Şimdi Ara

Hat Değerlerini Yorumlayalım [ANA KONU] (206. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.574
Cevap
60
Favori
148.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 204205206207208
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • celalyuksel kullanıcısına yanıt

    Dediğim gibi tesisatlık bişey yok gibi duruyor.


    ISS ile çözebilmen lazım.

  • srvngrc S kullanıcısına yanıt

    download hızınız 24 mbps ye düşerse en fazla alacağınız upload hızı 1 mbps olur vdsl tanımlı olmanıza rağmen adsl kullanıyorsunuz şu anda resmen kendi ayaklarınıza sıkmışsınız,24 mbps değilde 35 mbps lik vdsl pakete geçiş yapabilirsiniz.35mbps down,6mbps up hızında bağlantıya cevap verecek altyapıya sahipsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hadebe16 -- 11 Mayıs 2022; 13:29:53 >
  • hadebe16 H kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. İyi de neden adsl kullanıyor olayım? Profil vdsl olarak görünüyor. Kaldı ki bu kadar şikayete rağmen nasıl düzelmiyorlar?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hadebe16 H kullanıcısına yanıt

    Bu arada ben özellikle geçmedim bu pakete. Kendileri dediler çalışmaz sorun yaşarsınız 24 yapın diye. Ayrıca ADSL olsa downloadı 18e çekince upload artmaz ki mantıken.. Ama artıyor. Downloadı manuel olarak 18 yaptılar upload 6 oldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srvngrc -- 11 Mayıs 2022; 13:39:25 >
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt

    şu anda adsl+ bağlantıya sahipsiniz cihazınızda multi modda olduğu için vdsl olarak algılamakta zaten hızınızda bunu belirliyor 24 mbps hızda max 2 mbps up alırsınız zaten bağlantı hızları şöyle sralanır

    adsl

    16mbps down > 1mbps up

    24mbps down > 2mbps up

    vdsl

    35mbps down > 6mbps up

    100mbps down > 8mbps up

  • hadebe16 H kullanıcısına yanıt

    Valla bilmiyorum ama böyle bir halt yemişlerse zaten düzeltmesinler. Tekrar kayıt bıraktım. Eğer bugün de düzeltemezlerse tutanak tutturup iptal için başvuracağım. Sonra başka iss'e geçerim.

  • hat kaliteniz 35 mbps için yeterli görünüyor.yapmaları gereken tek şey sizi 35mbps down 6 mbps up vdsl pakete dahil etmeleri önceki geçişinizde 8mbps up tanımlandığı için 35 mbps down trafiğinizde sorun yaşamışsınız.telekomun beceriksizliğimi diyelim ekiplerinmi ne diyelim bilemedim şimdi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hadebe16 -- 11 Mayıs 2022; 14:1:26 >
  • hadebe16 H kullanıcısına yanıt

    Dediğim gibi zaten 5 gün stabil şekilde 35 kullandım. Ev içinde 10 metre ince telefon kablosuyla bağlamıştım modemi üstelik. Modemi buat altına taşıyıp ana hattan direkt bağlantı versem daha da iyi olacaktı. 35 sordum o da zor 24 çalışır dediler. Ben de 24e geçtim. Lanet ettim ama şu 3-5 günde. O kadar iş bilmez eleman var ki. Sırf kendi rahatları için yanlış yönlendiriyorlar insanları. Arıza kaydı bırakıyorum kapatıyorlar bir de giderilmiş gibi.

  • srvngrc S kullanıcısına yanıt

    ttnet le aranızdaki bu sorun düzelmeden başka sağlayıcı tavsiye etmem sonuçta telekom altyapısı bu altyapı düzelmeden başka sağlayıcıda sizi memnun etmeyecektir.

  • Çalışıyorlarmış 2 gündür sözde altyapıyı düzeltmek için. Bu arada ben 35/8 hızı 50'lik pakette alıyordum. Upload o yüzden 8'di yani. 6 olsa dediğiniz gibi muhtemelen daha iyi çalışırdı. Ben de sorunun aynen sizin dediğiniz şekilde olduğunu düşünüyorum şu an. Çünkü arıza ile açıklanabilecek bir durum yok ortada. Arızanın tam geçiş anına gelmiş olması mümkün değil. Geçiş esnasında dediğiniz gibi profili adsl'e çevirdiler muhtemelen. Diyemiyorlar da sizi adsl'e geçirdik diye.


    @hadebe16




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srvngrc -- 11 Mayıs 2022; 14:24:8 >
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt

    upload hızınızı 6 ya download hzınızıda 35 mpbs olarak güncelletin sorun olmaz diye düşünüyorum olursaki şayet değerlerinize bakarız ona göre bir durum değerlendirmesi yaparız tekrar.

