Şimdi Ara

Hastanede Çoklu monitör sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir üniversite hastanesi Radyoloji bölümünde tanısal amaçlı kullandığımız bilgisayarlarda, anakart üzerinde sadece bir adet PCI 16 veri yolu var ve buraya ATI FireGL ekran kartı takılı. Bu kartın 2 adat DVI çıkışı mevcut. Kullandığımız 2 adet yüksek çözünürlüklü medikal monitör bu çıkışlara bağlı. Bizim problemimiz 3. bir normal LCD monitörü bu bilgisayarlara bağlamak istiyoruz. Anakart üzerinde onboard ekran karı mevcut. Ve bu kartın DVI ve VGA çıkışları var. Bu kart üzerinden 3. monitörü bağlayabilirmiyiz? BIOS'ta primer video adaptör olarak PCI üzerindeki kart seçili. Anakart üzerinde başka PCI veya VGA veri yolu olmadığı için diğer bir harici ekran kartı takamıyoruz. Bilgi işlemin bize söylediği "anakart değişmeden problem çözülemez". Oda bilgisayarlar garantide olduğu için mümkündeğil. Monitör çoklayıcılar işimize yararmı? teşekkürler.







  • Hem onboard vga hem slota takılı olan vga aynı anda çalışmaz.Bir monitör çoklayıcı almalısınız.
  • matrox bır ekran kartı almanız gerekebılırhttp://www.matrox.com/graphics/en/products/gxm/th2go/


    yada bu alettı Matrox TripleHead2Go
    Digital Edition



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 18 Eylül 2009; 8:00:55 >
  • Yüksek çözünürlükte kullandığınızı söylediniz.. Timeguard'ın dediği şekilde daha net görüntü elde edebilirsiniz. Orta halli monitör çoklayıcılar görüntüde bozulmalara sebep olabiliyor.
  • Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler. 3. monitör çözünürlüğü çok önemli değil. Ancak çok layıcı ile diğer 2 monitörden birisinde çözünürlük düşerse o zaman çoklayıcı işe aramaz. Birde 3. monitörü diğer 2'sinden bağımsız kullanmak istiyoruz. Yani bu monitörde açtığımız uygulamalar diğer 2 monitördeki uygulamayı değiştirmeyecek.
  • Az bekle hd58xx ya da hd57xx alırsınız. Görüntü çoklamayı boşverin bence radyoloji merkezi gibi görüntü NETLİĞİNE en çok prim vereceğiniz bir yerde dvi çıkışlı ekran kartı ve monitör kullanımı kanımca şart. Kimseye yanlışlıkla skleroz vs tanısı koymak istemessiniz görüntü bulanıklığından
    hd58xx ve hd57xx kartları öneriyorum ati'nin yeni çıkartacağı kartlar. Eylül sonu ilki ekim sonu ikinci seri çıkacak ve bu ikinci seri 200 + 50$ fiyatıyla geleceği açıklandı trye. Bu kartlarda daha sürücülerden 3 ekran desteği bulunacak. En akıllıca tercih yeni ati kartı olur bence, adamlar reklamını yaptıkları bu eyefinity adı konmuş 3 ekran desteğinin hakkını veriyorlar!
  • ATI EYEFINITIY TEKNOLOJİSİ TAM SİZE GÖRE ZİRA ÇOK YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜK SUNUYOR.

    5870 2GB SIX Modelini 450usd+kdv almanız ve Samsung 6display ultra thin bezel monitör almanızı öneririm eğer bütçeniz varsa.

    Tabi bu ürünler ay sonunda piyasaya çıkacak...
  • kardeşim sorunun bir monitör çoklayıcıyla çözülür
  • Adamlar görüntüleme merkezi işi yapıyorlar, alabilecekleri en iyi görüntüyü almaları şart. Görüntü çoklayıcı aynı ekran çözünürlüğünü çokluyordur belki, eyefinity ise 7680x4800 çözünürlük sağlayabilir demek adamlara tek sistemde. 35 mpixel fotoğraf kalitesi demek Elbette ki onu öneriyoruz profesyonel çözüm olarak.
  • Anakartın üstündeki ekran kartını ayrı sanal bir işletim sistemi ile kullanabilirsiniz.

    Tek işletim sistemi içerisinde olmuyor diye biliyorum.

    Bende 4870X2 satıyorum, 2 adet DVI 1 adet S-video çıkışı var, FireGLden oldukça güçlü bir ekran kartı; düşünürseniz.

    http://forum.donanimhaber.com/m_34375068/mpage_1/key_//tm.htm#34404534
  • Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler. Bu çoklayıcılar 2 megapiksel çözünürlüğe destek veriyorlarmı? Çünkü kullandığımız monitörler 2MGP ve ayrı cihazda 5MGP. Bu çözümleri benim değilde bizim bilgi işlemin yapması gerekiyor tabiki. Alımlarda bilgi işlem üzerinden gerçekleşecek. Ancak ATİ2nin yeni ekran kartları gerçekten iyi bir çözüm gibi duruyor. Peki bunları mevcut anakartlar üzerinde kullanabiliecekmiyiz* yoksa yeni anakartlar gerekecekmi?
  • Kullanabileceksin arkadaşım, yalnız pci ex 2.0 anakartlar olması şartıyla. Pci ex2.0 geriye uyumlu olarak çalışıyor fakat pci 1.1 ve 1.0 ileriye uyumlu olmuyor. Yani yeni kartı eski anakarta takamıyorsun. Sinyal iletişimi tam olmuyor, yine de çalışır belki öbür türlü de emin değilim %100. Sen bir araştır bilgiişlemdeki bilgisayarları olmadı 100$ anakart yine 136$ işlemci amd seçersen çok da güzel sistem olur fiyatını çıkaran.
  • PCI-E 1.1, 1.0 yada 2.0 ile çalışır tüm PCI-E kartlar ancak 1.x sürümlerde performans kaybı olur. 2MP çözünürlük derken 1280x1024 ten bahsediyorsunuz sanırım, örneğin 4870X2 ile 2560x1920 üç tane ekran bağlanabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.