z de blue ray disk yazma opsiyonu 100gb artı HDD ve işlemcide ufak bir fark mevcut.. fiyatı 21m e göre 1000ytl daha fazla.

    önerilerinizi yazarsanız sevinirim
    saygılar
  • SZ serilerinde ki ekran problemlerine de deginebilir mi tecrube ve bilgi sahibi bir arkadaş yeni serilerde halledildi mi yoksa gözümüzü kapatıp seciyormuyuz bir tane hala(;
  • Ben daha önce SZ4XTN/C modelini 2hafta kullanıp ekran sorunu nedeniyle iade etmiştim. Sonra SZ660N/C modelini abd.den getirttim ve şu anda çok memnunum. Yalnız 2 modeli de kullanan biri olarak şunu çok rahat söyleyebilirimki sz4 serisindeki ekran problemi sadece yazılan sarımsı lekelenme değil- ekranın genel olarak renk üretimi de problemli bence. çünkü sz6nın ekranı tek kelimeyle mükemmel- renkler müthiş canlı. ama sz4 de renkler tek lambalı x-brite ekranlardan bile cansızdı. Sonuç olarak forumdaki birçok arkadaşında yazdığı gibi sz6 serisinde artık ekran problemi yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: musti2004s

    Ben daha önce SZ4XTN/C modelini 2hafta kullanıp ekran sorunu nedeniyle iade etmiştim. Sonra SZ660N/C modelini abd.den getirttim ve şu anda çok memnunum. Yalnız 2 modeli de kullanan biri olarak şunu çok rahat söyleyebilirimki sz4 serisindeki ekran problemi sadece yazılan sarımsı lekelenme değil- ekranın genel olarak renk üretimi de problemli bence. çünkü sz6nın ekranı tek kelimeyle mükemmel- renkler müthiş canlı. ama sz4 de renkler tek lambalı x-brite ekranlardan bile cansızdı. Sonuç olarak forumdaki birçok arkadaşında yazdığı gibi sz6 serisinde artık ekran problemi yok.


    @musti2004s

    Sony laptopları şu ana kadar hiç incelememiştim fiyatından ötürü ama şimdi abd'den getirtme imkanım var ve aklımda birkaç soru var bunula ilgili.

    Öncelikle abd'den getirtince ne kadarlık bir fiyat farkı oluyor? Buarada servis sıkıntısı yaşanıyor mu? Bir de dediğim gibi sony vaioları çok fazla incelemedim, core 2duo 2.0 ghz civarında ve iyi bir ekran kartına sahip birkaç model de önerirsen sevinirim.

    Şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furqaan -- 6 Şubat 2008; 23:05:35 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dr.ilker

    sayın mybo37, şöyle bir durum var, elimdeki bx modeli serviste 2 aydan fazla kaldığı için mecburen :) değişimi bir sony vaio modeli ile yapmak zorundayım. yani bu benim değil servisin ve bana satan firmanın bana gösterdiği bir opsiyon.

    bu arada fz21m ve 21z arasında seçim yapmam gerekiyor ( tabiiki üstüne belirli bir miktar fark ödeyerek) hangisini önerirsiniz? ben 2 sinide inceledim 21z de blue ray disk yazma opsiyonu 100gb artı HDD ve işlemcide ufak bir fark mevcut.. fiyatı 21m e göre 1000ytl daha fazla.

    önerilerinizi yazarsanız sevinirim
    saygılar


    Sayın Dr İlker Fz 21 z modelinde bir artı daha var ve çok önemli. 21z nin ekranı çift led aydınlatmalı yani her yönden rahatca ekrana bakabiliyorsunuz ki pek az modelde var. Ben de 21m modelini aldım çok memnunum özellki olarak verdiğim fiyata değiyor. Ama benimki tek led aydınlatmalı yandan veya üstten bakınca karşıt renkli görünüyor. Fan sesine ve ısınmaya gelince bilgisayarımda 3 tane güç seçeneği var güç tasarrufu, dengeli, yüksek performans.. Fan sesi ve ısınma, şarj kablosu takılıyken ve y.performans modundayken oluyor. Ses bence hiç de fazla değil, fiş takılı değilken batarya ile o sesi de duyamazsın ve fan soğuk üfler. Ölçtüğüm en son ısı 51 derece dir oyun oynarken. Karar sizin Fz serisi hafif, ekran mükemmel özellikle fz21z, bluray, aynı işlemcili ekran kartlı ram li baska bir dizüstü ile kıyaslarsak sony den daha iyi bir performans alındığını tüm kullanıcılardan duydum.