  • hadebe16 H kullanıcısına yanıt

    Kesilmiş evde internet. Bakalım. Müdahale ettiler bir yerlere demek. Belki iyileştirme olur da 50'yi alırım.

  • srvngrc S kullanıcısına yanıt

    uploadda snr 3lere kadar düşmüş bunda başka bi sıkıntı var muhtemelen

  • Düzeltmişler sorunu. Ayrıca hala çalışıyoruz dedi iyileştirme için. Hat değerleri nasıl sizce? 35mbps alır mıyım? Modemi evin girişine alınca bi %5lik iyileşme de oluyor.

    Hat Değerlerini Yorumlayalım [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srvngrc -- 12 Mayıs 2022; 16:14:25 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Suan olmasi gerektigi gibi kac metre uzaklik vardi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unununium U kullanıcısına yanıt
    Sorgulamada 113 diyor. Ama ben hattın geldiği menholleri ekipler çalışırken gördüm. Bizim sokağa yan sokaktan dönüp geliyor. Toplam mesafe 300 metreden fazla olsa gerek.
    Az evvel gelip bizim ankastreye de müdahale ettiler. Max hız 44mbps snr de 15 civarı oldu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt

    hat zayıflaması bi tık fazla sanki

  • unununium U kullanıcısına yanıt
    Bunun benim iç tesisatım ile alakası var mıdır? Bina girişinde 2 ek var. Eğer yukarıya tek parça çıkıyorsa ev içinde de 1 ek var toplam 3 ek. Yak1 değil ekler bant ile yapılmış. Evde buattan modeme 10 metrelik standart telefon kablosu gidiyor. Bu da etkiliyordur.
    Ekleri Yak1 ile yaparsam belki bi tık düzelir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt

    Ne kadar fazla ek olursa o kadar problem çıkar.

  • Modemdeki hat değerlerine takılıp kalmayın önemli olan bina dışı ve iç tesisatınızın kalitesi kadar kablo kalitesi, modem kaliteside önemlidir.bunlara rağmen sağlıklı bir wifi ağı kuramadıysanız modeminizin bulunduğu kanalı kontrol edin yoğun kanallarda olmanız bağlantınızı etkiler modeminizin konumunu daire içerisinde en sağlıklı bölgede konumlandırmanız gerekmektedir dairenizin tam ortası yada koridor kısmında odalara bakan duvarlar en ideal yerdir ne yerde ne de yüksekte olmamalıdır direk ankastreden gelen cat 5 yada cat 6 kabloyla modem sonlandırılmalıdır arada kullanacağınız telefon kablosu yada başka bir kablo duvardaki üçlü fişli priziniz yada kalitesiz keystonelar veri akışını etkileyebilir.ayrıca hattınızın elektrik hattından gelmesi ciddi kayıplarada sebep olur bunlar son kullanıcı için önemlidir.ben kendimden bir örnek verecek olursam saha dolabı 70 mt bina önünden fiber kablo geçiyor bina içi ankastre eski olduğu için 15 metre ankastreye fiber kablodan bakır çekilmiş bina içi dairemin bir uç odasına birde diğer uçtaki salona sıva altından 5li eski bakır kablo ile gelmekte altyapı 60 mbps ye kadar destekliyor fakat ben yeterli gördüğüm için 35 mbps lik paketi kullanıyorum 1.katta oturduğum için ankastre tam mutfağın alt kısmında kalıyordu mutfakta dairemin tam orta kısmında,koridora bakıyor bu sebeple mutfak köşesinden zeminden ankastreye gelecek şekilde delik açtırdım tezgah altından cat 6 kablo çekip mutfak duvarından bir deliklede koridora orta kısma çektirdim yaklaşık olarak 16 mt gibi bir kablo kullandım ekiplere ankastreye bağlantı yaptırıp modemide çektirdiğim kablo ile sonlandırdım diğer hatlarımda 16 db snr değeri verirken ping değerim 14 dü çektiğim yeni hattta 22 db snr değeri alıyorum ama hızımda herhangi bir değişiklik oldumu olmadı ping değerim hala 14 o yüzden hat değerinden çok kablonun sağlıklı bir şekilde modemle buluşması çok önemli bu sadece sizin kaliteli bir şekilde veri alışverişini yapmanızı sağlar kopma sorunlarınızın önüne geçer ekli kablolar ve sağlıksız bir tesisat hep sorunlara yol açar.





  • 
Sayfa: önceki 204205206207208
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.