Şimdi Ara

Harold Halibut Türkçe çıktı!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
98
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Harold Halibut Türkçe çıktı!Harold Halibutyoutube
    You can wishlist the Game on Steam!: https://s.team/a/924750 Enjoy our new Trailer which premiered during the PC Gaming Show Most Wanted! To stay in the know, please visit our website: www.haroldhalibut.com, follow us on https://www.TikTok.com/@HaroldHalibut https://twitter.com/haroldhalibut , https://twitter.com/slow_bros https://www.instagram.com/harold_halibut/ https://www.facebook.com/HaroldHalibut/ and of course here on YouTube :) Harold Halibut is a handmade narrative game about friendship, and life on a city-sized spaceship submerged in an alien ocean. Join Harold as he explores a vibrant retro-future world in his quest to find the true meaning of ‘home’. It’s been 250 years since your home - an ark-like spaceship - fled an Earth on the verge of cold war to find a habitable planet to preserve the human race. You are Harold, a young lab assistant for the ship’s lead scientist, Jeanne Mareaux. While most of the ship’s inhabitants have reconciled themselves to a life lived aboard the sunken ship, Mareaux still works tirelessly to find a way for the ship to leave the planet and find a new, dryer home. But the weird, wonderful and diverse people of the FEDORA I keep Harold busy too… Until one fateful encounter plunges Harold into a world no one could have imagined - and one that may hold the key to Mareaux’s re-launch plans. Join Harold as he explores a vibrant retro-future world in his quest to find the true meaning of ‘home’.
    https://www.youtube.com/watch?si=W0gJS92JvDnc-zSE&v=jbTeuC3xvGk&feature=youtu.be

    Denizaltı şehrinde mahsur kalan talihsiz kapıcıyı konu alan el yapımı Harold Halibut'un yapımı on yıldan fazla sürdü.


    14 yıl önce, sinema okulunu yeni bitiren Onat Hekimoğlu'nun aklına ataları dünya'daki bir felaketten kaçtıktan sonra yabancı bir gezegendeki bir denizaltı şehrinde mahsur kalan talihsiz bir kapıcıyı konu alan oyun fikri gelir. Hayal ettiği sahneler görsel olarak iddialıydı ama işleri dijital olarak oluşturma konusunda hiçbir deneyimi yoktu. Bu yüzden o ve arkadaşları, sahip olmadıkları beceriler (kodlama, 3d modelleme) yerine sahip oldukları beceriler (marangozluk, heykel, aydınlatma, kostüm tasarımı) üzerinde çalışmayı seçtiler.


    Hekimoğlu ilk başta Harold Halibut'u geleneksel stop-motion tekniklerini kullanarak canlandıracağını düşündü. Ancak stüdyo prototipten memnun kalmadı ve bir deney yolculuğuna çıktı. Sonunda tasarımcılar yeni bir çözüm geliştirdiler: El yapımı kuklaların, dekorların ve set parçalarının ayrıntılı 3d taramalarını yaptılar ve bunları Unity oyun motoruna aktarmadan önce motioncapture kullanarak karakterlere hayat verdiler.


    Çok az oyun geliştiricisi bu hibrit rotayı izledi. Yakında çıkacak oyunu Phonopolis'in elle boyanmış kağıt ve karton taramalarından dijital olarak canlandırıldığı Amanita Design'ın kurucusu Jakub Dvorsky, "Bu pek mantıklı iş değil" "Dolayısıyla azimli, tutkulu ve biraz çılgın bir geliştiriciye ihtiyacı var."


    Pek çok kişinin varsaydığının aksine Hekimoğlu, Harold Halibut'un üretiminin on yıldan fazla sürmesinin nedeninin el yapımı yaklaşımı değil finansmanın olduğunu belirtti.


    Harold Halibut'un el yapımı kalitesi, hikayesi ve fikirleriyle bütünleşiyor. Karakterler sıkışıp kaldıkları gezegenden kaçma girişimlerinde tıpkı oyunun kendi tasarımcıları gibi ellerindeki malzemelerle çözüm üretmeye çalışıyorlar. Kasıtlı olarak kusurlu olan estetik, Harold Halibut'un fütüristik teknoloji vizyonuyla da uyumlu: Teknoloji şirketlerinin aralıksız reklamlarına rağmen, karakterlerin ürettiği donanımlar genellikle güvenilmez veya hayal kırıklığı yaratıyor.


    Hekimoğlu, "Genellikle oyunlar sizi kahraman yapmak ister" "İşlerin yolunda gitmemesi, başarısız olması ve belki de hedeflerinize ulaşamama fikri hoşumuza gitti."



    Harold Halibut Türkçe çıktı!



    Harold Halibut küçük ayrıntılarla doludur, mola odasında oturup küçük bir televizyon izlemeyi tercih ederseniz, geliştiricilerin yazdığı, kilden inşa edilen ve sıfırdan canlandırılan gerçeküstü, altyazısız Türkçe bir dramanın sekiz dakikalık kısmını yakalayabilirsiniz.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.