  • yaw arkadaslar cihazları alıyoruz notebook olsun projeksiyon olsun bu tur cıhazlar benım gozumde aynı neden ? cıhazlar toza karsı alerjili gıbı nekadar toz o kadar oksuruk cihazları 1 yıl gibi kullanıyoruz ondan sonra fan ses yapıyor dıoruz bence sıkayetı bıle soz konusu olmaması gerekır ....butur cıhazların bıldıgım kadarı ıle yılda bır bakıma gırmesı gerekıyor ...
  • bu konuda celal abiye katılıyorum sen notebook al 1 sene kullan bakım yaptırma sonra ses çıkıyor ısınıyor diye şikayetlerle koskoca sony VAIO u şikayet konusu yap kardeşim 3600 ytl ödediğin bi makinaya 50 ytl ödeyip bakım yaptırmadıysan bu VAIO nun suçu değil. Eğer yeni bir vaio alıcaksan ve performanslı olsun istiyorsan ar670 modelini al eğer illa fz istiyosan merak etme fan sorunu falan yok 2 arkadaşımdada var 2 ay önce aldılar ve problemsiz çalışıyor yeni model fz3xx lere bakabilirsin.

    Bu arada SZ serisinden bahsetmişsiniz SZ serilerinde SZ6 modelleri öncesinde çıkanlara göre her donanımıyla farklı tamamen eksiksiz bir ürün SZ5 serisine kadar oluşan bütün problemler tamamen ortadan kalkmış durumda.

    BOL ŞANS....
  • yunuzJant , bir bakıma haklısın bakım konusunda, ancak cihaz 1 sene önce bakıma girdi fanı temizlendi ama fan sesi ve ısınmasında hiç bir değişiklik olmadı.. ayrıca sony vaio europe da sadece Bx serisinin fan sesi için 2 ya da 3 adet bios update çıkardı, yani demek istediğim adamlarda cihazda problem olduğunu biliyor ama kabul etmiyor.
    benim derdim firma karalamak değil, ama burada vaio konusunda bir çok kullanıcının problemler yaşadığı da bir gerçek,amacım sadece modellerin eksilerini ve artılarını burada tartışarak gerçekten bir modelden sıkıntı çekmiş insanların tecrübeleriyle yani mağdurları önlemek..
  • Ne bakımı kardeşim? Motosiklet mi bu? Kim her sene 50 ytl verip bakıma götürmüş bilgisayarını? Var mı böyle biri? olsa olsa sağını solunu silip fanına bi süpürge ucu tutarsın. Amma abartmışsın.

    quote:

    Orjinalden alıntı: YunuzJant

    bu konuda celal abiye katılıyorum sen notebook al 1 sene kullan bakım yaptırma sonra ses çıkıyor ısınıyor diye şikayetlerle koskoca sony VAIO u şikayet konusu yap kardeşim 3600 ytl ödediğin bi makinaya 50 ytl ödeyip bakım yaptırmadıysan bu VAIO nun suçu değil. Eğer yeni bir vaio alıcaksan ve performanslı olsun istiyorsan ar670 modelini al eğer illa fz istiyosan merak etme fan sorunu falan yok 2 arkadaşımdada var 2 ay önce aldılar ve problemsiz çalışıyor yeni model fz3xx lere bakabilirsin.

    Bu arada SZ serisinden bahsetmişsiniz SZ serilerinde SZ6 modelleri öncesinde çıkanlara göre her donanımıyla farklı tamamen eksiksiz bir ürün SZ5 serisine kadar oluşan bütün problemler tamamen ortadan kalkmış durumda.

    BOL ŞANS....




  • benimde arkadaşım götürüyor laptopu bakım için arada
  • quote:

    Orjinalden alıntı: istengeldimyorgunum

    Ne bakımı kardeşim? Motosiklet mi bu? Kim her sene 50 ytl verip bakıma götürmüş bilgisayarını? Var mı böyle biri? olsa olsa sağını solunu silip fanına bi süpürge ucu tutarsın. Amma abartmışsın.

    quote:

    Orjinalden alıntı: YunuzJant

    bu konuda celal abiye katılıyorum sen notebook al 1 sene kullan bakım yaptırma sonra ses çıkıyor ısınıyor diye şikayetlerle koskoca sony VAIO u şikayet konusu yap kardeşim 3600 ytl ödediğin bi makinaya 50 ytl ödeyip bakım yaptırmadıysan bu VAIO nun suçu değil. Eğer yeni bir vaio alıcaksan ve performanslı olsun istiyorsan ar670 modelini al eğer illa fz istiyosan merak etme fan sorunu falan yok 2 arkadaşımdada var 2 ay önce aldılar ve problemsiz çalışıyor yeni model fz3xx lere bakabilirsin.

    Bu arada SZ serisinden bahsetmişsiniz SZ serilerinde SZ6 modelleri öncesinde çıkanlara göre her donanımıyla farklı tamamen eksiksiz bir ürün SZ5 serisine kadar oluşan bütün problemler tamamen ortadan kalkmış durumda.

    BOL ŞANS....



    arkadasim benden sana tavsiye ilk once teknoloji dersi al ondan sonra bir bilgisayar kursuna gitte notebokk veya turkcesi ile diz ustu bilgisayarin ne oldugunu bir sozlukten arastir bakalim motormu degilmi oren sonra sor motorsikletmi diye sana burda teknisyenlik ve hassas olan elektronik aletlerin nasıl kullanılacagı hakkında ders veremeyiz ...




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.