Şimdi Ara

HARDDİSKTE CIZIRTI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi günler hepinize öncelikle.
    Elimde düğünden kalma, yüksek çözünürlüklü ve haliyle epey ağır birçok fotoğraf ve video var. Diskimde çok yer kapladıkları için eski bir laptop harddiskinde saklamayı denedim ancak fotoğrafların olduğu klasörü açarken ön izlemeler geç yükleniyor ve diskten cızırtı sesi geliyordu. [Ayrıca diskte bir titreme meydana geliyor, "kafa atmak" deniyor olabilir buna (?)] Ben de bu sebepten 250 GB WD Green (refubrished) disk satın aldım ve aynı şeyle karşılaştım. Aldığım diskin geri dönüşüm ürünü olduğunu ve 65 lira gibi ucuz bir fiyata sahip olduğunu biliyorum, bu nedenle çok da bir beklentim yok. Asıl diskim ise geçen sene 80-90 liraya aldığım WD Green 320 GB ve bu diskte içersinde çok fotoğraf olan klasörü açarken, ön izlemeler yüklenme esnasında cızırtı gelmiyor. Bu cızırtı sesini ciddiye almalı mıyım? Diskin bozulmasına ya da verilerin kaybolmasına sebep olur mu?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • tabi ki olur özellikle tık tık v.s gibi sesler gelmeye başladıysa gidici genelde.

    bende sıfır wd 1tb blue 7200 rpm almıştım meğerse bu modelde çok oluyormuş 1 sene filan olmadı tık tık sesleri gelmeye başladı disk taramada takılıp kalıyordu kırmızı yerler çıkmaya başladı..


    disk programları ile bakmanı tavsiye ederim. ama bence en iyisi yeni sıfır bir disk alman. wd green depo anlamında yada orta performans için blue olabilir.


    fiyatlarda uçtu tabi ben 650 tl ye wd 4tb blue 5400rpm almıştım şimdi 1500 - 2000 civarı uçup gitmiş.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.