Şimdi Ara

Harici diskte başlayan sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 160 GB maxtor harici diskim var. Yaklaşık 2 yıldır sorunsuzca kullanıyorum. 1 ay kadar önce bilgisayarımdan hardiske veri transfer edememeye başladım. aktarım başlıyor bir yerde kesiliyo. bir süre sonra akarım başarısız diyerek işlemi sonlandırıyor. Ancak hardiskin içerisindeki bilgileri kullanırken sorun olmuyor. bu bilgisayara bağlı bir network ağı var. toplam iki bilgisayar. veriyi diğer bilgisayara aktarıyorum. o bilgisayarda sorunsuz çalışıyor.
    sorun yaşadığım bilgisayarımı 1 hafta önce yeniledim. bilgisayara dışarıda proğramları yüklerken bu hardiski takıp içerisine birşeyler aktarabilmiştim. ancak şimdi bu yeni bilgisayarda da veri aktaramıyorum. hardiskin kablosunu değiştirerek denedim olmadı. taktığım usb yuvasına 1gb lik flash bellek taktım onada yükleyemedim. daha sonra bu hardiski hiç takmadığım bir usb girişine flash belleği taktım gene olmadı. Bu arada harddiski usbye taktığımda hemen görmüyor. 5-6 saniye geçtikten sonra görmeye başlıyor.
    forumlardan araştırdım benzer bir sorun bulamadım. bende buraya yazayım dedim. belki böyle bir şey hakkında bilgisi olup paylaşacak vardır.







  • Flash bellekte de sorun yaşıyorsan sorun bilgisayarda gibi gözüküyor. Özellikle bilgisayarın anakart CD'sinde chipset sürücüleri olur, USB controller sürücülerini kurmayı deneyebilirsiniz.
  • Katılıyorum, usb girişinde problem var sanırım. Başka girişleri denediniz mi ?
  • Veri aktarımı sırasında nasıl bir sorun yaşıyorsunuz?
    Herhangi bir uyarı iletisi çıkıyor mu?
  • bu yazıyı yazdıktan sonra. bilgisayara takılı bütün usb leri çıkarttım, sadece klavye ve mouse kaldı mecburen :) bilgisayarı tekrar başlattım, sonra harddiski taktım tüm usb girişlerinden sorunsuzca veri yükleyebildim. yükleme yaparken herhangi bir aygıtın usb girişini bilgisayara taktığım zaman bilgi aktarımı donuyor. çıkarttığımda ise tekrar başlıyor. yani sorun kısmen çözüldü. ama neden. sebep bilgisayar desek 2 farklı bilgisayarda da (ki bu bilgisayarlardan bir idaha 1 haftalık) aynı şekilde sorun verdi. galiba sorun harddiskin kutusunda. harddiskin gücünü arttırmak için iki çıkışlı kablonun iki ucunuda usb girişlerine takarak denemelerimde de aynı sorun yaşandı.
    düşüncem aletin aldığı elektrik kısmında bir sorun var. sebebi de benim bu cihazı bilgisayarlardan güvenli kaldır modunu kullanmadan direk çekerek çıkartmam olabilir.

    başka düşüncesi olan varsa bekliyorum




  • Bence hdd elektrik az geliyor başka bi cihaz takınca iyice azalıyor ve duruyor.
  • sorunun kaynağını sonunda tespit edebildim. xerox 6000 renkli lazer yazıcı almıştım. bu sorun bu yazıcıyı almamla başladı zaten.
    meğerse yazıcı ile harici disk aynı anda takılı olunca bu sorunu çıkarıyor. veri aktarımı başladığında yazıcıyı bilgisayara bağladığımda veri akışı kesiliyor. yazıcıyı çıkarttığım anda veri akışı kaldığı yerden devam ediyor. xerox u aradım ancak yardımcı olamadılar. bu tarz bişey başına gelen varmı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.